Jordan - en reise i Midtøstens fredeligste land med Frode Rekve (november 2021)

Status:
Program/pris kommer

Om arabisk kultur, tradisjoner og ørkenliv

 

Bli med journalist og redaktør Frode Rekve på en vakker og lærerik gruppereise til Midtøstens fredeligste land. Opplev ørkenens skjønnhet, storbyen Ammans smug og markeder, bading i Dødehavet, samt vakre og arkeologiske Petra. På denne temareisen møter vi flere kunnskapsrike pressefolk og eksperter som lærer oss å forstå Midtøsten og utsiktene til ekte demokrati og full ytringsfrihet i den arabiske verden litt bedre.

Reiseperiode: høst 2021

Noen av høydepunktene på turen til Jordan:
  • Lær mye av det som trengs for å forstå den arabiske verden
  • Vær med å flyte i Dødehavet mens vi leser kveldsavisen
  • Prøv nomadelivet i Lawrence of Arabias ørken Wadi Rum
  • Opplev et av verdens store underverker - Petra
  • Gled deg til det kulinariske arabiske kjøkken!


Jordan grenser til konfliktfylte Syria, Irak, Saudi Arabia, Egypt, Israel, Palestina og Libanon. Med uro, opptøyer og krigshadlinger på så å si alle kanter har kongeriket Jordan greid å bevare ro og orden uten å ty til grove brudd på menneskerettighetene. I Jordan råder et slags demokrati, selv om kong Abdullah og hans regjering utøver stor makt. Landet har tilnærmet pressefrihet og besøkende føler seg trygge i landet.

Journalist og redaktør Frode Rekve er reiseleder på denne turen. Han har arbeidet med presse, ytringsfrihet og kultur i Jordan og Midtøsten de siste ti årene, med mer enn 60 oppdrag i Midtøsten. Han har reist verden rundt som reporter og reiseleder for norske journalister. Jobber idag med Frie Medier og ytringsfrihet på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. I forbindelse med kongeparets reise til Jordan, hvor økt samarbeid, demokrati og ytringsfrihet stod på dagsorden, skrev Frode en interessant artikkel om kongebesøk og pressefrihet du kan lese her.

Ingen tilgjengelig avgang

Status:
Program/pris kommer