Skip to main content

Fargerike Gotland med Grete Gulliksen Moe (5. - 10. juni 2019)

Status:
Program/pris kommer

Reiseperiode 5. - 10. juni 2019

Gotland ligger sørøst for Stockholm og er bare 125 km lang og 52 km bred. Visby hvor vi skal bo, er den største byen på øya med ca. 22 000 innbyggere og Visby regnes som den best bevarte middelalderbyen i Skandinavia. Øya har et meget rikt dyre– og fugleliv, og en fantastisk flora som vi får oppleve noe av på turen vår.

I løpet av dagene på øya skal vi treffe kles- og tekstildesignere, blant annet Barbro Sandell og Kerstin Boulogner Vi kommer inn i verkstedene for å se hvordan de arbeider, og vi besøker spennende butikker, som for eksempel “Kvinnfolki” som er en butikk der over 20 kunsthåndverkere selger sine ting. Vi besøker Linarve med masse vakre klær i lin, bomull og ull og GAD, Gute Art & Design, som lager unike møbler av tre, stein og skinn.
Flere keramikere vil ta imot oss, blant annet Dan Leonette og Thord Karlsson. Vi skal spise god mat både inne og utendørs, og være med på en byvandring i Visby og få en omvisning på Länsmuseet. Vi tar også turen ut til Fårö - kjent fra mange av Ingemar Bergmanns spesielle filmer.

Vår reiseleder på turen, Grete Gulliksen Moe, er utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i nesten 20 år. Hun har skrevet 19 bøker innenfor kunst og håndverksfaget, og underviser både i USA, England og her i Skandinavia. Grete er vår reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk.

Dagsprogram og pris under utarbeidelse

Søk reise

Hotell