Skip to main content

Jordan - sivilisasjonens vugge med Øystein Kock Johansen


Jordan - sivilisasjonens vugge

Reiseperiode 1. - 9. oktober 2023

Jordan; hvis man skal sette en historisk merkelapp på dette landet, må det bli Lawrence of Arabias land og sivilisasjonens vugge. Denne delen av verden har vært “livmor” og sete for tre verdens-religioner; jødedom, kristendom og islam, noe som har ledet til et i verdenssammenheng unikt spenningsfelt på nær sagt alle plan. Jordan er en perle som reisemål. Her får man fantastiske naturopplevelser og en makeløs fascinerende historie, fint klima, vennlige mennesker og supre hoteller. Alt dette gjør Jordan til en perfekt destinasjon for en reiselysten turist.

 

Høydepunkter: 

 • Arkeolog og religionshistoriker Øystein Kock Johansens glitrende kåserier
 • Overnatting på 5-stjerners hoteller
 • Jesu døpested
 • Den uthugde byen Petra
 • Korsfarerborgen Kerak
 • Ørkenen Wadi Rum
 • Nebo-fjellet hvor Moses fikk sin grav
 • Mosaikkene i Madaba
 • Dødehavet
 • Alle frokoster, 5 lunsjer og 4 middager


Denne turen har med alt det Jordan har å by på av opplevelser og severdigheter verdt å få med seg – og det sier ikke så rent lite. Fra den spektakulære romerske ruinbyen Jerash i nord, via smeltedigelen og hovedstaden Amman, den rosarøde uthugde byen Petra, som har havnet på den nye “verdens underverk”-liste, Jordanelven og Jesu døpested, Nebo-fjellet hvor Moses fikk sin grav, Madaba med sin unike kartmosaikk, den imponerende korsfarerborgen Kerak og The Kings Highway – foruten de naturopplevelser vi får med oss, som det å kjøre rundt i jeep i verdens mest spektakulære ørken, Wadi Rum, hvor vi bl. a. besøker Lawrence of Arabias base og hvor filmen om ham ble spilt inn, og ikke å forglemme det å flyte, ikke i, men oppå Dødehavet! Den fantastiske turen avsluttes i Aqaba med et hotell rett på stranden der vi kan nyte Aqababuktens fantastiske badevann, og ta oss ut til korallen litt lenger ut i bukten. Aqaba er dessuten Jordans største markedsby.

Vår guide er arkeolog og religionshistoriker Øystein Kock Johansen som har jobbet i Jordan, ikke minst i Petra. Han kan Jordan og dets historie som sin egen bukselomme! Med seg som teknisk reiseleder, har han selvfølgelig sin følgesvenn gjennom mange år – Ragnhild Eikli.

Bestill reise

Reiseperiode:

1 - 9 oktober 2023

Dager:

9

Reiseleder:

Øystein Kock Johansen

Øystein Kock Johansen

Dr. Philos, arkeolog og religionshistoriker fra Universitetet i Oslo, med forsknings- og lederstillinger som professor og adm. dir. Han var i ca. 30 år Thor Heyerdahls medarbeider og ekspedisjonsdeltager. Han hatt hele verden som sin arbeidsplass og har vært i alle verdens land bortsett fra tre! Kock Johansen er meget glad i-og ser betydningen av folkelig formidling, noe som ligger til grunn for hans entusiastiske engasjement som cicerone for Temareiser Fredrikstad.

Om Øystein Kock Johansen sier kundene våre:

"Mye mer enn meget bra - utmerket. Han er utrolig kunnskapsrik, en dyktig pedagog og klarer å sette alt i sammenheng på en lettfattelig og forståelig måte."

"Øystein er usedvanlig dyktig."

"Dyktig som alltid, god pedagog og godt humør."


Pris fra:
39 750,-

Søk reise

Program

Dag 1 – søndag 1. oktober – reisedag

Måltider inkludert: Flymat 
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 11.20 med Turkish Airlines til Istanbul. Flybytte og videre til Amman hvor vi ankommer kl. 23.10 lokal tid. Vi busser til vårt bosted Hotel Kempinski.

