Skip to main content

Jordan - en reise i Midtøstens fredeligste land


Om arabisk kultur, tradisjoner og ørkenliv

Reiseperiode 1. - 8. november 2020

Bli med journalist og redaktør Frode Rekve på en vakker og lærerik gruppereise til Midtøstens fredeligste land. Opplev ørkenens skjønnhet, storbyen Ammans smug og markeder, bading i Dødehavet, samt vakre og arkeologiske Petra. På denne temareisen møter vi flere kunnskapsrike pressefolk og eksperter som lærer oss å forstå Midtøsten og utsiktene til ekte demokrati og full ytringsfrihet i den arabiske verden litt bedre.

Noen av høydepunktene på turen til Jordan:
 • Lær mye av det som trengs for å forstå den arabiske verden
 • Vær med å flyte i Dødehavet mens vi leser kveldsavisen
 • Prøv nomadelivet i Lawrence of Arabias ørken Wadi Rum
 • Opplev et av verdens store underverker - Petra
 • Gled deg til det kulinariske arabiske kjøkken!


Jordan grenser til konfliktfylte Syria, Irak, Saudi Arabia, Egypt, Israel, Palestina og Libanon. Med uro, opptøyer og krigshadlinger på så å si alle kanter har kongeriket Jordan greid å bevare ro og orden uten å ty til grove brudd på menneskerettighetene. I Jordan råder et slags demokrati, selv om kong Abdullah og hans regjering utøver stor makt. Landet har tilnærmet pressefrihet og besøkende føler seg trygge i landet.

Journalist og redaktør Frode Rekve er reiseleder på denne turen. Han har arbeidet med presse, ytringsfrihet og kultur i Jordan og Midtøsten de siste ti årene, med mer enn 60 oppdrag i Midtøsten. Han har reist verden rundt som reporter og reiseleder for norske journalister. Jobber idag med Frie Medier og ytringsfrihet på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. I forbindelse med kongeparets reise til Jordan, hvor økt samarbeid, demokrati og ytringsfrihet stod på dagsorden, skrev Frode en interessant artikkel om kongebesøk og pressefrihet du kan lese her.

Bestill reise

Reiseperiode:

1 - 8 november 2020

Dager:

8

Reiseleder:

Frode Rekve

Frode har en lang fartstid som journalist og redaktør og er NRK Alltid Nyheters gudfar. Han har jobbet med ytringsfrihet og journalistikk i Midtøsten i en årrekke og har vært i regionen mer enn 60 ganger. Frode jobber idag med Frie Medier og ytringsfrihet på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. Han er en ekte vikingtidsentusiast som kan Snorres kongesagaer omtrent utenat. Frode har reist med Hurtigruta mange ganger og har 'fartstid' fra mer enn tjue turer ombord.

Om Frode Rekve sier kundene våre:

"Frode Rekve er et funn!"

"Ein særs kunnskapsrik og entusiastisk førelesar/reiseleiar."

 


Pris fra:
28 710,-

Søk reise

Program

Dag 1 – søndag 1. november: Utreise, vi reiser til Amman

Måltider inkludert: Flymat 
Vi møtes på Gardermoen om morgenen og flyr kl. 1135 direkte til verdens største og flunkende nye flyplass i Istanbul i Tyrkia. Der samles vi, finner en café og tar en kjapp presentasjonsrunde. Ferden går så videre direkte til Jordans hovedstad Amman. Der ordner vi med visum og bagasje og drar til vårt spreke hotell Kempinski midt i sentrum i egen buss. 

Dag 2 – mandag 2. november: Jordan Media Institute, omvisning i Amman

Måltider inkludert. F/L/M 
Etter en liten gjennomgang av program og hensikt med turen etter frokost, reiser vi rett ut til Jordan Media Institute. Dette er Midtøstens eneste frie og uavhengige journalistakademi. Der treffer vi mastergradsstudenter og hilser på professorer og erfarne pressefolk. Hovedtema er ytringsfrihet i Jordan og Midtøsten. Vi snakker også om det ti år lange samarbeidet mellom Jordan og Norge - om utvikling av praktisk kvalitetsjournalistikk. Lunsj spiser vi på det klassisk jordanske spisestedet Sufra. Etterpå rusler vi litt rundt i Ammans travle Rainbow street, før vi returnerer til hotellet og gjør oss klare til kveldens store kulinariske opplevelse på sagnomsuste Fakhreldin – en av Ammans og Midtøstens mest særpregede arabiske restauranter. 

