Skip to main content

Hurtigruten, verdens vakreste sjøreise - med fotturer langs kysten

Pris fra:
14 950,-
Dager:7
Bestill reise

Reiseperiode:

30 oktober - 5 november 2018

Hege Tokerud

Har jobbet på kontoret i 15 år. Ansvarlig for våre aktive turer i inn- og utland.

Reiseglade mennesker fra hele verden står i kø for å oppleve den norske Hurtigruten! Gå om bord du også, kast loss og opplev «verdens vakreste sjøreise». 


Brennende lier og melisdryss på toppene, tindrende klar luft og solnedganger du knapt kan løsrive deg fra. Slik er hurtigruteturen i oktober når værgudene står oss bi. Og nå er det også nordlysets tid. Derfor er det mange som velger høstseilas. Det er fortsatt trivelig på dekk, du kan henge på rekka og se hus og naust og bygder gli forbi. Innimellom er leia så trang at du nesten er redd styrmannen skal seile sin skute på grunn... Og friskner det til, kan du sitte lunt og godt i skipets utsøkte panoramasalong og ta eventyrkysten inn. 


Og ennå har vi ikke nevnt skipets vandrepass som er inkludert i pakkeprisen. Du får fire flotte naturopplevelser underveis, i Hjørundfjorden, Trondheim, Bodø og Tromsø.
Vi går om bord på MS Nordkapp i Bergen og erobrer langsomt landet for nordgående. Hver morgen våkner du et annet og annerledes sted. Først etter seks netter seiler du inn mot havn nr. 36 - Kirkenes. Da vet du mer om det lange rare landet vårt - enn da du gikk om bord i Bergen. Og er det gått med deg som så mange andre, så har til og med værmeldingen fått ny mening når du kommer hjem.

Hege Tokerud fra Temareiser Fredrikstad er med som reiseleder på turen, og representanter fra Hurtigrutens dyktige team guider oss på fotturene.

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng.  Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til dagens etappe.

Velkommen om bord!

Opplev:

  • MS Nordkapp fra Bergen til Kirkenes
  • Fullpensjon om bord
  • Hurtigrutens proffe "Expedition Team" som tar deg med på fotturer i Hjørundfjorden, Trondheim, Bodø og Tromsø

 


 

Søk reise

Program

Dag 1 - tirsdag 30. oktober: Oslo -  Bergen. Avgang med MS Nordkapp kl. 20.00.
Vi har avgang med SAS fra Oslo Gardermoen kl. 14.45 med ankomst Bergen kl. 15.35. Egen buss tar oss videre til hurtigrutekaia der nordgående M/S Nordkapp venter. Middagsbuffet serveres om bord kl 18.00. Hurtigruten har avgang kl. 20.00. (M)

Dag 2 – onsdag 31. oktober: Måløy – Hjørundfjorden kl. 11.30 – 15.00 - Ålesund – Molde
Er du morgenfugl, får du med deg både Hornelen og Måløy før du legger ut på Stadt og runder Vestkapp. Du seiler langs travleste Sunnmøre, er innom Torvik som snarest og sunnmørshovedstaden Ålesund ligger forut.
Hjørundfjorden blir kalt en av de mest idylliske og vakre fjordene i Norge. Den 35 kilometer lange fjordarmen strekker seg ut fra en større fjord kalt Storfjorden og ligger på Sunnmøre. Hjørundfjorden er omringet av Sunnmørsalpene, med topper som stiger 1700 meter rett opp av fjorden.
Bli med på en fin fottur i fjellene rundt Hjørundfjorden. Fra toppen har du utsikt mot de skarpe fjelltoppene som stiger opp fra fjorden – noen av dem rager så høyt som1 600 moh. Selv om sommeren ligger det snø i de bratte fjellsidene, og en rekke hengende isbreer forsterker den alpine følelsen. Turen starter på en bondegård og fortsetter på en traktorsti. Det er en bratt klatring mot toppen, og de siste 500 meterne går opp en gammel steintrapp. På toppen venter belønningen i form av en fantastisk utsikt. Når du går oppover stien, kan du se bygda Sæbø på den andre siden av fjorden. På toppen kan du også kikke inn i et forlatt, men autentisk bjørnehi. (F/L/M)

