Skip to main content

Hans Petter Hergum

Er utdannet samfunnsgeograf og har arbeidet mer enn 30 år med menneskerettigheter og bistand rettet mot det østlige- og sørlige Afrika. Hergum har bla. arbeidet for den norske utenrikstjenesten i Zimbabwe og bodd flere år i Botswana hvor han arbeidet for Kirkens Nødhjelp.

 • Skriv ut Print icon
 • Søk reise

  Les mer

  Hans Petter Hergum er utdannet samfunnsgeograf med vekt på u-landsgeografi. Han har gjort studier og feltarbeid i Tanzania.

  I mer enn 25 år har han arbeidet med bistand, menneskerettigheter og politikk i sørlige Afrika for Kirkens Nødhjelp (KN) og Utenriksdepartementet. Da han bodde i Botswana på 90-tallet var han ansvarlig for KNs bistand i sørlige-Afrika og fulgte nært utviklingen i bla.  Zimbabwe, Angola, Botswana, Sør-Afrika, Namibia og Mosambik.

  Fra 2006 til 2009 var Hergum diplomat og politisk sekretær ved den norske ambassaden i Zimbabwe. Han kjenner derfor landet svært godt, og har et stort nettverk av kontakter og venner der.  De siste årene har Hergum også arbeidet mede Etiopia og Eritrea og besøkt begge land flere ganger.  

  Hergum har skrevet en rekke undervisningshefter, rapporter og flere avisartikler om bistand- og bistandspolitikk i sørlige Afrika.

  Han er ofte benyttet som foredragsholder.

  Avganger & priser

  AvreisedatoReiselederHotellPris fra
  25/3Hans Petter HergumZimbabwe, Zambia, Namibia og Botswana
  Vennligst send oss kopi av pass ved påmelding.
  47 495,-Book på venteliste
  AvreisedatoReiselederHotellPris fra
  4/10Hans Petter HergumBotswana36 750,-Bestill

  Reisekalender

  27/2Faraoenes EgyptFra 30 985,-
  2/3Tanzania og Zanzibar avgang OsloFra 44 990,-