Skip to main content

Italia - kulturen, historien og menneskene med Arnt Stefansen


Italia - kulturen, historien og menneskene

 

Reiseperiode 25. september - 1. oktober 2023

Vår mangeårige reiseleder – forfatter og utenriksjournalist Arnt Stefansen – utga i september 2020 boken "Italia – kulturen, historien og menneskene". Med boken som utgangspunkt, har vi gleden av å invitere til en reise i Romas og Italias historie. 

 

Forfatteren tar oss med til sentrale steder, bygninger og monumenter i denne historien, som har vært så viktig for hele vår vestlige kulturkrets. 

Høydepunkter:

 • Daglige utdrag fra Arnt Stefansens Italia-bok 
 • Byvandringer og orienteringer i Roma 
 • Besøk på Forum Romanum og i Vatikanet 
 • Gode måltider på Arnts stamsteder
 • Utflukt til Lavinium og museumsbesøk  
 • Utflukt til keiser Hadrians villa, og lunsj på herlig restaurant i Tivoli 
 • Seks netter på firestjerners hotell i Roma, med kort avstand til "alt"


Turen er lagt opp slik at hver reisedag tar for seg en tidsepoke – med utdrag fra boken og en utflukt eller en byvandring i Roma, som blir vårt "hjem" den uken vi er i Italia. 

Den første dagen reiser vi ned til kysten sør for Roma, der romernes mytiske stamfar, Aeneas, skal ha grunnlagt byen Lavinium for mer enn tre tusen år siden. Vi skal høre om denne mytiske fortiden og om den senere grunnleggelsen av Roma, som ifølge "tradisjonen" skjedde i år 753 f.Kr. 

Kongetiden, republikken, keisertiden og pavetiden er andre hovedtemaer på turen, og den siste dagen tar Arnt Stefansen gjestene med på en Roma-vandring med temaet "Det moderne Italia", der vi får et innblikk i landets nyere historie og dagens situasjon.

Vil du ha en oversikt over mer enn 3000 år mytisk og faktisk Italia-historie, fortalt på en enkel måte, i en spennende ramme og med god mat og drikke til, er dette turen for deg!

Kurs- og inspirasjonssenteret Nestor i Melsomvik arrangerer kurs for voksne mennesker som ønsker å fordype seg i interessante temaer i fellesskap med andre.
I august vil Arnt Stefansen være foredragsholder, og fortelle om sitt forhold til Spania og Italia.
Italia | Arnt Stefansen | Kurs | Nestor (nestorkurs.com)

Bestill reise

Reiseperiode:

25 september - 1 oktober 2023

Dager:

7

Reiseleder:

Arnt Stefansen

Statsviter, forfatter og journalist. Utenriksmedarbeider for NRK i 40 år. Har ledet mer enn 60 gruppeturer for Temareiser Fredrikstad. Bosatt i Roma fra våren 2023.  
 

Om Arnt Stefansen sier kundene våre:

"Svært kunnskapsrik og dyktig. Han var veldig hyggelig og opptatt av at gjestene skulle ha det bra."

"Meget kunnskapsrik, god formidler!"

"Kunne ikke vært bedre."


Pris fra:
21 750,-

Søk reise

Program

Dag 1 – mandag 25. september: reisedag og en smakebit av Roma

Måltider inkludert: M
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 07.00 med Norwegian direkte til Roma hvor vi ankommer kl. 10.10. På flyplassen blir vi møtt av Arnt Stefansen, og vi busser til det historiske sentrum og sjekker inn på vårt 4-stjerners hotell Ponte Sisto, som har en nydelig hage.

Etter innsjekking tar Arnt oss med på en liten "bli kjent"-runde i området rundt hotellet. Om kvelden blir det velkomstmiddag på en restaurant med romers tradisjonsmat, der Arnt har vært fast gjest i mer enn 20 år.

Dag 2 – tirsdag 26. september: Romas mytehistorie – fra Troja til Roma

Måltider inkludert: F / L
Etter frokost drar vi med buss sørover mot Italias kyst, der restene av oldtidsbyen Lavinium er målet. På turen leser Arnt fra sin bok et avsnitt om Aeneas, en av de greske heltene fra krigen om Troja. Aeneas er hovedpersonen i "romernes nasjonalepos", Aeniden, skrevet av forfatteren Vergil. Ifølge den romerske mythos reiste Aeneas fra det erobrede Troja, og kom i land i Italia der han grunnla Lavinium. Hans sønn grunnla senere byen Alba Longa, der tvillingene Romulus og Remus skal ha bli født, og Romulus ble altså Romas grunnlegger, ifølge "tradisjonen". Vi besøker det flotte museet og det arkeologiske funnstedet der Lavinium skal ha ligget. 

