Skip to main content

Fotokurs i Laos - lær om visuell historiefortelling med Tine Poppe og Morten Hvaal

Pris fra:
25 750,-
Dager:12
Bestill reise

Reiseperiode:

29 november - 10 desember 2018

Reiseleder:

Tine Poppe og Morten Hvaal

Dette er en reise for deg som søker inspirasjon og kunnskap for å utvikle ditt eget bildespråk videre; sammen med to av Norges aller fremste fotografer, og i områdene rundt fantastiske Luang Prabang - stedet som ifølge legenden fikk Buddha til å smile.

Byen ved Mekong-elven er en del av UNESCOs verdensarv, på grunn av den spesielt vellykkede og godt bevarte blandingen av tradisjonell laotisk arkitektur, og bygninger oppført av europeiske kolonimakter på 18- og 1900-tallet. Luang Prabang er berømt for sine mange vakre templer, restaurert av munker som holder tradisjonsrikt håndverk levende. 

Vi skal fordype oss i motivrikdommen i Laos, og lære om formidling med fotografi. Tine Poppe og Morten Hvaal er begge erfarne og entusiastiske ledere av fotoworkshopreiser. Undervisningen vil bestå av individuell oppfølging av hver enkelt deltaker slik at du kan jobbe effektivt med egne prosjekter, og lære ut fra dine egne forutsetninger. Målet er å oppleve og formidle så godt som mulig. Det vil være fokus på motiv og innhold, og det forutsettes derfor at deltakerne allerede har basiskunnskap i bruk av kamera og PC/Mac.

De to fotografene som leder reisen er meritterte - og svært forskjellige. Til sammen representer de et bredt spekter av fotografisk kreativitet og kunnskap. Tines kunstneriske uttrykk er fritt, spennende og vakkert. Hun kjenner Laos godt, og formidler mennesker og miljø der med innsikt og forståelse. Morten er dokumentarfotograf, og kommuniserer ofte sterkt og direkte. Begge bruker fotografi som meningsbærende visuell historiefortelling.

Deltakerne medbringer eget kamera og PC/Mac.
Tine Poppe
Morten Hvaal 

 

Denne reportasjen ble nominert til beste Feature i magasin på Nordiske Mediedager i 2015.

https://vagabond.no/reportasjer/2016-04/laos-buddhas-laeregutter

 

Søk reise

Program

Dag 1. – torsdag 29. november
Avreise med Thai Airways fra Oslo Gardermoen kl. 1330 direkte til Bangkok med ankomst neste morgen. Mat serveres ombord under flyreisen.   

Dag 2. – fredag 30. november
Vi ankommer Bangkok kl. 0620. Flybytte. Vi reiser videre fra Bangkok kl. 0925 med Thai Airways direkte til Luang Prabang i Laos med ankomst kl. 1135. Her blir vi møtt av vår lokalguide og kjørt til vårt bosted under oppholdet i Laos. Vi skal bo hele perioden på Hotel Le Palais Juliana som vi også har brukt tidligere på våre reiser i området. Veldig koselig og fint hotel og passer utmerket til vårt formål. 

Dag 3. –  lørdag 1. desember til søndag 09. desember
Våre reiseledere legger opp til diverse utflukter, undervisning på hotellet og felles måltider for gruppen under hele oppholdet.

Den første dagen skal vi ut sammen med Tine og Morten for å bli bedre kjent i og rundt Luang Prabang, og begynne å finne fotomotiver. Vi får lære om hvordan erfarne fotografer arbeider når de kommer til et nytt område; alt fra metodene de bruker for å nærme seg nye mennesker, til planlegging av hvilke bilder som "må" med for at resultatet skal bli bra. Dette er dagen som setter igang den kreative prosessen.

Tine og Morten  er hele tiden tilgjengelige, og hver morgen er frokosten knutepunktet for planlegging, logistikk, avtaler om individuelle bildekommentarer og alt annet praktisk. Da gjør vi også avtaler om felles middager, for dem som vil være med på det. Området vi skal oppleve er kompakt nok til at de som ønsker kan bevege seg omkring til fots eller med tuk-tuk. Vi organiserer også transport for utflukter til aktuelle steder litt lenger unna. Fotografering i flokk fungerer ikke alltid så bra, så vi legger opp til å arbeide i små grupper eller alene. Du kan så ofte du vil få en-til-en møter med Tine og Morten, for å få kommentarer på bilder, ideer, planer og prosjekter, med fullt fokus på dine ferdigheter og ønsker om hvordan vi skal gå veien videre.

Luang Prabang har ligget på halvøyen der elvene Nam Khan og den mektige Mekong møtes siden år 869. Byen er en del av UNESCOs verdensarv på grunn av den spesielt vellykkede og godt bevarte blandingen av tradisjonell laotisk arkitektur og bygninger oppført av europeiske kolonimakter på 18- og 1900-tallet. Luang Prabang er berømt for sine mange vakre templer, restaurert av munker som holder tradisjonsrikt håndverk levende; og fortsatt går flere hundre munker hver morgen gjennom gatene for å samle inn gaver.

I Luang Prabang kommer vi tett på inntrykkene og fotomotivene sammen med to fotografer som deler kunnskap generøst, slik at du kan lære å formidle så fritt som mulig. Tine Poppe og Morten Hvaal er begge erfarne og entusiastiske ledere av fotoworkshopreiser. Som deltager på turen får du individuell oppfølging slik at du kan jobbe effektivt med egne prosjekter, og lære ut fra dine egne forutsetninger. Målet er å oppleve og formidle så godt som mulig.

Dag 12. – søndag 09. desember
Felles avreise fra hotellet ved lunsjtid. Avreise fra Luang Prabang med Thai Airway kl. 1720 til Bangkok. Flybytte. Avreise fra Bangkok kl. 0020, natt søndag til mandag, direkte til Oslo med ankomst mandag morgen. Mat servers ombord under flyreisen. 

Dag 13. – mandag 10. desember
Vi ankommer Oslo Gardermoen kl. 0650 lokal norsk tid.      
 

Praktiske opplysninger

Pris per person kr 25.750.- som inkluderer:

-    Flyreise Oslo-Bangkok-Luang Prabang tur og retur med Thai Airways på turistklasse. Måltider serveres underveis og er inkludert.
-    Overnatting i delt dobbeltrom med frokost hver dag. 
-    Fotoundervisning under hele oppholdet i samarbeid med våre reiseledere.
-    Reiseledere på turen vil være Tine Poppe og Morten Hvaal.

Tillegg for enkeltrom under oppholdet i Laos kr 6.250.- 

Diverse utflukter og måltider under oppholdet legges opp av våre reiseledere på stedet og vil bli presentert under informasjonsmøte første kveld. Kostnader for utflukter og ekstra måltider betales av hver enkelt på stedet og i samarbeid med våre reiseledere. 
 

Påmeldingsfrist 10. oktober 2018.

Depositum kr 5.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 13.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Tilslutning med SAS til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
29/11Tine Poppe og Morten HvaalFotokurs i Laos - lær om visuell historiefortelling 25 750,-Bestill

Reisekalender

29/11Adventstid i Roma, fra OsloFra 15 350,-