Pris fra:
13 890,-
Dager:6
Bestill reise

Reiseperiode:

29 mai - 3 juni 2018

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.

I alle de tre baltiske statene har håndverk og husflid vært en viktig del av folks dagligliv. Lin har vært og er den mest populære tekstilfiberen brukt til produksjon av klær og interiør. Dessverre er dyrking av lin helt borte i alle de 3 baltiske statene, men linindustrien er fremdeles veldig viktig, særlig i Latvia og Litauen.
På vår tur skal vi besøke den største fabrikken av dem alle, Linas, som ligger i Panevezys (Litauen). Her skal vi få se hvordan de spinner, farger og vever linstoffene, og hvordan de bearbeider stoffene og trykker mønstre. Vi skal besøke kunstnere og kunsthåndverkere i Vilnius og bli godt kjent i gamlebyen her.

Fra Vilnius til Riga kjører vi buss. Vi skal bli kjent i denne vakre jugendbyen, lære om latvisk folkedrakt- og strikketradisjoner og vi får også med oss det årlige kunsthåndverksmarkedet på folkemuseet utenfor Riga.  
Vår reiseleder Grete Gulliksen Moe er utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i nesten 20 år. Hun har skrevet 18 bøker innenfor kunst og håndverksfaget, og underviser både i USA, England og her i Skandinavia. Grete er vår reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer kunst/håndverk og husflid.

Vi reiser først til Vilnius i Litauen. Det blir vandringer i gamlebyen i Vilnius og vi skal lære mer om tekstiltradisjonene i dette spennende landet der lin og linindustrien har vært veldig fremtredende. Vi skal blant annet besøke Jurate, www.jurate.eu, hvor vi får historien om dette fantastiske produktet, og vi får også se et lite verksted hvor produksjonen er igang. På veien fra Litauen til Latvia skal vi besøke linfabrikken som sender sine varer til mange av forretningene over hele Baltikum. Det største slottet i Baltikum, Rundale, Latvia’s version of Versailles, er absolutt verd et besøk. Et nydelig slott med en vakker franskinspirert park, hvor også Garden Festival holdes om sommeren.