Skip to main content

Flere nyheter

 • Teater og kunst i Firenze med Nils Ole Oftebro og Tommy Sørbø

  03.06.2020

  I renessansens Firenze så det moderne individ dagens lys for første gang. Den kunsten, arkitekturen, litteraturen og vitenskapen som ble til her på 14 – og 1500-tallet, har hatt en helt avgjørende betydning også for vår egen kultur. Skal vi fullt ut forstå hvem vi selv er, er det mange veier som fører oss tilbake til renessansens Firenze. Og noen av disse veien skal vi gå opp sammen med skuespilleren og maleren Nils Ole Oftebro og kunsthistorikeren og forfatteren Tommy Sørbø.  

   

 • I Prøysens rike med Maj Britt Andersen

  25.05.2020

  Vår fremste Prøysen-tolker Maj Britt Andersen blir med oss til Prøysens rike.  Andersen vil ta oss med inn i stua til Prøysen der han vokste opp. Der vil hun fortelle oss små «lørdagsstubber» som betegner korte noveller av Prøysen. Litt sang blir det også. Etter at vi har forlatt Prøysen setter vi kursen mot Simenstad gård. Vi tilbringer en dag på Hamar før vi setter kursen mot Løiten Lys og Brænneri. Vi skal også «seile» på Mjøsa, ikke i en «sprøkkin holk»; men på Mjøsas hvite svane, Skibladner.

 • Toscanas skatter med Arnt Stefansen

  03.05.2020

  Vårt "hjem" disse dagene blir det sagnomsuste Siena, med en mytehistorie like gammel som Roma, og med et bysentrum som står på Unescos liste over verdensarven. Fra Siena gjør vi daglige utflukter til lokale vingårder og små middelalderbyer, og den siste dagen av turen byr på en ekstra bonus: En formiddag med guide i renessansens hovedstad Firenze. Et annet høydepunkt er besøket i den praktfulle lille middelalderbyen San Gimigniano – også den på Unescos verdensarvliste – der en lokal guide gir oss et innblikk i byens sjel. På bussturene holder Arnt Stefansen en rekke foredrag om historie, kultur, gastronomi og dagens situasjon – med Toscanas praktfulle landskaper som kulisse.

 • Hellas - fra Akropolis til eurokrisen med Ola Storeng

  22.04.2020

  Vil du lære mer om antikkens Hellas og hvordan dette landet la grunnlaget for demokrati, tragedie, komedie, kritisk tekning og moderne vitenskap? Bli med på en spennende rundreise, opplev kulturskatter fra UNESCOs verdensarvliste og bli bedre kjent med dette spennende landet, hvor det historiske- og moderne hellas er to sider av samme sak.

   

Reisekalender

21/2Fargerike India - kontrastenes landFra 26 670,-
4/3Faraoenes EgyptFra 36 975,-
5/3Argentina, Uruguay og Chile - I Evert Taubes fotsporFra 42 780,-
21/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 47 495,-
1/4Piafs ParisFra 12 750,-