Pris fra:
26 750,-
Dager:15
Bestill reise

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.

Reiseperiode 7. - 21. februar 2018

Bli med på en spennende kunst- og håndverkstur til India, verdens største demokrati med utallige språk og etniske grupper - der kulturen og folkekunsten er ufattelig mangfoldig og fargerik! De indiske håndverkstradisjonene er gamle, det finnes spor av tekstiler helt tilbake til ca. 3 000 år f.Kr.

Vi starter reisen vår i Delhi, hovestaden i India. Etter en dag i Delhi tar vi “veien til Agra” og ser et av verdens syv underverker Taj Mahal. På veien til Agra skal vi besøke et kjempestort utendørs marked, der kunstnere, håndverkere, musikere og gjøglere fra hele India og mange av nabolandene er representert!

Etter å ha nytt noen flotte morgentimer i Taj Mahal (Agra) ser vi Agra Fort før vi kjører til håndverksbyen Jaipur. Her skal vi se Maharajas City Palace, der kongefamilien fremdeles bor, The Amber Fort - og Vindenes Palass, men først og fremst skal vi besøke kunstnere, verksteder og gallerier og “dykke ned” i bunker med nye og gamle tekstiler. Vi skal på dagstur til Sanganer, der vi skal se blokk og rammetrykk, farging av stoffer ved Sanganer River, den berømte blå keramikken og besøke et papirverksted. Et av de mange høydepunktene på turen er besøket i The Calico Museum i Ahmedabad, et privat museum som bare tar imot 20 gjester hver dag - dette er eksklusivt! Vi skal også besøke Patan og et håndveveri - der de vever “kongelige” silkesarier av meget høy kvalitet.
Turen avsluttes i Goa hvor vi skal tilbringe noen deilige og avslappende dager “på stranden og i vannet”.

Reiseleder er lærer og forfatter Grete Gulliksen Moe som har skrevet 17 bøker innenfor kunst- og håndverksfaget.

Turen arrangeres i samarbeid med: