Skip to main content

Hans Petter Hergum

Er utdannet samfunnsgeograf og har arbeidet mer enn 30 år med menneskerettigheter og bistand rettet mot det østlige- og sørlige Afrika. Hergum har bla. arbeidet for den norske utenrikstjenesten i Zimbabwe og bodd flere år i Botswana hvor han arbeidet for Kirkens Nødhjelp.

Om Hans Petter Hergum sier kundene våre: 

"Helt usedvanlig bra. Glimrende fagkunnskaper og god evne til å formidle. Bidro vesentlig til det gode sosiale miljøet i reisegruppen, og var et på alle måter hyggelig reisefølge."

"Hans Petter Hergum ga reisen et fantastisk godt faglig innhold, både mht historie, politikk, samfunn mm."

"Meget kunnskapsrik og flink til å formidle. Sympatisk og meget hyggelig mann som bidro til god stemning i gruppen."

 • Skriv ut Print icon
 • Søk reise

  Les mer

  Hans Petter Hergum er utdannet samfunnsgeograf med vekt på u-landsgeografi. Han har gjort studier og feltarbeid i Tanzania.

  I mer enn 25 år har han arbeidet med bistand, menneskerettigheter og politikk i sørlige Afrika for Kirkens Nødhjelp (KN) og Utenriksdepartementet. Da han bodde i Botswana på 90-tallet var han ansvarlig for KNs bistand i sørlige-Afrika og fulgte nært utviklingen i bla.  Zimbabwe, Angola, Botswana, Sør-Afrika, Namibia og Mosambik.

  Fra 2006 til 2009 var Hergum diplomat og politisk sekretær ved den norske ambassaden i Zimbabwe. Han kjenner derfor landet svært godt, og har et stort nettverk av kontakter og venner der.  De siste årene har Hergum også arbeidet mede Etiopia og Eritrea og besøkt begge land flere ganger.  

  Hergum har skrevet en rekke undervisningshefter, rapporter og flere avisartikler om bistand- og bistandspolitikk i sørlige Afrika.

  Han er ofte benyttet som foredragsholder.

  Reisekalender

  /Fargerike Gotland med Grete Gulliksen Moe (2021)
  /Til fots i Toscana - fra Firenze til Siena med Tommy Sørbø (2021)
  /Sørvest-England med Cornwall og Devon med Ragnhild Eikli og Øystein Kock Johansen (2021)
  /Ibsens viktigste Norges-reise med Sverre Mørkhagen (juni 2021)
  /Lofoten med Røst - Norges vakreste øyrike med Einar Osland (juni 2021)