Skip to main content

Fottur i Østerrike med reiseleder Helge Johanson (22. - 29. aug 2020)


Til fots i Østerrike

Avgang fra Stavanger. Periode: 22. - 29. august 2020

Bli med til Zillertal i Østerrike, og på fotturer i fjellene. Her er det enkelt å gå, og naturen er storslagen, med praktfulle turmuligheter. Vi starter etappene med å ta gondolbane opp i høyden.

Vi bor på 4 stjerners hotell og går dagsturer i terrenget på vekselvis stier og grusvei. Lunsj spiser vi på almer – små spisesteder som ligger midt i fjellet, mens dagen avsluttes med middag på hotellet.

Det blir tid til mer enn å gå i fjellene underveis, selv om turene er årsaken til at vi reiser hit. Etappene varer fra 4-7 timer og vi går i rolig tempo.

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til dagens etappe. Dette er ingen klatretur.

Vi får en heldagsutflukt til Kehlstein-fjellet (1835 m) med sitt populære Kehlsteinhaus (Ørneredet) som gir en spektakulær utsikt. Veien fra Obersalzberg til Ørneredet anses å være et stykke ingeniørkunst. Obersalzberg var tidligere Hitlers hjem og sørlige hovedkvarter. Her er det nå laget et museum med en interessant utstilling om blant annet Hitlers propagandaregime. Vi får guidet omvisning i museet.

Det blir heldagstur til Innsbrück med guiding i hoppbakken og i sentrum. Vi avslutter med lunsj på en tradisjonell restaurant.

Journalist Helge Johanson fra Stavanger er guide på turen. Han har utforsket området med å gå turer gjennom flere år.

 

Pris og program under utarbeidelse.

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Kart

Reisekalender

14/10På vikingetokt med HurtigrutenFra 17 995,-
17/10Trøffelfestivalen i PiemonteFra 14 500,-
18/10Roma for legeme og sjelFra 15 750,-
19/10VeneziaFra 18 750,-
26/10Tanzania og Zanzibar - Kina i AfrikaFra 46 350,-