Skip to main content

Fargerike Trøndelag - en kultur- og kunsthåndverkstur fra Rennebumartnan til Fosenhalvøya med Grete Gulliksen Moe (12. - 15. august 2022)


FARGERIKE TRØNDELAG – EN KULTUR- OG KUNSTHÅNDVERKSTUR FRA RENNEBUMARTNAN TIL FOSENHALVØYA

 

Reiseperiode 12. - 15. august 2022

Bli med Grete Gulliksen Moe på «blåtur» på jakt etter indigo i vårt eget land!
Fra Sigrid Undsets Bjerkebæk på Lillehammer til Rennebumartnan – og blåfargeren Axel Becker på Fosenhalvøya.

Høydepunkter:

  • Bjerkebæk – Sigrid Undsets hjem
  • Rennebumartnan
  • Gamle Helset Gård og kunstnerparet Ingrid og Axel Becker
  • Minikurs i enten blåfarging eller pilfletting
  • Trøndelag Folkemuseum med bl.a. trykkblokker og oppskrifter fra 1800-tallet


I august 2022 tar vi dere med på en fargerik busstur fra Oslo til Trondheim. Vi gjør et stopp på Lillehammer der vi besøker Bjerkebæk, forfatteren Sigrid Undsets hjem. Det blir omvisning i hus og hage. Vi reiser videre oppover Gudbrandsdalen til det vakre Quality Hotel Skifer på Oppdal. Etter en god natts søvn er vi klare for en spennende dag på Rennebumartnan – et av landets fineste markeder med mye flott kunsthåndverk av høy kvalitet.

Fra Rennebu går turen til Trondheim og Fosenhalvøya. Vi skal besøke Helset Gård, der Ingrid og Axel Becker bor og arbeider. Ingrid er tekstilkunstner og en eminent kunsthåndverker som arbeider med flettverk i ulike naturmaterialer. Axel er en av de få i Europa som arbeider med ren indigofarging og blåtrykk i Europa, et fag som i november 2018 kom på UNESCOs kulturelle verdensarvliste. Han vil fortelle om, og vise oss, veien han har vandret i de gamle blåtrykkernes fotspor for å finne frem til sitt eget utrykk der han skaper de vakreste tekstiler en bare kan drømme om – i indigoblått!
På Sverresborg ligger Trøndelag Museum. Vi gjør et besøk her og vi skal bl.a. få se en flott samling av trykkblokker og høre historien om blåfargerenes liv i Trondheim fra midten av 1800-tallet og frem til 1950- og 60-tallet.

Vår reiseleder på turen er Grete Gulliksen Moe. Hun er Temareiser Fredrikstads reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer husflid og kunsthåndverk. I hennes to siste bøker «Kult å sy» har Grete et tema som går igjen HOLDBART VAKKERT HÅNDVERK TIL HVERDAGSBRUK – gamle skjorter får nytt liv, og brukte olabukser får nye ben å gå på! Hun er stadig på jakt etter INDIGO – og alle verdens vakre blåfarger.

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Reisekalender

11/1En vandretur på vakre La GomeraFra 19 750,-
9/3EgyptFra 37 750,-
20/3Sigrid Undsets RomaFra 18 275,-
30/3CremonaFra 19 850,-
8/4Jordan - sivilisasjonens vuggeFra 32 750,-