Skip to main content

Gammeljul på Vadstena slott


Reiseperiode 1. - 4. desember 2023

Alle julens tradisjoner finnes i den gamle middelalderbyen Vadstena i Sverige. Det store julemarkedet “gammeljul” er blitt ettertraktet for besøkende fra store deler av Sverige og Norge. 


Høydepunkter

  • Julemarked på Vadstena Slott
  • Besøk på Gränna Polkagriskokeri
  • Besøk på Falbygdens Osteria
     

Markedet avholdes i Vadstena slott som ble bygget av Gustav Wasa i 1545. Her finner du vakker svensk julepynt i halm og never, nydelige linduker, varme votter i ull eller skinn og selvsagt “knyttede spetsar”, svenske kniplinger, som Vadstena er viden kjent for. Byen bærer preg av sitt berømte kloster som ble grunnlagt av Hellige Birgitta allerede i år 1370, og som er en av de severdigheter vi skal besøke under turen.

Vi skal også gjøre andre hyggelige besøk hvor det blir ostesmaking, lære om polkagriser og bli kjent med en svensk polfarer.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig førjulstur!

Bestill reise

Reiseperiode:

1 - 4 desember 2023

Dager:

4

Reiseleder:

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.

Om Grete Gulliksen Moe sier kundene våre:

"Grete Gulliksen Moe var en super reiseleder. Bestemt, inkluderende, kunnskapsrik, blid og hyggelig hele veien."

"Dyktig reiseleder, kan inspirere gruppen".

"Uovertruffen".


Pris fra:
10 400,-

Søk reise

Program

Dag 1 - fredag 1. desember
Måltider inkludert: L / M

Vi reiser fra Oslo kl. 09.00 med buss og stopper for lunsj underveis. Vi fortsetter deretter videre til Vadstena, hvor vi blir innkvartert på vårt hotell Starby Kungsgård. Hotellet ligger sentralt i Vadstena og allerede første kvelden er det muligheter for en liten spasertur i den julepyntede byen. Vi gjør oppmerksom på at hotellet har et SPA-anlegg. Om kvelden spiser vi middag på hotellet. 

Dag 2 - lørdag 2. desember
Måltider inkludert: F / M

Frokost på hotellet. Vi går deretter til Vadstena slott for å se selve julemarkedet “Gammeljul”. Hver og en bestemmer selv hvor lang tid man vil bruke på slott og julemarked. Det er kort avstand mellom by og slott, så her kan man gå litt fram og tilbake. Det er mye vakkert å se. Alt fra støpte lys, nisser og troll, vevde duker og håndklær, bruksgjenstander i tre og jern og mye, mye mer. Hvis du ønsker å kjøpe ny linduk til julebordet ditt, husk å måle bordet før du reiser! Vi spiser felles middag på hotellet. 

Dag 3 - søndag 3. desember
Måltider inkludert: F / L / M

Etter frokost møter vi vår guide som vil fortelle oss om Vadstena og helliga Birgitta. Hun viser oss rundt i klostermuseet og i kirken. Kl. 11.00 presis begynner høymessen i kirken hvor de som ønsker det kan være med. Deretter drar vi direkte til Gränna. Vi spiser lunsj på “Gyllene Uttern”. Denne byen er også kjent som polarforsker Andrees hjemby, og vi skal få høre historien om hans forsøk på å krysse Nordpolen med lufballong. Gränna er kjent for sine røde og hvite “polkagriser” og vi skal besøke Grännas Polkagriskokeri for å se hvordan de elegant lager sukkertøy og andre julegodter. Om kvelden spiser vi  middag på hotellet i Falköping.

Dag 4 - mandag 4. desember
Måltider inkludert: F / L

Etter en deilig frokost drar vi innom Sara Falk i butikken Stilfullt. Så går turen videre til Falbygdens ost. Her har man (etter eget utsagn) “verdens lengste ostedisk”, og vi får smake på noen av fristelsene! Deretter setter vi kursen mot hjemlandet. Vi spiser deilig lunsj på Hensbacka Herrgård, før vi kommer til den norske grensen. Underveis vil vi gjøre noen små stopp slik at de som ønsker det kan handle litt julemat m.m. før vi er tilbake i Oslo ca kl. 18.00. 

 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 10 400,- som inkluderer:

- 4 dagers reise med buss
- 3 hotellovernattinger i dobbeltrom inkl. frokost
- 3 lunsjer inkl. 1 øl/mineralvann
- 3 middager inkl. 1 glass vin
- Inngangsbillett til Gammeljul i Vadstena
- Inngang/guide til Andrees Polarcenter
- Omvisning i Vadstena med lokalguide
- Faglig reiseleder (Grete Gulliksen Moe)

Tillegg for enkeltrom kr. 1 900,-

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.
Minimum antall deltagere 20 personer.
Husk reise- og avbestillingsforsikring - kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi forbeholder oss retten til prisendringer ved kursendring på svenske kroner samt programendring.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad AS

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
1/12Grete Gulliksen MoeGammeljul på Vadstena slottMer enn 810 400,-Bestill

Bosted

Kurorten Mösseberg

Kurorten Mösseberg

Hem / Kurorten Mösseberg (kurortenmosseberg.se)

Reisekalender

3/4Påskecruise med HurtigrutenFra 14 300,-