Skip to main content

Førjulstur til Glasgow


Førjulstur til Glasgow

 

Reiseperiode 18. - 23. november 2019

Vi skal til Skottland, som er en selvstyrt nasjon og en av de fire nasjonene som utgjør Storbritannia. Skottland er den nest største delen med 32% av flaten og 8% av befolkningen. Hovedstaden er Edinburgh, som vi flyr til, men den største byen er Glasgow, hvor vi blant annet skal være med på en julemesse arrangert av magasinet Country Living, «The Country Living Christmas Fair»

 

Høydepunkter:

 • Se byen Hawick og besøke et ullveveri med lange vevetradisjoner, og museet Border Textile Towerhouse, som viser den unike ulltweedproduksjonen fra dette området i Skottland
 • Flere lekre butikker i Hawick som selger ullstoffer, klær av ull og vakre sjal m.m.
 • Møte tekstilkunstneren Pat Douglas, som vil holde en workshop for oss i Boro-teknikken.
 • Konsert med folkemusikk på utestedet String Theory
 • Guidet rundtur i Glasgow med buss, botanisk hage i Glasgow 
 • 2 dagers billett til The Country Living Christmas Fair

 

Det er mange spennende museer i Glasgow, en vakker botanisk hage og ikke minst en julepyntet by som byr på alt man kan ønske seg i førjulstiden! Men før vi drar til Glasgow, skal vi reise med buss "down to the Border" – ned mot grensen til England, der vi skal besøke den sjarmerende lille byen Hawick.
Her skal vi besøke et veveri der de ekte tweedstoffene blir vevet. Vi får en omvisning her og vi skal «dykke ned i» gamle arkiver med stoffprøver, mønstre og design. På museet Border Textile Towerhouse skal vi også få en omvisning, og der vil tekstilkunstneren Pat Douglas og hennes venninne Lindsey, holde en liten workshop for oss. Tema blir Boro- teknikken fra Japan. 

Vår reiseleder på turen, Grete Gulliksen Moe, er utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i nesten 20 år. Hun har skrevet 19 bøker innenfor kunst og håndverksfaget, og underviser både i USA, England og her i Skandinavia. Grete er vår reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk.

Bestill reise

Reiseperiode:

18 - 23 november 2019

Dager:

6

Reiseleder:

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.


Pris fra:
15 750,-

Søk reise

Program

Dag 1 – mandag 18. november

Måltider inkludert: L / M
Avreise fra Oslo Gardermoen med Norwegian kl. 1125. Vi ankommer Edinburgh kl. 1215 lokal tid. På flyplassen står bussen vår og venter for å ta oss sørover til den lille byen Selkirk - hvor vi skal bo de to første nettene, på Best Western Philipburn Hotel. Lunsj underveis.
Om kvelden kjører vi ned til den lille byen Hawick, "near the border», (ca. 20 min reise fra hotellet). Der skal vi treffe tekstilkunstneren Pat Douglas, og noen av hennes venner! Ved siden av å være tekstilkunstner og sauebonde, spiller hun gitar og synger i et band (folkemusikk). Akkurat denne kvelden skal gruppen hennes spille og synge på en av byens konsertsteder, String Theory -  og vi er invitert. Vi har bestilt pizza med drikke til, så jeg regner med det blir en minnerik kveld. 

Dag 2 – tirsdag 19. november

Måltider inkludert: F / L / M
Etter en god natt søvn, og frokost i Selkirk, reiser vi tilbake til Hawick.  Vi starter med en omvisning på museet Border Textile Towerhouse der vi får lære mer om Skottlands unike tekstilindustri, og vi skal se mange eksempler på vakre ullstoff og plagg som er sydd i ull. Pat og hennes venninne Lindsey, skal holde en liten workshop for oss der vi skal bedre kjent med den japanske teknikken Boro. Vi skal spise lunsj på museet sammen med Pat og hennes venner.
Om ettermiddagen skal vi besøke et veveri, Lovat Mill – "The home of tveed», der vi skal få være med på en guidet runde på fabrikken og se hvordan de vakre ullstoffene blir til. Foruten stoffer lager de også pledd og sjal av cashmere, som man kan få kjøpt i fabrikkens flotte butikk. Middagen serveres på hotellet vårt i Selkirk. 

Dag 3 – onsdag 20. november

Måltider inkludert: F / L
Etter frokost pakker vi sammen og kjører med buss til Glasgow. Før vi sjekker inn på hotellet vårt, Apex City Glasgow Hotel, skal vi være med på en guidet bussrunde i byen. Vi setter fra oss bagasjen på hotellet og går samlet for å spise lunsj på restauranten The Butterfly & Pig. Ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon. Hotellet vårt ligger midt i sentrum av byen som er vakkert julepyntet nå i november. Vi kan spise middag på hotellets restaurant eller finne et hyggelig spisested i gangavstand fra hotellet. 

Dag 4 – torsdag 21. november 

Måtider inkludert: F / M
I dag skal vi besøke Country Living Christmas Fair. Dette er en messe arrangert av det engelske magasinet Country Living. Kjenner du til bladet så vet du at det er et magasin for oss som elsker innredning, god lokal og kortreist mat og vakre produkter i naturmaterialer. CL presenterer ofte mennesker som bor på landsbygda og som driver en eller annen form for håndverk i videste forstand. Sauehold, dyrking av økologisk mat eller en eller annen form for kunsthåndverk. Vi får stifte bekjentskap med mange av håndverkerne som er tilstede på messen. Det blir også smaksprøver av mange forskjellige produkter og det vil bli en flott mulighet for å gjøre årets julepresanginnkjøp. Felles middag på Brown`s Restaurant om kvelden, som ligger i gangavstand fra hotellet. 

Dag 5 – fredag 22. november 

Måltider inkludert: F / M
Fredagen blir det god anledning til en ekstra tur til Country Living Christmas Fair, (vi får alle en 2-dagers billett til messen) og til å se litt mer av en julepyntet Glasgow by. Kanskje noen av dere ønsker å besøke et av de mange museene i byen – Glasgow er en vakker by! Her finner vi også en vakker botanisk hage og dessuten flere sy-, stoff- og strikkebutikker.
Felles avskjedsmiddag på Two Fat Ladies om kvelden. 

Dag 6 – lørdag 23. november 

Måltider inkludert: F
Etter en rolig morgen og frokost drar vi rett til flyplassen i Edinburgh for avreise med Norwegian kl. 1255. Ankomst Oslo Gardermoen kl. 1540.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 15.750,- som inkluderer:
 

 • Flyreise Oslo-Edinburgh med Norwegian tur/retur
 • Flyskatt     
 • Overnatting i dobbeltrom 
 • All fellestransport under oppholdet ifølge program
 • Byvandringer, utflukter og kåserier ifølge program  
 • Måltider ekskl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag) ifølge program  
 • Reiseleder Grete Gulliksen Moe

 

Minimum antall deltakere er 20

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Tillegg for enkeltrom kr 2.100,- 

Tilslutning med fly til Oslo Gardermoen på forespørsel. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Best Western Philipburn Hotel, Selkirk

Apex City Glasgow Hotel, Glasgow
 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad AS

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
18/11Grete Gulliksen MoeFørjulstur til Glasgow15 750,-Bestill

Bosted

Reisekalender

24/8Sensommercruise på MS TrollfjordFra 14 750,-