Deretter spiser vi lunsj på en hyggelig restaurant med havutsikt og god fisk på menyen. 
På tilbaketuren til Roma fortsetter opplesningen fra boken, og vi skal høre hvordan Romas fødsel starter med et brodermord. Det blir ingen felles middag, men tilbud om felles bespisning blir gitt.

Dag 3 – onsdag 27. september: Kongetiden og Den romersk republikk

Måltider inkludert: F / L
Kort opplesning om kongetiden, og en liten byvandring med Arnt frem til Forum Romanum – Romas torg og hjerte i mer enn tusen år. Etter omvisningen blir det lunsj på en god restaurant like ved Colosseum. 
                                                                                                    
Etter lunsj vandrer vi tilbake til hotellet med orientering om de historiske monumentene vi passerer på veien. Det er ingen felles middag denne kvelden, men vi kan organisere en felles middag dersom det er interesse for det.                                                            

Dag 4 – torsdag 28. september: Keisertiden og Det vestromerske rikets fall

Måltider inkludert: F / L
Etter frokost reiser vi ut av Roma til "Villa Adriana" – den romerske keiseren Hadrians storslåtte residens ved byen Tivoli, tre mil øst for Roma. Arnt leser fra boken om keisertiden. 
Vi får omvisning i Villa Adriana. 

Deretter blir det en utsøkt lunsj i Tivoli – et praktfullt matsted, som har venner over hele verden.    

Dag 5 – fredag 29. september: Pavetiden (Middelalder, renessanse og motreformasjon)

 Måltider inkludert: F / L
Opplesning fra boken "Italia – kulturen, historien og menneskene". Deretter vandrer vi gjennom Centro Storico (Det historiske sentrum) av Roma til Vatikanet, med en stopp på byens kanskje fineste plass, Piazza Navona. 

Det blir omvisning i Vatikanet: Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken. Deretter lunsj på en liten familierestaurant ved Vatikanet, der Arnt har vært gjest i nærmere 20 år. Ingen felles middag, men Arnt tar gjerne dem som vil med til et godt pizza-sted like ved Vatikanet.  

Dag 6 – lørdag 30. september: Italias samling og Det moderne Italia

Måltider inkludert: F / M
Denne siste dagen på turen er viet "Det moderne Italia", og Arnt tar gjestene med på en vandring fra Kapitolhøyden til Italias parlament. På turen er vi innom steder og monumenter der vi snakker om temaer som: Italias samling, Mussolini-perioden, italiensk økonomi, det delte Italia, kulturlivet, og dagens politiske og sosiale situasjon i Italia.  

Det blir lunsj på egen hånd, og om ettermiddagen tar Arnt oss med på en kort vandring med oppsummering av turen. Felles middag på en tradisjonsrik toskansk restaurant ikke langt fra hotellet. 

Dag 7 – søndag 1. oktober: hjemreise

 Måltider inkludert: F
Etter frokost sjekker vi ut fra vårt hotell og busser til Fiumicino flyplass. Avreise med Norwegian kl. 10.50 direkte til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 14.00. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 21 750,- som inkluderer:

 • Fly direkte Oslo-Roma tur/retur med Norwegian
 • Flyskatt
 • Overnatting i dobbeltrom 
 • Alle landarrangement og utflukter ifølge program 
 • Måltider inkl. drikke ifølge program*
 • Norsk reiseleder Arnt Stefansen

 

Tillegg for enkeltrom     kr  1 900,-

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.  

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
25/9Arnt StefansenItalia - kulturen, historien og menneskeneMer enn 821 750,-Bestill

Bosted

Hotel Ponte Sisto

Hotel Ponte Sisto

www.hotelpontesisto.it

Reisekalender

11/6Ibsens viktigste Norges-reiseFra 17 445,-
12/6Lofoten og RøstFra 19 850,-
12/6Der ingen skulle tru at nokon kunne buFra 17 750,-
14/6Med forkjærlighet for kanaler og TelemarkFra 10 600,-
27/6Svalbard - landet med de milde kysterFra 22 500,-