Pris fra:
29 500,-
Dager:12
Bestill reise

Karsten Alnæs

Journalist og forfatter, kjent for sine populære bokserier om Norges og Europas historie. Prisbelønnet skjønnlitterær forfatter.

Reiseperiode 13. - 24. september 2017

– med M/S Midtnatsol inn i eventyret fra Bergen til Casablanca

Bli med på en kulturell dannelses- og opplevelsesreise fra Bergen til Afrika som du aldri har opplevd før! Den er skreddersydd for kulturinteresserte, men også for dem som vil oppleve, en båttur på kanalene i Amsterdam, det gotiske skulpturunderet i pilegrimskirken i Santiago, og en rusletur i en intim nordspansk småby, der en galisisk adelsmann etter sin død jakter på villsvin og bjørner gjennom relieffene og skulpturene på sin steinkiste! Også den skinnende sjøfarts- og verandabyen A Coruña, med et berømt fyrtårn fra romersk tid, står på menyen.

Vi skal slentre langs bryggene i Porto, der våre forfedre losset klippfisk fra Kristiansund. Vi mister pusten slik Kennedy gjorde, i den arabiske salen i byens børs, og dagen etter ser vi utover den brede elven Tejo fra en av de ni hvite høydene i Lisboa. Her besøker vi et fantastisk museum, der vi ser Rubens praktfulle portrett av sine 16 år gamle brud, han var over femti! Også Rembrandts bilde av den gamle jøden henger her, samt sentrale bilder av van Dyck, Manet, Monet, Turner, Degas og andre. Etter museumsbesøket vandrer vi i fotsporene til Portugals poet Pessoa i byens frodige kunstner- og bohemstrøk, der vi besøker hans portvinskafé og fødested, og spiser lunsj på et gammelt kloster som fra 1837 har vært en dekorert øl-stue!

Dagen etter opplever vi de flate takene og de havombruste omgivelsene i det som spanjolene kaller oseanets perle, etter manges mening landets vakreste, kanskje verdensdelens aller eldste, nemlig Cadiz. Og siste dagen vandrer vi i den gamle bydelen blant basarene i Casablanca mens vi tenker på Ingerid Bergman og Humphrey Bogart.

Hver dag holder Karsten Alnæs bildebelagte foredrag om bord på M/S Midtnatsol og forbereder oss på åpenbaringene vi skal oppleve neste dag. Han snakker også om bord i bussene som kjører oss rundt de fleste steder.

Turen arrangeres i samarbeid med: