Skip to main content

Firenze med Peter Normann Waage

Pris fra:
18 990,-
Dager:6
Bestill reise

Reiseperiode:

26 september - 1 oktober 2018

Peter Normann Waage

Forfatter, frilans-journalist og oversetter, med 17 egne bøker bak seg. Han har hatt flere studieopphold i Italia og Russland og besitter store kunnskaper om begge land, noe som har resultert i flere bøker.

Opplev Firenze, Toscanas hovedstad. Firenze ligger nok i Italia, men den er vår by. Allerede på 1300-tallet kalte pave Bonifacius 8. Firenze «verdens femte element». Det er et element som har utfoldet seg videre, i form av bankvirksomhet og kapitalisme, malerkunst, vitenskap og erobringer, først av de deler av verden som var ukjente for europeerne, senere av verdensrommet.

Det startet nemlig her, med den florentinske renessansen på 1400-tallet. Firenze er hjembyen til Giotto, Leonardo, Michelangelo, Galileo – for å nevne noen av dens «sønner» som har skrevet sine navn inn i vår kulturs historie. Ennå i dag kan man fornemme ekkoene etter renessansekunstnernes skritt i gatene; Firenze har knapt forandret seg siden 1400-tallet, og huser noen av de vakreste byggverk og største museer i Europa. Selvsagt skal vi få med oss Uffizi-galleriet, og vi skal vandre over den berømte broen Ponte Vecchio.

Vi vil bruke tiden til å lære om Firenze, dens betydning for vår egen tid, vi vil bli kjent med kunstnere som Michelangelo, Masaccio og Leonardo – og med den mektige Medici-familien. Vi vil også ta en tur til Fiesole, den gamle etruskerbyen rett utenfor Firenze.

Peter Normann Waage har besøkt byen med jevne mellomrom siden tidlig på 1970-tallet. Han utga i 2008 boken «Jeg. Individets kulturhistorie», der Firenze inntar en sentral plass. Waage vil kåsere om byen og dens historie og ta oss med på vandringer gjennom gatene. 

Opplev
• Domkirken
• Uffizi-galleriet
• Baptisteriet
• Firenzes mange skulpturer
• Medici-kapellet
• Ponte Vecchio
• Firenzes kirker
• Etruskerbyen Fiesole
• Peter Normann Waages kåserier

Turen arrangeres i samarbeid med


 
 

Søk reise

Program

Dag 1 – onsdag 26. september
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 11.40 med Lufthansa til München. Flybytte og videre til Firenze hvor vi ankommer kl. 15.55. Peter Normann Waage kåserer i bussen under veis til vårt bosted; Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio som ligger sentralt i Firenze like ved den berømte broen Ponte Vecchio, den eneste av byens broer som ikke ble sprengt under annen verdenskrig. Her er det nå gullsmedboder. I renessansen holdt slakterne til her. Sammen vandrer vi til Firenzes mest sentrale strøk, til broen Ponte Vecchio, Piazza Repubblica og videre til domkirken, Il Duomo, med sin enestående kuppel og til Baptisteriet, Firenzes dåpskapell der Dante i sin tid ble døpt. Vi avslutter med å besøke «Firenzes store sønner», som står utenfor Uffizi-galleriet: Dante, Boccaccio, Michelangelo, Leonardo – for å nevne noen. Felles middag om kvelden. (M)

Dag 2 – torsdag 27. september
Frokost og påfølgende kåseri kl. 09.00 før vi går inn i Baptisteriet. Så går turen til kirken Santa Maria Novella, som blant annet inneholder fresker av Domenico Ghirlandaio. De viser scener fra Det nye og gamle testamentet, men maleren har ikledd de bibelske skikkelsene drakter fra sin egen tid. Vi krysser elven Arno og besøker kirken Santa Maria del Carmine med Brancacci-kapellet. Der sto Masaccio og Masolino («Sværethomas og Veslethomas») i 1425 rygg mot rygg og malte fresker som viser oss hvilket mentalitetshistorisk vannskille som går gjennom Firenze. For første gang i den vesterlandske malerkunsten fremstiller Masaccio her mennesker som går på jorden og kaster skygge. I dag er alle fri til å finne sine egne middagsrestauranter, men tilbud om felles middag vil bli gitt. (F/L)


Dag 3 – fredag 28. september
Frokost og påfølgende kåseri kl. 09.00 før vi spaserer til San Marco-klosteret med Fra Angelicos gripende fresker; en i hver klostercelle. Det blir lunsj på egen hånd før vi fortsetter til Galleria del’Accademia, der det er flere Michelangelo-statuer: David og de ufullførte slavene. Så fortsetter vi til Medici-kapellet og beser Michelangelos skulptur-grupper «Natten», «Dagen», «Aften» og «Morgengry». Vi spiser middag sammen. (F/M)
 
Dag 4 – lørdag 29. september
Dagen åpner med frokost og kåseri kl. 09.00. Deretter går vi inn i Uffizi-galleriet med verdens største samling av malerier fra ungrenessansen. Felles lunsj, og tilbud om å bli med på felles middag for dem som ønsker det. (F/L)

Dag 5 – søndag 30. september
Vi spiser frokost før vi spaserer til Palazzo Davanzati, også kjent som Museo dell`Antica Casa Fiorentina, som ble åpnet som statlig museum i 1956. Palasset ble bygget på midten av det 14. århundre, og tilhørte familien Davizzi før Davanzati-familien overtok i 1578. Museet huser et variert og spennende utvalg av samlinger, bl.a. malerier, møbler og skulpturer. Så tar vi buss til Fiesole, en opprinnelig etruskisk bosetting. På veien stanser vi ved Ospedale degli innocenti, verdens første barnehjem. I Fiesole beser vi ruinene og det romerske teateret før felles lunsj. Tilbud om å bli med på felles middag vil bli gitt. (F/L)

Dag 6 – mandag 1. oktober
Etter frokost blir det felles busstransport til flyplassen utenfor Firenze. Avgang med Air Dolomiti kl. 13.30 til Frankfurt. Flybytte og videre til Oslo Gardermoen hvor vi ankommer kl. 18.00. (F)

 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 18.990,- som inkluderer:
- Fly Oslo-München-Firenze tur/retur med Lufthansa/Air Dolomiti
- Flyskatt (utgjør kr 1.926,- pr. november 2017 og er ikke refunderbar ved avbestilling)
- Fellestransport ifølge program
- Overnattinger i dobbeltrom
- Byvandringer, utflukter og kåserier ifølge program
- Måltider inkl. drikke i følge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
- Norske reiseledere (Peter Normann Waage og Bente Thorvaldsen)

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

Tillegg for enkeltrom    kr  1.680,-
Fordelspris med A-kortet, - kr 750,-

 
Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio www.vivahotels.com er et 3-stjerners hotell med sentral beliggenhet ved broen Ponte Vecchio.
Alle rom har dusj/wc, TV, safe, minibar, hårføner og air-condition.
Hotellskatt € 4,80 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.

Påmelding snarest.
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 20 personer.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Tilslutningsfly med SAS til Oslo: kontakt Temareiser Fredrikstad.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
26/9Peter Normann WaageFirenze
Fordelspris med A-kortet. Oppgi ditt A-kort nummer i kommentarfeltet.
18 990,-Bestill

Hotell