Dag 3 – tirsdag 3. november: Jerash, vi drøfter Islam/arabisk kultur og pressefrihet

Måltider inkludert: F/L/M 
I dag reiser vi nordover og besøker en av verdens best bevarte romerske byer, Jerash. Intet annet enn imponerende, med søyleganger, teater og gater. Alt står der intakt nesten som for over to tusen år siden. På ettermiddagen blir det tid til litt shopping i helt spesielle jordanske design-butikker. Vi returnerer til Amman, og før middag på Jordans beste fiskerestaurant (!), drøfter vi Islam/arabisk kultur og pressefrihet - utfordringer og begrensninger.

Dag 4 - onsdag 4. november: Ørkenen Wadi Rum og ørkenmiddag

Måltider inkludert: F/L/M
Etter pakking og frokost er det på tide å komme seg ut i den virkelig ville ørkenen. Etter en god busstur sørover kommer vi ved lunsjtider fram til vår egen camp langt ute i ørkenen Wadi Rum. Det er der storfilmen om Lawrence of Arabia ble tatt opp. Her utforsker vi ørkenen fra behagelige jeeper. Etter tradisjonsrik ørkenmiddag er det bare å lene seg tilbake og beskue en helt eventyrlig stjernehimmel.

Dag 5 - torsdag 5. november: Petra med guide, vi lærer om beduinene og deres kultur og tradisjoner

Måltider inkludert: F/L/M
I dag forlater vi ørkenen og feier over fjellene ned til et av verdens mest fantastiske underverk – den eldgamle og hemmelige, uthuggede gulrosa steinbyen Petra. Dere vil nesten ikke tro det dere får se! Det er bare å glede seg. Her er det mer enn nok å undre seg over. Vi har egen kunnskapsrik guide, og vi bor på et av stedets beste hoteller. Beduinene var de siste som bodde i Petra, og om ettermiddagen får vi møte folk som jobber for å bevare dette nomadefolkets kultur og tradisjoner. Dette er et eksklusivt og meget interessant opplegg bare for vår gruppe. 

Dag 6 – fredag 6. november: Dødehavet, vi lærer om konfliktene fra et medie/presseperspektiv

Måltider inkludert: F/L/M
Denne dagen går ferden langs den gamle kongeveien via festningsbyer fra korsfarertiden til Dødehavet. Her venter et vidunderlig bade/spa-hotell på oss, og det er bare å komme seg ut og flyte i verdens salteste innsjø mens vi leser kveldavisene. Ved Dødehavets strender der vi ser over til Israel og Vestbredden, tar vi opp alle konflikters mor i Midtøsten: Israel og Palestinerne. Vi går også gjennom hovedkonfliktene i Midtøsten og ser dem i et medie/pressedeknings perspektiv.

Dag 7 – lørdag 7. november: St. Georg kirken, Husseini-moskeen

Måltider inkludert: F/L/M
Etter morgenbad og en fredelig frokost kjører vi til Madaba. Der besøker vi en av de eldste ortodokse kristne kirkene i Jordan - St. Georg - med sitt spesielle Middelhavskart formet i mosaikk på gulvet. Vi spiser lunsj på et nydelig, særegent sted blant fontener og blomster. Etterpå kjører vi til Amman og opplever fredagsbønnen litt på avstand ved den gamle Husseini-moskeen i sentrum. Så er det tilbake til hotell Kempinski for ompakking til hjemreise og siste forelesning om utsikter til fred i Midtøsten.
Middag på hotellet før vi kjører ut til flyplassen i 23- tida.

Dag 8 – søndag 8. november: Hjemreise

Måltider inkludert: Flymat
Vi reiser med Turkish Airlines kl. 0235, bytter fly i Istanbul og ankommer Gardermoen kl. 1040.


 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 28.550,- som inkluderer:

 

 • Fly Oslo-Istanbul-Amman tur/retur med Turkish Airlines
 • Flyskatt (utgjør kr 2 947,- pr. januar 2020)
 • Overnatting i dobbeltrom på gode hoteller 
 • All transport i flg. program
 • Byvandringer, utflukter og kåserier ifølge program  
 • Måltider ekskl. drikke ifølge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag) 
 • Lokal engelsktalende guide
 • Visum
 • Reiseleder Frode Rekve
 • Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad


Tips er ikke inkludert

Tillegg for enkeltrom        kr 4 800,-

Vi bor på disse hotellene:
Amman: Kempinski Hotel    
Wadi Rum: Sun City Camp    
Petra: Old Village Resort    
Dødehavet: Hotel Holiday Inn    

Depositum kr 5.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Tilslutningsbilletter med SAS til Oslo: Kontakt Temareiser Fredrikstad.

NB! Passet må være gyldig minst 6 måneder etter utreise fra Jordan. 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
1/11Frode RekveJordan - en reise i Midtøstens fredeligste land28 710,-Bestill

Bosted

Reisekalender

2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-