Dag 2 – mandag 2. oktober – Jerash og Dødehavet

Måltider inkludert: F / L / M
Etter frokost setter vi kursen nordover mot grensen til Syria. Der besøker vi – og guides rundt i Jerash, en av de viktigste byene i det provinsielle Romerriket. Byen har til og med fostret keisere. Midt i Jerash ligger Romerrikets mest unike forum, i en byplanlegning som ikke kjennes fra noe annet sted i samtiden. Etter å ha gjort oss ferdig med Jerash, kjører vi sydover til Dødehavet og sjekker inn på Hotel Mövenpick. Ettermiddagen fri, men vi regner med at de aller fleste ønsker å flyte rundt ikke i, men mer eller mindre oppå Dødehavet. 

Dag 3 - tirsdag 3. oktober - mosaikkene i Madaba, Nebo-fjellet, Jesu døpested og korsfarerborgen Kerak

Måltider inkludert: F / L / M
Eventyret fortsetter, og vi tar oss langs The Kings Highway. Vi gjør et kort besøk i Madaba, kjent fra sine fantastiske mosaikker fra ulike tidsperioder. Særlig kjent er det 25 x 25 meter store mosaikkartet fra 500-tallet som viser Palestina og Nedre Egypt. Vi stopper også ved Mount Nebo, fjellet der Moses stod og fikk se inn i det lovede land etter sin 40-årige lange ørkenvandring. Fra Nebo er det flott utsikt over bibelsk grunn, og på en klar dag ser man Dødehavet og Jerusalem. Vi kan ikke unnlate å besøke Jesu døpested, og står på det eksakt samme stedet ved Jordanelven der menneskesønnen ble døpt av Johannes døperen. En underlig opplevelse og følelse! På vei sydover mot Petra avlegger vi et besøk på den monumentale og imponerende korsfarerborgen Kerak, som ble bygget på 1140-tallet. Her får vi et grundig innblikk i kampen mellom kristendom og islam, korsfarere og muslimer. Så, på ettermiddagen eller mot kvelden, ankommer vi den “rosenrøde byen” Petra, og sjekker inn på vårt hotell med fantastisk uytsikt; Hotel Marriott hvor vi skal bo i tre netter. 

Dag 4 – onsdag 4. oktober – Petra og Lille Petra

Måltider inkludert: F / L 
Etter frokost spaserer vi ned til “stallen”, for i dag er det hester som er transportmiddelet – for dem som føler for det. Eller man kan velge å bruke apostlenes hester inn i Petra. Denne uthuggede klippebyen blir nok av mange betraktet som reisens høydepunkt. Den er som kjent ikke bygget opp, men hugget ut av det rosarøde fjellmassivet. Petra er utvilsomt et av verdens merkeligste steder. Den eneste måten å ta seg inn i Petra på er til fots, på hesterygg eller esel/muldyrrygg eller i kjerre. Og ferden inn går gjennom den 200 meter dype og ca. to kilometer lange og svært trange kløften. Selv om Petra stort sett er hugget ut, var den ikke desto mindre en genuin by for ca. 2000 år siden. Innbyggerne her – nabateerne – kontrollerte den gang karavaneveien og handelen i området. Fra denne tiden stammer mesteparten av Petras spektakulære og praktfulle templer, gravgrotter, bosteder, teater, byporter, brolagte gater og palasser. For Petra er ingen klisjeer store nok. “Petra kan ikke beskrives, Petra må oppleves.” Et underverk i rosarødt – rett og slett!  Etter lunsj drar vi til “Lille Petra” og ser på en av verdens aller eldste byanlegg, hvordan man konstruerte en by for tusenvis av år siden. 

Dag 5 – torsdag 5. oktober – Petra

Måltider inkludert: F 
Denne dagen er helt fri til egen benyttelse, enten man vil oppdage Petra og omegn på egen hånd (vi har 2-dagerspass inn i Petra, så mange vil sikkert tilbake), shoppe i sentrum eller bare nyte dagen ved svømmebassenget. 

