Skip to main content

Gunnar Høidahl

Tidligere utenrikskorrespondent og utenriksredaktør i NRK og president i Eurovisjonens nyhetsvirksomhet. Bred reportererfaring fra Europa og Asia, hvor han på nært hold har fulgt store hendelser i verdenshistorien.

 

 • Skriv ut Print icon
 • Søk reise

  Les mer

  Gunnar Høidahl (f. 1943) var utenrikskorrespondent for NRK i tretten år, med base i Stockholm, Hong Kong, Beijing og Brussel. I Østen bodde han i nesten åtte år og opplevde kupp og unntakstilstander i land som Pakistan, India og Thailand. Han fulgte avslutningen på Vietnam-krigen, og det var han som i Dagsnytt om morgenen den 30. april 1976 formidlet det norske folk at Vietnam-krigen var slutt.

  Han har fulgt Kinas vei fra utviklingsland til verdensmakt. Som Europa-korrespondent var han i Berlin da Muren falt. Både som journalist og som privatperson har han reist vidt og bredt på de britiske øyer og i Irland. Han har også vært utenriksredaktør, sportsredaktør, Dagsrevy-sjef og programsjef for nyhetsvirksomheten i NRK. De siste årene av sin karriere var han president for Eurovisjonens nyhetsvirksomhet i Genève.

  På våre turer bruker Gunnar sine personlige erfaringer og opplevelser til å trekke linjer fra vår nære samtid til dagens samfunn. Med historie som fagutdannelse kan han også trekke de lange linjer.

  Reisekalender

  20/1Nelson Mandelas Sør-Afrika fra OsloFra 35 950,-
  20/1Nelson Mandelas Sør-Afrika fra StavangerFra 36 875,-
  1/2Argentina og ChileFra 42 850,-
  27/2Faraoenes EgyptFra 30 985,-
  2/3Tanzania og Zanzibar avgang OsloFra 44 990,-