Skip to main content

Prøysens rike - med Maj Britt Andersen (2022)


Prøysens rike -  med Maj Britt Andersen

Simenstad Gård – Domkirkeodden - Skibladner – Løiten Lys/Brænneri 

 

Reiseperiode: 2022

Vår fremste Prøysen-tolker Maj Britt Andersen blir med oss på denne gruppereisen til Prøysens rike.  Andersen vil ta oss med inn i stua til Prøysen der han vokste opp. Der vil hun fortelle oss små «lørdagsstubber» som betegner korte noveller av Prøysen. Litt sang blir det også. Hun blir med oss hele første dagen og spiser middag med oss på kvelden før hun reiser videre. Etter at vi har forlatt Prøysen setter vi kursen mot Simenstad gård og får en fargerik omvisning av husfrue og kulturhistoriker Brit Skurdal Braastad, som også kan fortelle om Prøysens tilknytning til gården.

Noen av høydepunktene på denne Prøysen-turen:
  • Prøysenhuset med alle severdigheter
  • Maj Britt Andersen leser Lørdagsstubb og synger i den gamle Prøysenstua
  • Besøk på Simenstad Gård
  • Skibladnertur på Mjøsa
  • Domkirkeodden
  • En Akevisitt på Løiten Lys og Brænderi


Vi tilbringer en dag på Hamar før vi setter kursen mot Løiten Lys og Brænneri. På Hamar får vi blant annet en guidet tur på Domkirkeodden, som har blitt kåret til en av verdens vakreste museer. Her blir det også servert en liten musikalsk godbit med de vakre ruinene som arena. Vi skal også «seile» på Mjøsa, ikke i en «sprøkkin holk»; men på Mjøsas hvite svane, Skibladner. På Løiten Lys og Brænderi stifter vi bekjentskap med Gotmar og hans utrolige figurer i forestillingen «En akevisitt». Egentid i alle forretningene blir det også selvfølgelig god tid til.

Alf Prøysen var en av de mest populære forfattere og visesangere i etterkrigstida. Han huskes særlig for sin barnelitteratur, men skrev også for voksne både i romanform og for teateret. Historiene er ofte inspirert av folk og opplevelser fra hjemtraktene i Hedmark, og det meste av hans tekster ble skrevet på hedmarksdialekt. Det han skrev fram til han døde i 1970 har blitt en del av den norske kulturarven.

Som Maj Britt Andersen sier; «Han hadde en egen evne til å si noe vettugt på kort tid».

Hør Maj Britt synge en av Prøysens store klassikere: "Vise for gærne jinter":

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

13/9Norgestur i TelemarkFra 14 200,-
20/9En historisk reise i middelalder-NorgeFra 13 850,-
27/10Faraoenes EgyptFra 37 750,-
14/11Venezia - en hemmelig labyrintFra 17 100,-
24/4Hellas - fra Akropolis til eurokrisenFra 19 350,-