Fottur på paradisøya Madeira

Bestill reise

Reiseperiode:

12 - 19 november 2019

Dager:

8

Reiseleder:

Stefano Spinetti

Profesjonell guide med 25 års erfaring som leder av fjellturer og vandreturer på alle kontinent.


Pris fra:
17 980,-

Stefano Spinetti

Profesjonell guide med 25 års erfaring som leder av fjellturer og vandreturer på alle kontinent.

Reiseperiode:

12 - 19 november 2019

Fottur på paradisøya Madeira

Reiseperiode 12. - 19. november 2019

Bli med oss på en drømmereise til Madeira. Her finner du et mildt og behagelig klima året rundt, som gjør øya rik og frodig på vegetasjon. Unik med sine sterkt kontrasterende farger, sine raviner, bekker, fjell og hav. Her kan du fortsatt føle smaken av de "gode gamle dager”. Folk ser ut til å bli formet av landskapet; sterke som fjellet, men søte og varme som sin berømte vin. Vi inviterer deg med på en oppdagelsesferd til fots på øya.  Vi får vandringer i variert terreng fem av dagene, og skal nyte og lære om øyas historie. 

 

Høydepunkter:

 • Vandringer på ulike deler av øya 
 • Vår dyktige lokalguide deler øyas historie 
 • Monte Palace Tropical Garden
 • Funchal by med tradisjonsrikt marked
 • Madeiras høyeste topp Pico Ruivo 1862 moh
 • Besøk og smaking hos en produsent av Madeira vin
 • 8 frokoster – 8 middager inkl. vin – 6 piknik lunsjer     

 

De første fire nettene bor vi på Hotel Estalagem do Vale som ligger ca. 30 km fra Funchal. Hotellet er et sjarmerende, historisk landsbyhus beliggende i Laurissilva-skogen, et av de mest idylliske stedene på Madeira.
 
De siste nettene bor vi på Hotel Jardim do Mar, som ligger i hjertet av den sjarmerende lille landsbyen ved samme navn, noen få meter fra stranden og omgitt av vakre klipper samt en fantastisk panorama over havet.

Offisielt oppdaget av portugisiske navigatører i 1419, ligger øygruppen Madeira i det østlige Atlanterhavet ca. 580 km fra kysten av Afrika. Funchal, den største byen, er en trivelig by rik på historie og tradisjon. 

Bli med oss på en spennende tur til en fantastisk øy som du vil bære en lengsel etter å besøke igjen, og igjen.

Vår faste guide, Stefano Spinetti, er med oss hele veien. Han har guidet på Madeira de siste 25 årene, og snakker perfekt engelsk og portugisisk.

Vi skal vandre i oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til dagens etappe. Turen passer ikke for dere med høydeskrekk.

 

Bestill reise

Reiseperiode:

12 - 19 november 2019

Dager:

8

Reiseleder:

Stefano Spinetti

Profesjonell guide med 25 års erfaring som leder av fjellturer og vandreturer på alle kontinent.


Pris fra:
17 980,-

Program

Dag 1 – tirsdag 12. november

Måltider inkludert: M 
Avgang Oslo Gardermoen med Norwegian kl. 11.00 direkte til Madeira hvor vi ankommer kl. 15.05. Vi møter vår lokalguide på flyplassen og kjører mot vårt bosted de første dagene, Estalagem do Vale. Her spiser vi middag. 

Dag 2 – onsdag 13. november: Levada da Ribeira da Janela / Porto Moniz / Gruta de Sao Vicente

Måltider inkludert: F / L (piknik) / M
Vi starter med en panoramisk transportetappe i retning av nordkysten. Her går vi langs den vakre Levada da Ribeira da Janela, gjennom laurbærskog i en av øyas mest spektakulære og ville dal, alltid akkompagnert av vannføringen i den gamle levadaen ved vår side. Vi passerer et par tuneller underveis, før vi inntar vår piknik lunsj. 

Etter turen vil vi slappe av med et besøk i den hyggelige byen Porto Moniz, som er berømt for sine naturlige bassenger. Vi avslutter dagen med å besøke Grutas de Sao Vicente. Besøket i grottene varer i ca. 30 minutter og er i regi av spesialiserte guider. Besøket er svært interessant i et geologisk perspektiv, i tillegg til at det er valgt spesiell musikk og belysning som gir en magisk stemning. 

Oppstigning: 80 m – Nedstigning: 160 m – Lengde: 10 km – Ca. tid: 3,5 timer

Dag 3 – torsdag 14. november: Boca da Corrida Marco e Fonte til Encumeada

Måltider inkludert:  F / L (piknik) / M

Denne spektakulære turen går ved foten av de høyeste toppene på øya. For hvert steg vi tar og rundt hvert hjørne, åpenbarer det seg partier av skjønnhet og majestet. Dette er sannsynligvis den vakreste fotturen på øya! (Om været ikke gjør det mulig å gjennomføre denne vandringer, finner vi et alternativ.)