Praktisk informasjon om vandreturen 

•    Ilandstigningshavn: Urke
•    Ombordstigningshavn: Urke
•    Ankomst- /avreisetid: 11:45 - 14:30
•    Varighet: ca. 3 timer, ca. 4,5 km. Ca. 500 høydemeter opp og ned.

Dag 3 – torsdag 1. november: Trondheim kl. 08.30 – 12.00 – Rørvik
Før Trondheim riktig er våknet, klapper vi til kai der. Og vi blir lenge – helt til tolv. Bli med på en tur i Bymarka. Vi starter med en kort busstur, før vi vandrer gjennom skogsterreng på fine stier til vårt utsiktspunkt. Vi fortsetter til Olavspranget, med utsikt over Trondheimsfjorden. 
Fra Trondheim til Rørvik seiler vi turens lengste etappe. Ni timer tar vi opp langs Trøndelagskysten. Vi passerer reisens mest fotograferte fyr – Kjeungskjær, seiler gjennom trange og svingete Stokksundet og legger ut på havstykket Folda.  Før det bærer inn til Rørvik - porten til Nordlandsleia. Kanskje gir du deg ikke før du har fått med deg innseilingen til Brønnøysund også ved midnattstid. Da er du på Helgeland. (F/L/M)


Praktisk informasjon om vandreturen 

•    Ilandstigningshavn: Trondheim
•    Ombordstigningshavn: Trondheim
•    Ankomst- /avreisetid: 08.30 – 12.00
•    Varighet: ca. 2,5 timer, ca. 5 km. Fra 112 m.o.h. til 365 m.o.h.

Dag 4 – fredag 2. november: Polarsirkelen – Bodø kl. 12.30 – 15.00 -  Svolvær
I dag krysser vi polarsirkelen som går litt nord for 66 grader nordlig bredde (66°33' nord). Den skjærer gjennom Nordland fylke et stykke nord for Mo i Rana.
Det er slutt på de runde, lave trøndelagsfjellene. Ved frokosttid hilser mektige Svartisen deg om styrbord.  Når nordgående runder karakteristiske Kunna, er det slutt på Helgeland. Forut ligger Salten, og snart er du i Bodø – fylkeshovedstaden i Nordland. Bli med på en fjelltur til Keiservarden. Vi går hovedsakelig i steintrapper anlagt av sherpaer fra Nepal. Jo høyere vi kommer, desto mer åpner landskapet seg og du får en storslagen utsikt over byen. På klare dager kan du se helt til Lofoten! 
I kveldingen har du krysset Vestfjorden, anløpt Stamsund og lofothovedstaden Svolvær. Derfra bærer det opp berømte Raftsundet som forbinder Lofoten med Vesterålen. (F/L/M)

Praktisk informasjon om vandreturen 

•    Ilandstigningshavn: Bodø
•    Ombordstigningshavn: Bodø
•    Ankomst- /avreisetid: 12.30 – 15.00
•    Varighet: ca. 2 timer, ca. 3 km. 250 høydemeter opp og ned.

