Ibsens Italia

Bestill reise

Reiseperiode:

22 - 28 september 2019

Dager:

7

Reiseleder:

Erik Edvardsen

Museumsleder ved Ibsenmuseet i Oslo. En av våre fremste kjennere av Ibsen og med gode kunnskaper om italiensk kultur.


Pris fra:
19 990,-

Erik Edvardsen

Museumsleder ved Ibsenmuseet i Oslo. En av våre fremste kjennere av Ibsen og med gode kunnskaper om italiensk kultur.

Reiseperiode:

22 - 28 september 2019

Ibsens Italia

Reiseperiode 22. - 28. september 2019

"- - - Sydens skønhed, et forunderlig lyst skær, åpenbarede sig plutselig for mig og prægede hele min senere produksjon..." Slik skildret Henrik Ibsen selv sitt første møte med Italia sommeren 1864. Dikteren bodde selv i landet i 10 av sine 27 år i eksil og skrev sine gjennombruddsverker Brand og Peer Gynt her. Også de store realistiske skuespillene; Et Dukkehjem, Gjengangere, En folkefiende og Vildanden, som fremdeles spilles over hele verden, er påbegynt i Roma og flere av dem ble skrevet ferdig i småbyene ved Napolibukten.

 

Høydepunkter:

 • Ibsen-kjenner Erik Edvardsens interessante foredrag og kåserier
 • Vandringer i Ibsens fotspor
 • Båttur til Ischia
 • Småbyene Amalfi og Arricia – begge viktige for Ibsen
 • Overnatting på gode hoteller
 • Alle frokoster, 3 lunsjer og alle middager inkludert drikke

 

Ibsenmuseet i Oslo, i samarbeid med Temareiser Fredrikstad har gleden av å invitere til en reise i Ibsens fotspor sammen med museumsleder Erik Edvardsen, en av våre fremste kjennere av Ibsen og med gode kunnskaper om italiensk kultur. 

Vi bor og vandrer rundt i det historiske sentrum av Roma, der Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Sigrid Undset, H.C. Andersen og mange andre nordiske kunstnere møttes og hygget seg sammen over hvitvinsglassene. Vi går i gatene rundt Spansketrappen, Ibsens lokalmiljø i alle hans romerår, ser på kirker og kunstverk som fikk avgjørende betydning for hans personlige og litterære utvikling. 

Vi besøker noen av Italias aller mest sjarmerende småbyer; Sorrento, med utsikt over Napolibukten, Amalfi, der dikterens to små værelser fremdeles er bevart. Vi besøker Ischia, hvor Ibsen skrev Peer Gynt, og vi kommer også innom Albanerfjellene og steder der Ibsen både fant arbeidsro og lokale vaner og viner i sommermånedene. I tillegg får vi altså selve Roma – keiserens, pavens og de store kunstnernes by.

Bestill reise

Reiseperiode:

22 - 28 september 2019

Dager:

7

Reiseleder:

Erik Edvardsen

Museumsleder ved Ibsenmuseet i Oslo. En av våre fremste kjennere av Ibsen og med gode kunnskaper om italiensk kultur.


Pris fra:
19 990,-

Program

Dag 1 – søndag 22. september – Roma med vandring i Ibsens fotspor
Måltider inkludert: M
Avreise med SAS kl. 09.25 direkte til Roma hvor vi ankommer kl. 12.30. Erik Edvardsen kåserer i bussen fra flyplassen til vårt bosted Hotel Santa Chiara. Vårt hotell ligger kun 100 meter fra Pantheon og midt i det historiske sentrum av Roma. Etter en liten siesta samles vi om ettermiddagen for en byvandring gjennom Ibsens nærmiljø i Roma; Trevifontenen, Piazza Barberini, Spansketrappen, Via Condotti, og ender opp ved Augustomausoleet. Vi avslutter dagen med velkomstmiddag i en familiedreven osteria. 

