Skip to main content

Fotoworkshop i Istanbul med fotografene Linda Cartridge og Trond Jonassen (mai 2023)


Foto workshopshop som egner seg for alle som vil bli bedre til å ta bilder med kamera eller mobil 


Reiseperiode 24. – 29. mai 2023 


Fotografene Linda Cartridge og Trond Jonassen arrangerer en fem dagers workshop i fotografi i Istanbul.  

Ved å komme til en annen kultur blir vi tatt ut av vår daglige komfortsone. Vi beveger oss gjennom en by vi ikke kjenner – går ned en gate vi ikke vet hvor ender – tar portretter av noen ukjente vi møter underveis. ”There are always two people in every portrait: the photographer and the viewer”. På kurset vil vi jobbe med å portrettere det som ligger under overflaten, enten det er gatene eller menneskene


Høydepunkter: 

  • Hagia Sofia 
  • Den Blå Moské 
  • Topkapipalasset 
  • Istanbuls basarer 
  • båttur til Prinseøyene
     

Magiske Istanbul er mye mer enn millionbyen (ca 15 mill innbyggere) som ligger ved Bosporusstredet på grensen mellom Asia og Europa. Her kan du være med på en tidsreise tilbake til romertiden og det osmanske riket, besøke den samme kirken som Sigurd Jorsalfar besøkte da han seilte opp Bosporusstredet for over tusen år siden, vandre gjennom rommene hvor de over tusen haremskvinnene til sultan Osman bodde, og bevege deg i det sunkne palass under Istanbuls gateplan. Byen har tusener av minareter, og det er en fantastisk opplevelse når muezzinene duellerer ved bønnetid mens solen går ned over en av verdens vakreste horisonter.  

Byen var en gang siste stopp på Silkeveien, og mange av kjøpmennene likte seg så godt at de bestemte seg for å bli. Resultatet var et kulturelt mangfold som man fremdeles kan oppleve den dag i dag. Byen har et pulserende liv med utallige kafeer, basarer, tyrkiske bad, gallerier og ikke minst gjestfrie og vennlige innbyggere. 
I det vel bevarte Topkapipalasset kan du besøke haremet til sultanen fra glanstiden til Det ottomanske riket og fem minutters spasertur unna se den Blå Moske, som er regnet som et av verdens vakreste byggverk.  
Grand Bazaar har i hundrevis av år vært byens travleste handleområde og her kan du kjøpe alt fra tepper og lamper til gull og brudekjoler.  
Om du tar deg en spasertur over Galatabroen, vil du komme til Beoyglu som er et sentrum for kunstnere og musikere, med små kafeer og gallerier. 

 
FOTOGRAFERING 
Workshopen legger vekt på bilde komposisjon og hvordan se motiver og fange et øyeblikk. 
Vi går gjennom manuell og halv automatisk bruk av kamera; og innstillinger for kamera på mobil. 
Men teknikken alene skaper ikke bildene. For å kunne lage de personlige bildene må vi finne en måte å skrelle bort hverdagsstresset på, åpne opp sanseinntrykkene og skjerpe konsentrasjonen. Vi deler bilder fra dagens opptak og gir tilbakemelding i plenum på hotellet. 

NB! Det vil ikke være tid til å gå gjennom redigering på denne workshopen. 

LINDA CARTRIDGE -   INSTAGRAM@LINDACARTRIDGE   
Bor og arbeider i Buenos Aires, Argentina og Oslo som fotograf og fotokunstner. 
Hun har mange års undervisningserfaring fra Oslo Metropolitan University og Westerdals School of Communication, samt Sandefjord Vidregående skole m.fl. 
Linda har holdt foto workshop i Istanbul, Berlin, Buenos Aires, Laos, India og Vietnam 
Hun har utstillinger i ut- og innland og er innkjøpt ved offentlige bygg. 
 

TROND JONASSEN -   https://www.instagram.com/tangobando/ 
Trond Jonassen har bakgrunn fra billedkunst, musikk, foto og IT. Han har de siste 7 årene jobbet med fotokunst der han bl.a. henter inspirasjon fra sin bakgrunn innen billedkunst og musikk.  I tillegg jobber han med teknisk support og produksjon av webløsninger. 

Pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Program

Dag 1: onsdag 24. mai 

Måltider inkludert: M 
Avreise fra Oslo Gardermoen med Turkish Airlines kl 11.20 direkte til Istanbul med ankomst kl. 16.15. Her blir vi møtt av vår norsktalende lokalguide og bussen kjører oss til Golden Horn Hotel Sultanahmet, i det historiske sentrum av Istanbul. Vi bor utrolig sentralt med kort vei til de kjente severdigheter i Istanbul. Førsteklasses hotell. Felles velkomstmiddag for gruppen.  (M) 

Dag 2 - 5: torsdag 25. mai – søndag 28. mai

 Måltider inkludert: F / 1 M (middag søndag) 
Frokost inkludert hver dag. Foredrag for dagen. 
Vi begynner vårt opphold i Istanbul med en byvandring mandag morgen for å gjøre oss bedre kjent. Byvandringen avsluttes med felles lunsj for egen regning. 

Fra torsdag ettermiddag setter vi fokus på vårt fotokurs og Linda og Trond Jonassen er i full gang med sitt kurs. Kurslokalene er på hotellet vi også bor under oppholdet. 

Lørdag setter vi kursen med båt til Prinseøyene, som ligger i Marmarahavet kun 20 km fra kysten av Istanbul. Her kan du slappe av i en oase av skjønnhet og fredsommelighet. 

Prinseøyene, "Adalar" på tyrkisk, er en gruppe på ni øyer. En gang var de et eksil for bysantinske prinser, men nå er de et populært rekreasjonssted for velstående tyrkere og turister på utkikk etter fred og ro. Bare fire av øyene er bebodde. Ta en rolig spasertur og nyt god mat. Motoriserte kjøretøyer er forbudt, så her kommer man seg rundt med hestedrosjer, sykler eller på hesteryggen. En perfekt anledning til å sette ned tempoet. 

Hver kveld vil det bli arrangert felles middager for egen regning.  Reiselederne kjenner Istanbul og vil tar dere med til spennende spisesteder. 

Søndag kveld er det felles avskjedsmiddag for gruppen. 

Dag 6: mandag 29. mai 

Måltider inkludert: F 
Vi avslutter i dag vårt fotokurs og opphold i Istanbul. Felles transport til flyplassen for hjemreise med Turkish Airlines. Avreise fra Istanbul kl. 14.10 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 16.55. 

Litteratur forslag:
Historier om Istanbul, Thorvald Steen 
Istanbul, Orhan Pamuk

Reisekalender

6/9En historisk reise i middelalder-Norge i Kristin Lavransdatters fotsporFra 14 950,-