Dag 5 – lørdag 3. november: Harstad – Finnsnes – Tromsø kl. 14.15 – 18.30 - Skjervøy
Etter morgenanløp i Harstad bærer det opp langs Senja, mot Finnsnes og etter hvert landsdelens største by – Tromsø. Der ligger skipet i hele fire timer. Vi får en fjelltur i Tromsø og denne utflukten tar oss opp i høyden, til Fløyfjellet. En kort tur med fjellheisen tar oss opp til 421 moh., hvorpå gåturen starter mot Fløya (671 moh) og videre mot Bønntuva (776). 
 I kveldingen kaster skipet loss og seiler inn under broen som forbinder Tromsøya med resten av kongeriket. Ved middagstid kommer snødekte Lyngsalpene opp om styrbord, forut venter Skjervøy. Da har du seilt en hel dag gjennom Troms fylke. (F/L/M)
 

Praktisk informasjon om vandreturen 

•    Ilandstigningshavn: Tromsø
•    Ombordstigningshavn: Tromsø
•    Ankomst- /avreisetid: kl. 14.15. – 18.30
•    Varighet: ca. 3 timer, 350 høydemeter opp og ned 


Dag 6 – søndag 4. november: Havøysund – Honningsvåg – Kjøllefjord – Mehamn -  Berlevåg
Når hurtigruta legger ut fra Skjervøy, går det tre døgn til hun er tilbake i Troms. Hele 11 av anløpsstedene ligger i Finnmark! Er du morgenfugl, får du med deg Hammerfest før skipet seiler opp mot Havøysund og svinger østover mot Honningsvåg – utgangspunktet for utflukter til Nordkapp, som du kan melde deg på om bord. Etter å ha vært innom Kjøllefjord senere på dagen, runder skipet Nordkyn – det nordligste punkt på det europeiske fastland. Straks etter følger det driftige fiskeværet Mehamn, og er du lur, så holder du deg oppe til skipet glir inn gjennom moloåpningen i Berlevåg – stedet med det berømte sangkoret. (F/L/M)


Dag 7 – mandag 5. november: Vadsø – Kirkenes (ankomst kl. 0900) – Hjemreise til Oslo
Siste dag om bord. Du har seilt nordkalotten rundt og endt like langt sør som Tromsø! Etter turen langs mektige Nordishavet har du i nattens løp seilt inn den siste av Finnmarks fem fjorder – Varangerfjorden. Du våkner ved kai i Vadsø som ligger lunt ved foten av vidda. To timer senere er du fast i kaia i Kirkenes. Din eventyrreise er slutt. En buss venter oss. På turen til flyplassen ser du gatenavn både på russisk og norsk! Det bor 6 000 mennesker i Kirkenes. Det handles som om det var en by på 30 000! Vi har avgang med SAS kl. 11.30 og lander på Gardermoen kl. 13.35. (F)
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 14 950,- som inkluderer:


- Flyreise Oslo Gardermoen -Bergen/Kirkenes-Gardermoen med SAS
- Flyskatt, kr 1095,- pr. februar 2018 (refunderes ikke ved avbestilling)
- Utvendig uspesifisert dobbellugar kat. Polar Outside om bord på MS Nordkapp
- All transport ifølge program
- Fullpensjon, fra og med middag første kveld til og med frokost siste dag (uten drikke)
- Bussreise fra Flesland til Hurtigrutekaia og fra Havna i Kirkenes til flyplassen
- Vandrepass med utflukter/guiding/foredrag av Hurtigrutas egen team, ifølge program 
- Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

Tillegg:
Tillegg dobbeltlugar Artic superior    kr 1300,- per person (4 stk.)
Fratrekk dobbeltlugar Polar Inside – kr 750,- per person (1 stk.)
Tillegg SGL Polar Outside UNO3        kr 3044 (1 stk.)
Tillegg SGL Polar Outside USPL         kr 2706 (3 stk.)

Fotturene holder et høyt nivå av fysisk aktivitet over en lengre periode, i terreng som ofte kan være ujevnt, glatt og bratt. Du forventes å bære din egen sekk. Ikke egnet for deg med begrenset mobilitet.

Påmelding senest 28.juni 2018. 
Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt 
påmelding. Minimum antall deltakere er 18. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. 
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.
 

Se ruteplan og les mer om MS Nordkapp

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
30/10Hege TokerudHurtigruten, verdens vakreste sjøreise - med vandringer langs kysten14 950,-Bestill

Hotell