Skip to main content

Jordan - sivilisasjonens vugge med Øystein Kock Johansen (oktober 2023)


Jordan - sivilisasjonens vugge

Reiseperiode: begynnelsen av oktober 2023

Jordan; hvis man skal sette en historisk merkelapp på dette landet, må det bli Lawrence of Arabias land og sivilisasjonens vugge. Denne delen av verden har vært “livmor” og sete for tre verdens-religioner; jødedom, kristendom og islam, noe som har ledet til et i verdenssammenheng unikt spenningsfelt på nær sagt alle plan. Jordan er en perle som reisemål. Her får man fantastiske naturopplevelser og en makeløs fascinerende historie, fint klima, vennlige mennesker og supre hoteller. Alt dette gjør Jordan til en perfekt destinasjon for en reiselysten turist.

 

Høydepunkter: 

  • Arkeolog og religionshistoriker Øystein Kock Johansens glitrende kåserier
  • Overnatting på 5-stjerners hoteller
  • Jesu døpested
  • Den uthugde byen Petra
  • Korsfarerborgen Kerak
  • Ørkenen Wadi Rum
  • Nebo-fjellet hvor Moses fikk sin grav
  • Mosaikkene i Madaba
  • Dødehavet
  • Alle frokoster, 5 lunsjer og 4 middager


Denne turen har med alt det Jordan har å by på av opplevelser og severdigheter verdt å få med seg – og det sier ikke så rent lite. Fra den spektakulære romerske ruinbyen Jerash i nord, via smeltedigelen og hovedstaden Amman, den rosarøde uthugde byen Petra, som har havnet på den nye “verdens underverk”-liste, Jordanelven og Jesu døpested, Nebo-fjellet hvor Moses fikk sin grav, Madaba med sin unike kartmosaikk, den imponerende korsfarerborgen Kerak og The Kings Highway – foruten de naturopplevelser vi får med oss, som det å kjøre rundt i jeep i verdens mest spektakulære ørken, Wadi Rum, hvor vi bl. a. besøker Lawrence of Arabias base og hvor filmen om ham ble spilt inn, og ikke å forglemme det å flyte, ikke i, men oppå Dødehavet! Den fantastiske turen avsluttes i Aqaba med et hotell rett på stranden der vi kan nyte Aqababuktens fantastiske badevann, og ta oss ut til korallen litt lenger ut i bukten. Aqaba er dessuten Jordans største markedsby.

Vår guide er arkeolog og religionshistoriker Øystein Kock Johansen som har jobbet i Jordan, ikke minst i Petra. Han kan Jordan og dets historie som sin egen bukselomme! Med seg som teknisk reiseleder, har han selvfølgelig sin følgesvenn gjennom mange år – Ragnhild Eikli.

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

8/10I sporene etter den spanske borgerkrigen Fra 24 950,-
20/10Kunsttur til RomaFra 17 250,-
27/10Renessansebyen Firenze – i fotsporene til «De uskyldige»Fra 22 500,-
1/11Israel og PalestinaFra 42 275,-
25/11Gammeljul på VadstenaFra 8 490,-