Dag 2 – mandag 23. september – Roma med Skandinavisk Forening og Trastevere

Måltider inkludert: F / L / M
Etter frokost samles vi for å besøke Skandinavisk Forening rett på andre siden av Tiberen. Vi legger da turen om Pantheon og Piazza Navona, gjennom Campo di Fiori til Trastevere. Etter lunsj på en lokal trattoria er dagen fri til på egenhånd å oppleve Roma. Vi anbefaler å besøke Forum Romanum og Colosseum. Om kvelden møtes vi for felles middag på en av byens mange små og gode restauranter. 

Dag 3 – tirsdag 24. september – buss fra Roma til Sorrento med interessante stopp

Måltider inkludert: F / L / M
Avreise med buss til Sorrento. På veien kjører vi innom Den ikke-katolske kirkegård og ser blant annet historikeren P. A. Munchs grav, der Ibsen holdt tale ved avdukingen. Vi fortsetter til den sjarmerende småbyen Ariccia, der Ibsen tilbragte sommeren. På veien videre stopper vi og spiser lunsj. Vi kommer til vårt Hotel Crawford tidlig på kvelden. Etter at vi er installert, viser Erik oss litt av Ibsens Sorrento og Hotel Tramontano, der han skrev Gengangere. Dernest tar vi kveldsmåltidet sammen på en hyggelig restaurant i nærheten. 

Dag 4 – onsdag 25. september 2019 – fridag

Måltider inkludert: F / M
Dagen fri til egen disposisjon. Sorrento er en spennende by å gjøre seg kjent med, men for de som ønsker en utflukt på egenhånd kan vi både anbefale båt til Capri for å bese dr. Axel Munthes villa, San Michele, eller Den blå grotte, evt. å ta metroen Circumvesuviana en halv times tur til Pompeii eller Herculaneum. Dagen avsluttes med felles kveldsmåltid. 

Dag 5 – torsdag 26. september 2019 – utflukt til Amalfi

Måltider inkludert: F / L / M
Med buss langs kysten til Amalfi. Kystveien mellom Sorrento og Amalfi går gjennom et dramatisk og vakkert landskap. Vi passerer den gamle fiskerbyen Positano, der flere norske forfattere har bodd. Derpå drar vi til Amalfi og Hotel Luna, et gammelt ombygd kloster, der Ibsen skrev Et dukkehjem. Rommene der familien Ibsen bodde, er bevart. Hotellet har en minneplate over Ibsen og et takkebrev fra ham. Vi inntar vår felles lunsj, og tar den indre vei tilbake til Sorrento, med utsikt mot Pompeii og Vesuv. Vi er tilbake på hotellet i god tid før kveldsmåltidet. 

Dag 6 – fredag 27. september 2019 – båttur til Ischia

Måltider inkludert: F / M
Etter frokost tar vi hydrofoilen fra Marina Piccolo til Ischia med en rundtur på øya i buss. Da kommer vi også til Casamicciola, hvor Ibsen skrev ferdig det meste av Peer Gynt. Så tilbake til ferjestedet Porta d’Ischia hvor vi både kan anbefale bading, iskrem og lokale severdigheter. 
Om kvelden samles vi til felles avskjedsmiddag i Sorrento. 

Dag 7 – lørdag 28. september 2018 – hjemreise 

Måltider inkludert: F
Etter en god og tidig frokost gjør vi oss klar for avreise. Vi transporteres til flyplassen i Napoli. Avreise med SAS kl. 10.35 via Stockholm med ankomst Oslo Gardermoen kl. 16.20. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 19.990,- som inkluderer:

 • Fly Oslo-Roma/Napoli-Stockholm-Oslo med SAS 
 • Flyskatt (utgjør kr 1.327,- pr. november 2018)
 • Overnatting i dobbeltrom  
 • All transport i flg. program
 • Byvandringer, utflukter og kåserier i flg. program  
 • Måltider inkl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag)  
 • Faglig reiseleder Erik Edvardsen fra Ibsen Museet. 
 • Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad 

 

Minimum antall deltakere er 20.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Tillegg for enkeltrom                          kr 3.295,-

Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge        kr 1.200,- (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel. 


Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Hoteller:
Hotel Santa Chiara 
Hotel Crawford 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad