Skip to main content

Gunnar Høidahl

Tidligere utenrikskorrespondent og utenriksredaktør i NRK og president i Eurovisjonens nyhetsvirksomhet. Bred reportererfaring fra Europa og Asia, hvor han på nært hold har fulgt store hendelser i verdenshistorien.

Om Gunnar Høidahl sier kundene våre:

"Fantastisk mann! Utruleg kunnskapsrik. Gjorde turen til ein opplevelse. Krydra også med eventyr frå Vietnam og Kambodsja og vitsar frå Fredrikstad."

"Kunnskapsrik og høyt faglig nivå, og med en unik formiddlingsevne. Kunne ikke vært bedre."

"Svært kunnskapsrik og svært god formidler. Hyggelig og tilstedeværende."

 

 • Skriv ut Print icon
 • Søk reise

  Les mer

  Gunnar Høidahl (f. 1943) var utenrikskorrespondent for NRK i tretten år, med base i Stockholm, Hong Kong, Beijing og Brussel. I Østen bodde han i nesten åtte år og opplevde kupp og unntakstilstander i land som Pakistan, India og Thailand. Han fulgte avslutningen på Vietnam-krigen, og det var han som i Dagsnytt om morgenen den 30. april 1976 formidlet det norske folk at Vietnam-krigen var slutt.

  Han har fulgt Kinas vei fra utviklingsland til verdensmakt. Som Europa-korrespondent var han i Berlin da Muren falt. Både som journalist og som privatperson har han reist vidt og bredt på de britiske øyer og i Irland. Han har også vært utenriksredaktør, sportsredaktør, Dagsrevy-sjef og programsjef for nyhetsvirksomheten i NRK. De siste årene av sin karriere var han president for Eurovisjonens nyhetsvirksomhet i Genève.

  På våre turer bruker Gunnar sine personlige erfaringer og opplevelser til å trekke linjer fra vår nære samtid til dagens samfunn. Med historie som fagutdannelse kan han også trekke de lange linjer.

  Reisekalender

  28/11Adventstid i Roma, fra StavangerFra 15 750,-
  28/11Adventstid i Roma, fra OsloFra 15 750,-
  2/12Krakow JulemarkedFra 7 870,-
  28/12Nyttårsjazz på HurtigrutenFra 15 490,-
  19/1Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasseFra 37 975,-