Dag 6 – fredag 6. oktober – ørkenen Wadi Rum

Måltider inkludert: F / L 
Etter frokost er det avreise til Wadi Rum. Ørkenen Wadi Rum er et av verdens mest fascinerende landskaper, helt og holdent naturskapt. Dette er kanskje verdens vakreste ørken med sine sten- og fjell-formasjoner og sand i alle regnbuens farver. Her kjører vi i pickups eller jeeper gjennom ørkenen i Lawrence of Arabias fotspor. Her lekte han katt og mus med tyrkerne, og herfra foretok han sine raid. Her ble faktisk også storfilmen om hans spennende liv, med Peter O‘Toole i hovedrollen, spilt inn. Vi spiser lunsj underveis. Utpå dagen er det ankomst Aqaba og innsjekk på Hotel Kempinski Aqaba, som ligger helt nede på stranden med sitt krystallklare vann bare et stenkast unna Eilat i Israel. Til Aqaba kom Moses etter flukten fra Egypt. Her holdt kong Salomo til og her steg dronningen av Saba i land på sitt besøk til den nevnte kongen – og hit kommer vi fra Temareiser Fredrikstad! 

Dag 7 – lørdag 7. oktober – Aqaba

Måltider inkludert: F / M
I dag skal vi skal vi nyte en lat dag, om man vil, eller mer aktivt med bytur, fottur eller hva man selv måtte ønske. Det vil også bli gitt tilbud om snorkletur. 

Dag 8 – søndag 8. oktober – bussreise Aqaba - Amman

Måltider inkludert: F / L / M
Frokost før avreise fra hotellet. Vi busser (ca. 4,5 t) tilbake til Amman, og gjør et lunsjstopp underveis. Igjen sjekker vi inn på Hotel Kempinski hvor vi også spiser avskjedsmiddag.

Dag 9 – mandag 9. oktober – hjemreise

Måltider inkludert: F / flymat
Tidlig frokost før vi busser til flyplassen for avreise kl. 07.15 med Turkish Airlines til Istanbul. Flybytte og videre til Oslo Gardermoen hvor vi ankommer kl. 16.55. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 39.750,- som inkluderer:

 • Fly Oslo-Istanbul-Amman tur/retur med Turkish Airlines 
 • Flyskatt 
 • Overnatting i dobbeltrom på 5-stjerners hoteller 
 • All transport i flg. program
 • Byvandringer, utflukter og kåserier i flg. program  
 • Måltider ekskl. drikke ifølge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag) *
 • Lokal engelsktalende guide
 • Norske reiseledere (Ragnhild Eikli og Øystein Kock Johansen)


- Tips er ikke inkludert, men beregn USD 50 pr. person. Reiseleder samler inn ved reisens start.  

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

 

Tillegg for dobbeltrom benyttet alene        kr 10 795,-
 

Hoteller:
Amman: Kempinski Hotel 5* 
Dødehavet: Hotel Mövenpick 5* 
Petra:Hotel Marriott 5*
Aqaba: Kempinski Hotel 5* 

Depositum kr 5.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 18. Maksimum 23.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Tilslutningsbilletter med SAS til Oslo: Kontakt Temareiser Fredrikstad.

NB! Passet må være gyldig minst 6 måneder etter utreise fra Jordan.
Pr. desember 2022 er det visumfritak til Jordan når man skal oppholde seg i landet lenger enn 48 timer. Forbehold om at dette kan bli endret.

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
1/10Øystein Kock JohansenJordan - sivilisasjonens vugge739 750,-Bestill

Bosted

Petra Marriott Hotel

Petra Marriott Hotel

Petra Hotels, the Petra Marriott Hotel

Reisekalender

11/6Ibsens viktigste Norges-reiseFra 17 445,-
12/6Lofoten og RøstFra 19 850,-
12/6Der ingen skulle tru at nokon kunne buFra 17 750,-
14/6Med forkjærlighet for kanaler og TelemarkFra 10 600,-
27/6Svalbard - landet med de milde kysterFra 22 500,-