Oppstigning: 600 m - Lengde: 15 km - Ca.tid: 5,5 timer. 

Dag 4 – fredag 15. november: Monte og hagen Jardim Tropical og Funchal

Måltider inkludert: F / M
Vi starter dagen med å kjøre opp til den pittoreske landsbyen Monte med sin kirke Nossa Senhora og med utsikt over bukten Funchal og over byen. Monte og dens historiske kirke anses som midtpunktet for hellige feiringer. 

Vi besøker “Jardim Tropical”, den mest fantastiske og varierte hagen på øya. I tillegg til et hav av blomster, planter og trær, får vi se mange kinesiske og japanske elementer, svaner og påfugler. Den svimlende nedstigningen til Funchal kan du ta med taubanen, eller med en tradisjonell kurvflettet slede. En opplevelse utenom en vanlige…..

I sentrum av Funchal skal vi besøke det tradisjonsrike markedet "Mercado dos Lavradores". Her finner vi alt fra håndverksprodukter, sjeldne tropiske frukter og gastronomiske spesialiteter fra øya. Vi tar en spasertur i byen og ender i en vinkjeller. Her vår vi en omvisning og deretter kan vi nyte smaksprøver av Madeira-vin. Lunsjen er på egen regning denne dagen, men du kan gjerne bli med reiselederne å spise.


Dag 5 – lørdag 16. november: Achada da Texeira - Pico Ruivo

Måltider inkludert: F / L (piknik) / M
Fra platået Achada går vi opp mot øyas høyeste topp Pico Ruivo, 1862 moh. I klarvær ser vi øya fra kyst til kyst. Det blir en kort tur i dag, men vi nyter omgivelsene og tar lunsj underveis. På vei tilbake, besøker vi Santana med sine typiske små hus, og nyter et glass poncha eller Madeira-vin. Etter turen drar vi til vårt neste bosted: Jardim do Mar.

Oppstigning 350 m - Lengde: 8,5 km - Ca. tid: 3:00 timer

Dag 6 – søndag 17. november: Levada da Calheta - Prazeres - Vereda do Paul do Mar

Måltider inkludert: F / L (piknik) / M
Vi følger Levada da Calheta med en fantastisk utsikt over klippene og til havet nedenfor og helt til buktene Calheta og Jardim do Mar.
Fra Prazeres går vi nedoverbakke hele veien, til Paul do Mar. Nedstigningen går på en flott steinbelagt sti i juvet mellom Assomadouro og kaien i Paul do Mar. Den svinger mellom terrasserte eiendommer, holdt på plass av steinmurer og hvor det tidligere ble dyrket korn. Denne gamle stien var den eneste tilgangen befolkningen hadde til kysten. De som ikke ønsker den siste nedstigningen (1,8 km og 500 høydemeter), blir hentet og kjørt tilbake til hotellet.

Nedstigning: 500 m over 1,8 km - Lengde: totalt 15,5 km - Ca. tid: 5:00 timer

Dag 7 – mandag 18. november: Ponta Sao Lourenço

Måltider inkludert: F / L (piknik) / M
Vi begynner vår dag med en tur langs Ponta de Sao Lourenço på den østlige delen av Madeira. Dette er et naturreservat med vidunderlig panoramasikt over Atlanterhavet og flotte vulkanske klippedannelser. Her finnes et egenartet landskap sammenliknet med resten av øya, og mange uvanlige plantearter kan beskues på nært hold. Jorda er tørr, bar og viser sin virkelige vulkanske opprinnelse. 

På vei tilbake stopper vi nær Quinta Grande, berømt for sin havklippe Cabo Girao, den nest høyeste i verden med sine 589 meter. Denne plattformen med glassgulv er et populært utkikkspunkt med en utsikt som tar pusten fra en. Ved foten av klippen finnes, forbløffende nok, et lite område av dyrket mark kalt Fajãs do Cabo Girão. 

Høydeforskjell: 350 m - Lengde: 7,5 km – Ca. tid: 4:00 timer

Dag 8 – tirsdag 19. november

Måltider inkludert: F
Etter en god frokost og utsjekk fra hotellet har vi avgang med kurs mot flyplassen. Flyavgang med Norwegian kl. 15.50 direkte til Oslo Gardermoen hvor vi ankommer kl. 21.55.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person i dobbeltrom kr 17.980,- som inkluderer:

 • Fly Oslo-Funchal t/r med Norwegian
 • Flyskatt
 • All fellestransport ifølge program
 • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
 • Utflukter og byvandringer ifølge program
 • Stefano Spinettis guiding og foredrag (engelsktalende)
 • Måltider ifølge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
 • Vin/mineralvann til middagene (1/2 liter vann og 1/4 liter vin). Vann til lunsjene.
 • Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

 

Minimum antall deltakere er 15

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Tillegg for enkeltrom             kr 1.765,-

Våre bosteder:
Estalagem do Vale (4 netter) 
Hotel Jardim do Mar (3 netter) 

Tilslutning med Norwegian fra andre steder søkes på forespørsel.


Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad