Skip to main content

Fargerike Gotland


Reiseperiode 6. - 10. juni 2019

Høydepunkter:
• Middelalderbyen Visby
• Visbys gallerier og butikker
• Gotlands Konst & Form
• Tekstilkunstnere, keramikere og skulptører
• Fårø, Bergmanns øy
• 3* hotell med flott beliggenhet
• Frokost hver dag, 3 lunsjer, 3 middager
• Reiseleder Grete Gulliksen Moe
 

Gotland ligger sørøst for Stockholm og er bare 125 km lang og 52 km bred. Visby hvor vi skal bo, er den største byen på øya med ca. 22 000 innbyggere og Visby regnes som den best bevarte middelalderbyen i Skandinavia. Øya har et meget rikt dyre– og fugleliv, og en fantastisk flora som vi får oppleve noe av på turen vår.

I løpet av dagene på øya skal vi treffe kles- og tekstildesignere, blant annet Barbro Sandell og Kerstin Boulogner Vi kommer inn i verkstedene for å se hvordan de arbeider, og vi besøker spennende butikker, som for eksempel “Kvinnfolki” som er en butikk der over 20 kunsthåndverkere selger sine ting. Vi besøker Linarve med masse vakre klær i lin, bomull og ull og GAD, Gute Art & Design, som lager unike møbler av tre, stein og skinn.
Flere keramikere vil ta imot oss, blant annet Dan Leonette og Thord Karlsson. Vi skal spise god mat både inne og utendørs, og være med på en byvandring i Visby og få en omvisning på Länsmuseet. Vi tar også turen ut til Fårö - kjent fra mange av Ingemar Bergmanns spesielle filmer.

Vår reiseleder på turen, Grete Gulliksen Moe, er utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i nesten 20 år. Hun har skrevet 19 bøker innenfor kunst og håndverksfaget, og underviser både i USA, England og her i Skandinavia. Grete er vår reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk.

Bestill reise

Reiseperiode:

6 - 10 juni 2019

Dager:

5

Reiseleder:

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.


Pris fra:
12 790,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 6. juni
Vi flyr fra Gardermoen kl. 09.25 til Visby på Gotland med mellomlanding i Stockholm. Vi ankommer Visby kl.12.20, og kjører så med buss direkte til Krusmyntagården hvor vi skal spise lunsj. Her får vi en innføring i mange av kryddergårdens 200 forskjellige urter, som brukes i både matlaging og innenfor legekunsten. Fra Krusmyntegården reiser vi på besøk til tekstildesigneren Barbro Sandell. Barbro designer vakre tekstiler og dertil hørende papirvarer som servietter, kort, bøker og brevpapir inspirert av gotlandsk 1700-talls mønster. Vi besøker hennes fine butikk og får en innføring i hennes spennende arbeid. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden. (L/M)

Dag 2 – fredag 7. juni
Etter en god natts søvn, spiser vi frokost og spaserer inn til Visby sentrum hvor vi skal være med på en guidet rundtur som avsluttes med et besøk på Länsmuseet. Hansabyen Visby har en spennende historie som vi skal bli bedre kjent med. Vi skal også besøke en fantastisk vakker botanisk hage som er på sitt vakreste i juni måned. Etter lunsj tar reiseleder Grete gruppen med til en rekke flotte gallerier og kunsthåndverksbutikker. Vi besøker Linarve hos May– som selger klær i lin, bomull og ull, og Gotlandsk Konst & Form som er en frodig gruppe av kunsthåndverkere og formgivere. De sier selv: “I butikken vår finns något for alla, - en vacker skål, ett häftigt smycke, en älsklingsklänning, en tröja i gotlänsk ull eller ett hjärta av lammskinn.  Den som en gång hittat hit, kommer ofta tilbaka!”. Felles middag om kvelden. (F/M)

Dag 3 – lørdag 8. juni
SØNDRE DEL AV GOTLAND
Lørdag morgen reiser vi ut til den søndre delen av Gotland. Vi kjører langs kysten og stopper ved vakre Gnisvärd, som er en liten samling av små vakre trehus der fiskerne på Gotland bodde og bor på sommeren. Det blir et besøk hos klesdesigner Kerstin Boulogner på Hablingbo. Hun lager blant annet fargerike ytterplagg til all slags vær, og designer også strikkemodeller i porøst ullgarn fra Gotlands Ullspinneri. Så kjører vi helt ut til sørspissen av øya, til Hoburgen der vi kan vandre litt rundt før vi reiser til Burgsvik og spiser lunsj på Körsbärsgården, en flott kunstgård med mange spennende utstillinger! Etter lunsj reiser vi til Thord Karlsson. Thord er en mester til å lage vakre og praktiske bruksting i leire fra Gotland. Han bor "vegg i vegg" med Lye kirke som det også blir anledning til å se. (F/L)

Dag 4 – søndag 9. juni
NORDRE DEL AV GOTLAND

Søndag starter vi dagen hos skulptør og formgiver Stina Lindholm som viser oss sine spennende produkter laget i betong, både til privat og offentlig bruk, inspirert av naturlige materialer. Vi får en kopp formiddagskaffe hos Stina og smaker på hennes herlige bakverk mens hun forteller om sitt liv som kunsthåndverker på Gotland. Deretter tar vi fergen over til Fårø som blant annet er kjent fra mange av Ingmar Bergmanns filmer. Her tar vi en rundtur med bussen vår og får oppleve et unikt landskap med de karakteristiske raukene. Vi besøker Fårø kirke, der Ingmar Bergmann og hans kone Ingrid er begravet. Det blir felles lunsj på Sudersand. Hvis været tillater det blir det anledning til å bade enten i sjøen eller i bassenget her ute. Fra Sudersand kjører vi til keramikeren Dan Leonette. Han arbeider særlig med rakubrenning og andre lavbrenningsteknikker. Vi får se Dan i det øyeblikket  han "graver frem fra glørne", noen av sine fantastiske  krukker. Det blir anledning til å kjøpe keramikk og akvareller. (F/L/M)

Dag 5 – mandag 10. juni
Mandag formiddag til egen disposisjon. Det er flott å kunne ha noen ekstra timer i Visby, bare vandre rundt bymuren, se havnen og kanskje besøke noen av butikkene og galleriene som vi ikke fikk med oss på fredagen.
Etter lunsj på egen hånd møtes vi på hotellet og bussen vår tar oss til flyplassen og vi reiser med ettermiddagsflyet kl.16.00 tilbake til Stockholm og derfra til Oslo hvor vi lander kl. 18.30. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person 12 790,- som inkluderer:

- Flyreise Oslo – St.holm – Visby t/r med SAS
- Flyskatt kr. 1157,- pr. oktober 2018     
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost 
- All fellestransport under oppholdet ifølge program
- Byvandring med guide ifølge program
- Inngangsbillett til Länsmuseet
- 3 x lunsj og 3 x middag 
   (F-frokost, L-lunsj, M-middag)
- Norsk reiseleder (Grete Gulliksen Moe)

Tillegg for enkeltrom kr 1 990,-

Scandic Visby:    www.scandichotels.no/Hotels/Sverige/Visby  

Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring - kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring ved kursendring på svensk valuta samt endring i program. 
 
Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
6/6Grete Gulliksen MoeFargerike Gotland12 790,-Bestill

Bosted

Reisekalender

28/5Fargerike Baltikum - Latvia og LitauenFra 13 790,-