Skip to main content

I Lenins togspor med reiseleder Mímir Kristjánsson


I Lenins togspor - om oktoberrevolusjon og partidiktatur


Reiseleder på denne turen er Mímir Kristjánsson. Han er forfatter av boka «I Lenins togspor», som ble til etter at han i 2017 reiste fra Zürich via Tyskland, Sverige og Finland til St. Petersburg. Denne gruppereisen er med utgangspunkt i boken og Oktoberrevolusjonen i Russland. Lenins revolusjon inspirerte milliarder av mennesker til kamp for en bedre og mer rettferdig verden, men avfødte også partidiktaturene i Østblokken. 

Noen av høydepunktene på togturen "I Lenins togspor":
  • Togreise fra Helsinki, over Karelen til St. Petersburg
  • Krysseren Aurora
  • Eremitasjen
  • Øya Kronstadt, som vokter innseilingen til St. Petersburg
  • Dostojevski-museet
  • Lenin-museet og Lenins gamle leilighet

 

150 år etter at Lenin ble født inviterer forfatter Mímir Kristjánsson til en reise i revolusjonslederens togspor. Turen går hundre år tilbake i tid, fra dagens Oslo via Helsinki og den blodige finske borgerkrigen til revolusjonens Petrograd. Her tar Kristjánsson oss med til de viktigste åstedene for Oktoberrevolusjonen, fra Finlandsstasjonen og Vinterpalasset til krysseren Aurora og marinebasen Kronstadt. Hele tida trekker han linjer fra den russiske revolusjon og framover i historien, til første og andre verdenskrig, norsk og europeisk arbeiderbevegelse, Sovjetdiktaturet og den kalde krigen. 

Under store deler av Sovjettida var St. Petersburg bare kjent som Leningrad. Men Peter den stores hovedstad har mer å by på enn bare Sovjethistorie. Foruten å bevitne tsardømmets rikdom i Eremitasjen og Vinterpalasset går vi også opp litterære stier i forfatteren Fjodor Dostojevskijs fotspor. 

Mímir har i en årrekke jobbet som journalist og nyhetssjef i Klassekampen, og er kjent som en original og uredd samfunnsdebattant.  Han har skrevet en rekke bøker, blant dem «Hva ville Gerhardsen gjort?» og «Rosa Luxemburg. En biografi».

Ingen tilgjengelige avganger.

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

19/4Sør-England med Bath, Devon og Downton AbbeyFra 19 250,-
22/4Hellas - fra Akropolis til eurokrisenFra 19 750,-
24/4Berlin og Potsdam - en reise i historie og samtidFra 16 995,-
2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-
3/5Toscanas skatter - det italienske hjemmekjøkkenFra 16 895,-