Skip to main content

I Cornelis Vreeswijks fotspor i Stockholm


Reiseperiode 7. - 10. september 2023

Bli med vår egen Alexander Hermansen, en av de fremste tolkerne av Cornelis Vreeswijks viser, på musikalsk tur til Stockholm! Alexander har som kjent et stort hjerte for både visekunst og det maritime, og dette skal forenes på beste vis disse sensommerdagene. Vi skal vandre i fotsporene til viselegender som Bellman og Taube, men først og fremst Vreeswijk – og Alexander byr på anekdoter og sang underveis.

 

Høydepunkter:

 • Byvandring i Gamla Stan
 • Båttur i Stockholms fantastiske skjærgård med MS Rex og konsert om bord med Alexander
 • Middag på Den Gyldene Freden, Stockholms eldste kro (1722) og stamkro til «alle» viselegendene
 • Guidet tur med buss og lokal guide
 • Besøk på graven til Cornelis, steder han sang om - og ikke minst åstedet for et drap 13. august 1674 som skulle prege svensk visekunst

 

Turen arrangeres i samarbeid med:  

Bestill reise

Reiseperiode:

7 - 10 september 2023

Dager:

4

Reiseleder:

Alexander Hermansen

Alexander Hermansen er en anerkjent og svært allsidig artist. Han har jobbet freelance siden 1997 som skuespiller, sanger, pianist, komponist, forfatter, dubber, reklamestemme, journalist, konferansier mm. På toppen av dette er han skipper på mindre passasjerbåter og innehaver av GamleByens JuleHus i Fredrikstad.

Alexander har deltatt i tv-serier, på teater-turneer og spilt konserter over hele landet, og han er tidligere internasjonal voice for skomerket Ecco og representert i salmebøker både i Norge og Sverige. Og, han er kjent som en av de fremste tolkerne av visene til Cornelis Vreeswijk! Han har et stort hjerte for særlig svensk visekunst, og synger og forteller om de store mestere med humor og overbevisning.

Alexander har faktisk alltid følt seg litt svensk, og han er for sikkerhets skyld bosatt på Nordre Sandøy på Hvaler - bare 350 meter fra Riksgrensen. Og slektsforskning for noen år siden avslørte at svenske-hangen var langt mer enn en følelse: han er så godt som 100% svensk!!


Pris fra:
15 600,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 7. september 

Måltider inkludert: M 
Avreise fra togstasjonen i Fredrikstad med kurs for Göteborg kl 11.11. Der bytter vi til hurtigtog og er fremme i Stockholm ca kl 17.30.
Vi gjør vårt beste for å samles i en togvogn, og Alexander begynner allerede her å sette oss i stemning for oppholdet i Sveriges hovedstad.
Etter flere timer på tog, tenker vi det gjør seg med en god benstrekk, så vi rusler de meterne det er fra togstasjonen til vårt hotell. Her samles vi til felles middag på kvelden. Også her blir det noen skrøner.

Dag 2 – fredag 8. september

Måltider inkludert: F/L/M 
Vi starter denne dagen med guidet busstur for å få oversikt over byen. Dette er særlig nyttig når vi har egentid siste dag, da finner man lettere frem.
Lunsj inntas i selveste Gamla Stan, og etter lunsj blir det byvandring med Alexander. Vi skal oppsøke steder Cornelis sang om i sine viser – og ikke minst besøke hans grav på Katarina Kyrkogård.
Felles middag på kvelden, skrøner og viser loves også her.


Dag 3 – lørdag 9. september

Måltider inkludert: F/lett lunsj/M 
I dag blir det båttur i Stockholms fantastiske skjærgård, mye lik vår egen – og svært ulik. Båten vi skal reise med heter MS Rex og er fra 1937. Den var i Oslo i flere år, men er nå tilbake der den hører hjemme. Rex har en hyggelig salong og et flott soldekk, og om bord her vil Alexander gjøre en lengre Cornelis-konsert slik bare han gjør det. 
Om bord vil det serveres en enkel lunsj.
På lørdagskvelden inntar vi Den Gyldene Freden anno 1722. Her Carl Michael Bellman slukket tørsten, her Evert Taube satt på sitt stambord ofte i ensom majestet og hvor Cornelis holdt hoff lenger inn i lokalet – gjerne med bordet fullt av lystige venner han spanderte villig vekk på! Restauranten serverer et utsøkt måltid, Alexander er kveldens toastmaster og avslutter med å klirre i glasset for en felles utflukt opp i et trangt smug i mørket. På Kindstugatan 14 samles vi for turens saftigste historie, som både er svensk historie og lokal Fredrikstadhistorie på en gang! Og til lyset av gatelykten synger Alexander en siste Cornelis-vise som handler om akkurat det som skjedde her 13. august 1674.

Dag 4 – søndag 10. september 

Måltider inkludert: F 
Den siste dagen kan gjestene får utforske Stockholm på egenhånd. På ettermiddagen samles vi på hotellet i god tid før avreise mot Arlanda Flyplass. Ankomst Gardermoen ca 20.00, og buss som tar oss tilbake til plankebyen.
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 14 600,- som inkluderer: 

 • Tog Fredrikstad – Gøteborg - Stockholm 
 • Fly Stockholm - Oslo 
 • All fellestransport i henhold til program 
 • Overnatting i dobbeltrom inkl frokost (F) 
 • Båttur med konsert på M/S Rex 
 • Guidet tur med buss og lokalguide 
 • Måltider i henhold til program 
 • Reiseleder Alexander Hermansen med på hele turen 

 
Depositum kr 3000,- pr. person betales inn senest 10 dager etter påmelding 

Tillegg for enkeltrom kr. 1350,- 

 Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad
 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
7/9Alexander HermansenI Cornelis Vreeswijks fotspor i StockholmMer enn 815 600,-Bestill

Bosted

Elite Hotel Adlon, Stockholm

Elite Hotel Adlon, Stockholm

ELITE HOTEL ADLON STOCKHOLM (hotel-ds.com)

Reisekalender

3/4Påskecruise med HurtigrutenFra 14 300,-