Skip to main content

Fottur i Østerrike - Opplevelser i Alpene


Til fots på vandring i Østerrike

Avgang fra Stavanger. Periode: 21. - 27. august 2020


Tidligere Stavanger Aftenblad journalist Helge Johanson inviterer til en gruppereise til Zillertal i Østerrike, og på fotturer i fjellene. Det er fjerde gang denne turen arrangeres til dette flotte området. Her er det enkelt å gå, og naturen storslagen, med praktfulle turmuligheter sommerstid. Vi starter etappene med å ta gondolbane opp i høyden.

Vi bor på 4 stjerners hotell med fullpensjon og går dagsturer i terrenget på vekselvis stier og grusvei. Lunsj spiser vi på almer – små spisesteder som ligger midt i fjellet, mens dagen avsluttes med middag på hotellet. Etappene varer fra 4 - 7 timer og vi går i rolig tempo. På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til dagens etappe.


Noen av høydepunktene på fotturen til Østerrike:
 • Heldagstur til Berchtesgaden og Hitlers Ørnerede
 • Ahornspitse – vakker utsikt
 • Byvandring i Innsbruck
 • Koselig hotell i vakker natur


Vi får en heldagsutflukt til Berchtesgaden med sitt populære Kehlsteinhaus (Ørneredet) som gir en spektakulær utsikt. Veien fra Obersalzberg til Ørneredet anses å være et stykke ingeniørkunst. Obersalzberg var tidligere Hitlers hjem og sørlige hovedkvarter. Her er det nå laget et museum med en interessant utstilling om blant annet Hitlers propagandaregime. Vi får guidet omvisning i museet. Det blir tur til Innsbruck med guide, både hoppbakken Bergiselbakken og i sentrum. Vi avslutter med lunsj på en tradisjonell restaurant. Journalist Helge Johanson fra Stavanger er guide og reiseleder på turen. Han har utforsket området med å gå turer gjennom flere år.
 

Bestill reise

Reiseperiode:

21 - 27 august 2020

Dager:

7

Reiseleder:

Helge Johanson

Var journalist i Stavanger Aftenblad i 30 år, hvor han var kjent for 'Helgeturen' som resulterte i seks utsolgte turbøker. Har vært reiseleder i Sør-Amerika, Afrika og Asia, men også i Europa og ikke minst på hjemmebane i Norge.


Pris fra:
19 900,-

Søk reise

Program

Dag 1 – Fredag 21.august

Måltider inkludert: L/M
Flyavgang med KLM kl. 06.20 fra Stavanger via Amsterdam til München med ankomst kl. 10.55. Vi busser til Mayrhofen og til Gasthof Perauer, hvor vi spiser lunsj. Bussturen tar ca. 2 timer. Deretter rusler vi gjennom sentrum og ned til Hotel St. Georg, hvor vi skal bo hele uken. Ettermiddagen fri til å innstallere seg. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 2 – Lørdag 22.august

Måltider inkludert: F/L/M
Buss fra hotellet som tar oss til Hintertux. Vi tar gondolbanen Hintertuxer Gletscherbahn, til Sommerberg. Her starter dagens fottur.
Dagens etappe er en rundtur som ender ved Hütte Tuxerjoch Haus (2313 meter), der vi spiser lunsj. Videre går turen på sti ned dalen forbi et flott fossefall og til Bichlalm. Her kan vi få kjøpt noe å drikke. Deretter på sti ned skråningen til Hintertux, der vi tar buss tilbake til hotellet. Da har vi vært på tur i 5-6 timer. Middag på hotellet om kvelden. 

Dag 3 – Søndag 23.august

Måltider inkludert: F/L/M
Bussavgang fra hotellet til en innsjø der vi skal starte rundturen som også bringer oss over grensen til Italia. Turen går først på en god sti gjennom skogen og opp mot grensen. Vi fortsetter opp til hytta Pfitscher Joch, som ligger i Italia. Her spiser vi lunsj. Retur på motsatt side av dalen, der vi kommer inn på turløypa "Neumarkter Runde", som følges tilbake til utgangspunktet for turen. Herfra bringer bussen oss tilbake til hotellet. Ca. 6-7 timers tur med pauser. Dagen avsluttes med middag på hotellet.

Dag 4 -  Mandag 24.august

Måltider inkludert: F/L/M
I dag skal vi på heldagsutflukt til Berchtesgaden (Kehlsteinhaus - Hitlers Ørnerede).  Kehlsteinhaus ble gitt Adolf Hitler i 50 års-gave, og var opprinnelig et tehus. I dag er stedet en privat drevet restaurant. Husets interiøret er originalt. Det blir gitt en kort informasjon på engelsk og vi får servert en 3-retters lunsj i Kehlsteinhaus. Etter lunsj får vi en engelsk guiding gjennom den spennende og interessante, permanente utstillingen “Dokumentation Obersalzberg». Vi er tilbake i Mayrhofen ut på kvelden. Middag på hotellet.


Dag 5 – Tirsdag 25.august

Måltider inkludert: F/L/M
Etter frokost går vi den korte spaserturen til gondolbanen Ahornbahn, som frakter oss raskt opp i fjellet. Deretter går vi et par timer på en god sti opp til Edelhütte (2238 meter). Videre fortsetter turen oppover, til foten av Ahornspitse hvor vi kan nyte utsikten. Vi går tilbake til Edelhutte der vi spiser lunsj. Vi går en annen sti tilbake til gondolbanen, som bringer oss ned igjen til Mayrhofen. Ettermiddagen til fri disposisjon. Kvelden avsluttes med middag på hotellet.


Dag 6 – Onsdag 26.august

Måltider inkludert: F/Matpakke/M
Etter frokost tar vi buss den korte turen til Eggalmbahnstation. Vi tar gondol opp i høyden, hvor vi starter dagens vandretur. I dag har vi lunsjpakke med oss i sekken. Ca. kl 1600 drar vi tilbake til Mayrhofen. Kvelden avsluttes med middag på hotellet. 


Dag 7 – Torsdag 27.august

Måltider inkludert: F/L
Etter en tidlig frokost og utsjekk fra hotellet, tar bussen oss til Innsbruck. Vi starter dagen med et besøk i hoppbakken Bergisel. Deretter får vi en times guidet byvandring i sentrum av Innsbruck før vi avslutter med deilig lunsj i restaurant Stiftskeller.
Bussen tar oss så direkte til flyplassen i München. Flyavgang med KLM kl. 17.50 via Amsterdam og til Stavanger med ankomst kl. 22.25
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 19 900,- som inkluderer:

 • Fly Stavanger-München tur/retur med KLM
 • Flyskatter 
 • Fellestransport ifølge program
 • Overnatting i dobbeltrom på Hotel St.Georg i Mayrhofen
 • Vandringer og inngangsbilletter ifølge program
 • Fullpensjon - middag med salatbuffet hver dag 
 • Drikke til lunsj
 • Tidligere journalist Helge Johanson er med hele veien som guide og reiseleder

 

Minimum antall deltakere 20 personer

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding

Tillegg for enkeltrom (meget begrenset)        kr. 1800 ,-

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen. Vi tar forbehold om endringer i programmet og endringer på grunn av vær- og føreforhold. 

Hotel St. Georg, Rauchenwaldstr. 670, 6290 Mayrhofen 


Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program. 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad
 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
21/8Helge JohansonFottur i Østerrike - Opplevelser i Alpene19 900,-Book på venteliste

Bosted

Reisekalender

2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-