Skip to main content

Italia - kulturen, historien og menneskene


Italia - kulturen, historien og menneskene

Reiseperiode 16. - 22. september 2020

Forfatter og utenriksjournalist Arnt Stefansen – utgir i september 2020 boken "Italia – kulturen, historien og menneskene".  Turen er lagt opp slik at hver reisedag tar for seg en tidsepoke gjennom utflukter, byvandringer i Roma og utdrag fra boken. Vil du ha en oversikt over mer enn 3000 år mytisk og faktisk Italia-historie, fortalt på en enkel måte, i en spennende ramme og med utsøkt mat og drikke til, er dette turen for deg!   

Noen av høydepunktene på temareisen til Italia:
 • Daglige utdrag fra Arnt Stefansens nye Italia-bok 
 • Byvandringer og orienteringer i Roma 
 • Besøk med guide på Forum Romanum og i Vatikanet 
 • Utflukt til Lavinium og museumsbesøk med guide 
 • Utflukt til keiser Hadrians villa, og lunsj på herlige restaurant "Sibilla" i Tivoli 

 

Den første dagen reiser vi ned til kysten sør for Roma, der romernes mytiske stamfar, Aeneas, skal ha grunnlagt byen Lavinium for mer enn tre tusen år siden. Vi skal høre om denne mytiske fortiden og om den senere grunnleggelsen av Roma, som ifølge "tradisjonen" skjedde i år 753 f.Kr. 

Kongetiden, republikken, keisertiden og pavetiden er andre hovedtemaer på turen, og den siste dagen tar Arnt Stefansen gjestene med på en Roma-vandring med temaet "Det moderne Italia", der vi får et innblikk i landets nyere historie og dagens situasjon.

Hør Arnt Stefansen fortelle hvorfor du bør reise på tur med han:

Bestill reise

Reiseperiode:

16 - 22 september 2020

Dager:

7

Reiseleder:

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.

Om Arnt Stefansen sier kundene våre:

"Kunne ikke vært bedre."

"Svært kunnskapsrik og dyktig. Han var veldig hyggelig og opptatt av at gjestene skulle ha det bra."

"Meget kunnskapsrik, god formidler!"


Pris fra:
19 250,-

Søk reise

Program

Dag 1 – onsdag 16. september: reisedag og en smakebit av Roma

Måltider inkludert: M
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 07.50 med SAS til København, flybytte og videre til Roma hvor vi ankommer kl. 12.35. På flyplassen blir vi møtt av Arnt Stefansen, og vi busser til det historiske sentrum og sjekker inn på vårt hotell Santa Chiara som ligger rett ved Pantheon.

Etter innsjekking tar Arnt Stefansen oss med på en liten "bli kjent"-runde i området rundt hotellet. Om kvelden blir det velkomstmiddag på en restaurant med romers tradisjonsmat, der Arnt har vært fast gjest i mer enn 20 år.

Dag 2 – torsdag 17. september: Romas mytehistorie – fra Troja til Roma

Måltider inkludert: F/L
Etter frokost drar vi med buss sørover mot Italias kyst, der restene av oldtidsbyen Lavinium er målet. På turen leser Arnt fra sin bok et avsnitt om Aeneas, en av de greske heltene fra krigen om Troja. Aeneas er hovedpersonen i "romernes nasjonalepos", Aeniden, skrevet av forfatteren Vergil. Ifølge den romerske mythos reiste Aeneas fra det erobrede Troja, og kom i land i Italia der han grunnla Lavinium. Hans sønn grunnla senere byen Alba Longa, der tvillingene Romulus og Remus skal ha bli født, og Romulus ble altså Romas grunnlegger, ifølge "tradisjonen". Vi besøker det flotte museet og det arkeologiske funnstedet der Lavinium skal ha ligget. 

Deretter spiser vi lunsj på en hyggelig restaurant med havutsikt og god fisk på menyen. 
På tilbaketuren til Roma fortsetter opplesningen fra boken, og vi skal høre hvordan Romas fødsel starter med et brodermord. Det blir ingen felles middag, men tilbud om felles bespisning blir gitt.

Dag 3 – fredag 18. september: Kongetiden og Den romersk republikk

Måltider inkludert: F/L

Kort opplesning om kongetiden, og en liten byvandring med Arnt frem til Forum Romanum – Romas torg og hjerte i mer enn tusen år. Etter omvisningen blir det lunsj på en god restaurant like ved Colosseum. Etter lunsj vandrer vi tilbake til hotellet med orientering om de historiske monumentene vi passerer på veien. Det er ingen felles middag denne kvelden, men vi kan organisere en felles middag dersom det er interesse for det.                                                            

Dag 4 – lørdag 19. september: Keisertiden og Det vestromerske rikets fall

Måltider inkludert: F/L
Etter frokost reiser vi ut av Roma til "Villa Adriana" – den romerske keiseren Hadrians storslåtte residens ved byen Tivoli, tre mil øst for Roma. Arnt leser fra boken om keisertiden. Vi får omvisning med lokal guide i Villa Adriana. Deretter blir det en utsøkt lunsj i Tivoli – et praktfullt matsted, som har venner over hele verden. Middag er ikke inkludert, men Arnt tilbyr seg å ta med gjestene på en liten kveldsvandring til teknisk reiseleder Omeros faste sted, der han kan organisere et felles måltid. 

Dag 5 – søndag 20. september: Pavetiden (Middelalder, renessanse og motreformasjon) 

Måltider inkludert: F/L
Opplesning fra boken "Italia – kulturen, historien og menneskene". Deretter vandrer vi gjennom Centro Storico (Det historiske sentrum) av Roma til Vatikanet, med en stopp på byens kanskje fineste plass, Piazza Navona. Det blir omvisning med guide i Vatikanet: Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken. Deretter lunsj på en liten familierestaurant ved Vatikanet, der Arnt har vært gjest i nærmere 20 år. Ingen felles middag, men Arnt tar gjerne dem som vil med til et godt pizza-sted like ved Vatikanet.  

Dag 6 – mandag 7. mai: Italias samling og Det moderne Italia

Måltider inkludert: F/M
Denne siste dagen på turen er viet "Det moderne Italia", og Arnt tar gjestene med på en vandring fra Kapitolhøyden til Italias parlament. På turen er vi innom steder og monumenter der vi snakker om temaer som: Italias samling, Mussolini-perioden, italiensk økonomi, det delte Italia, kulturlivet, og dagens politiske og sosiale situasjon i Italia.  

Det blir lunsj på egen hånd, og om ettermiddagen tar Arnt oss med på en kort vandring med oppsummering av turen. Felles middag på en tradisjonsrik toskansk restaurant ikke langt fra hotellet. 

Dag 7 – tirsdag 22. september: hjemreise 

Måltider inkludert: F
Etter frokost sjekker vi ut fra vårt hotell og busser til Fiumicino flyplass. Avreise med SAS kl. 13.00 direkte til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 16.10. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 19.250,- som inkluderer:

 • Fly Oslo-København-Roma-Oslo med SAS   
 • Flyskatt (utgjør kr 1.569,- pr. oktober 2019)
 • Overnatting i dobbeltrom 
 • Alle landarrangement og utflukter ifølge program 
 • Måltider inkl. drikke ifølge program*
 • Norsk reiseleder Arnt Stefansen


Tips er ikke inkludert

Tillegg for enkeltrom                                                                           kr  1.990,-
Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge                           kr  1.200,-
(Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel. 

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

 

 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
16/9Arnt StefansenItalia - kulturen, historien og menneskene19 250,-Bestill

Bosted

Reisekalender

2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-