Skip to main content

Fargerike Alsace - med quiltefestivalen i Sainte-Marie-aux-Mines


Fargerike Alsace -med quiltefestivalen i Sainte-Marie-aux-Mines

Reiseperiode 13. - 18. september 2019

Hvert år kommer tusenvis av vitebegjærlige quiltere og andre søminteresserte til Val d‘Argent og Sainte-Marie-aux-Mines for å lære mer om patchwork, quilting og søm av hatter og klær. De ser utstillinger, går på kurs, handler stoffer og utstyr, hører foredrag og knytter vennskap på tvers av land og kulturer. 

 

Og Alsace har så mye mer å by på! Vårt bosted er i Ribeauvillé - en av de vakre landsbyene på «vinruten» i hjertet av Alsace. Vi ser vinranker så langt øyet rekker og det blir smaksprøver av de gode vinene som kommer fra dette området. 
Vi skal besøke et tekstilfirma som lager/trykker de vakreste bomullsstoffer du bare kan drømme om, Beauvillé. I byen hvor vi bor er det antikkmarked på søndagen – dette må vi ha med oss! Vi skal besøke Kaysersberg der Albert Schweizer ble født og den sjarmerende byen Riquewihr som har masse spennende å by på! En av dagene skal vi til Colmar, gå en guidet rundtur i byen og besøke det kjente museet Unterlinden.
www.patchwork-europe.eu

Vår reiseleder Grete Gulliksen Moe er utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i nesten 20 år. Hun har skrevet 19 bøker innenfor kunst og håndverksfaget, og underviser både i USA, England og her i Skandinavia. 
Grete er vår reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer kunst/håndverk og husflid.

 

Bestill reise

Reiseperiode:

13 - 18 september 2019

Dager:

6

Reiseleder:

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.


Pris fra:
15 790,-

Søk reise

Program

Dag 1 – fredag 13. september 

Måltider inkludert: L / M
Vi reiser fra Gardermoen med Lufthansa kl. 0740, mellomlander i München, og ankommer Basel kl. 1240. Fra flyplassen kjører vi til patchworkfestivalen i Sainte-Marie-aux-Mines og spiser en enkel lunsj på veien. 
Vi tar et lite overblikk over festivalområdet, ser noen av utstillingene slik at vi vet hva som venter oss dagen etter. 
På ettermiddagen kjører vi til Ribeauvillé og sjekker inn på hotellet vårt De La Tour Hotel Ribeauvillé. Om kvelden går vi ut og spiser felles middag på en av restaurantene i byen, Au Lion Restaurant Ribeauvillé

Dag 2 – lørdag 14. september 

Måltider inkludert: F / M
Lørdag skal vi tilbringe hele dagen på festivalen. Vi skal se flotte utstillinger og spennende demonstrasjoner av teknikker og nytt utstyr. Dykke ned i nye bøker og kose oss sammen med quiltere og andre sydamer (-og herrer) fra hele verden.
Om kvelden tar bussen oss tilbake til Ribeauvillé, og vi går sammen ut og spiser middag på Au Cheval Blanc

Dag 3 – søndag 15. september

Måltider inkludert: F / M 
Søndag formiddag skal vi besøke en vingård og smake noen gode viner. Vi rusler litt rundt på markedet før vi spiser lunsj for egen regning. Gode og mette tar vår lokale guide, Heidi Dischinger oss med på en guidet runde til fots i vår egen by Ribeauvillé, som ligger ved foten av Vosges fjellkjeden og er en av de vakreste landsbyene i Alsace.
Den ansees for å ha en historisk byggearv, og er en pittoresk middelalderlandsby. Her er det en fantastisk utsikt over Rhindalen, fra Alpene til Colmar. Det milde lokale klimaet er meget gunstig for dyrking av vinstokker som omringer landsbyen på alle kanter. Her finnes ruiner fra middelalderen og slottet Saint-Ulrich, også kjent som slottet i Grand-Ribeaupierre – ett av tre slott som dominerer byen Ribeauvillé i Haut-Rhin. 
Videre kan man se bindingsverkshus fra 1600-tallet som i dag er renoverte og i perfekt stand med balkonger, trapper, utformede vinduer og skodder, praktfullt dekorert med blomster – typisk for stedet. Massevis av flotte motiver for oss som liker å fotografere! Ettermiddagen fri før vi samles til felles middag på restaurant Au Cheval Noir. (F/M)

Dag 4 – mandag 16. september

Måltider inkludert: F / M
På mandag starter vi med et besøk hos Beauvillé som ligger i Ribeauvillé. Det er et stort tekstilfirma som lager fine stoffer som kan minne om de typiske Provence-stoffene vi alle  kjenner.
Deretter tar bussen oss med til den hyggelige byen Colmar, som ble grunnlagt på 800-tallet. Frankrikes Venezia. I denne byen kan man spasere i timevis å se historiske hus langs den vakre kanalen, blant annet den gotiske katedralen.  Vi skal også besøke museet Unterlinden hvor vi får se den berømte altertavlen Issenheim, malt av Grünewald (1512-1516), en mester i gotisk kunst. Museet er et av Frankrikes mest populære, og vi ser også dekorativ kunst av keramikk, tinn, smijern, sølv og møbler. Vi finner et hyggelig sted for lunsj og bruker så litt tid på egenhånd før vi kjører tilbake til hotellet. Felles middag på Le Trois Chateaux.

Dag 5 – tirsdag 17. september

Måltider inkludert: F / M
I dag skal vi besøke Kaysersberg der Albert Schweitzer ble født. Det er en pittoresk liten by med bindingsverkshus, fine små butikker og en vakker kirke fra 1300-tallet, Sainte–Broix.
Fra Kaysersberg kjører vi til en av de mest besøkte og kjente byene på vinruten - den vakre middelalderbyen Riquewihr. Her har husene det typiske utseende med bindingsverk, store bjelker, halmtak, fargeglade skodder og alle har disse fantastiske blomsterkassene overalt. Det er en butikk her som selger linstoffer og byen har også sin egen julebutikk som er oppe hele året.
Vi spiser felles middag i Ribeauvillé, på Auberge Au Zahnacker.

Dag 6 – onsdag 18. september

Måltider inkludert: F
Etter en god frokost på hotellet sjekker vi ut og har formiddagen fri i Ribeauvillé. Så kjører vi til flyplassen og reiser hjem til Norge. Avreise kl. 1630, flybytte i München og vi ankommer Gardermoen kl. 2130. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 15 790,-  som inkluderer:

  • Flyreise Oslo-Munchen-Basel t/r med Lufthansa
  • Flyskatt (kr 1 282 pr. november 2018)  
  • Overnatting i standard dobbeltrom 
  • Måltider ifølge program (F-frokost, L-lunsj, M-middag)
  • Entreer, transport og utflukter ifølge program
  • Reiseleder Grete Gulliksen Moe

 

Tillegg for standard enkeltrom, pr. person        kr 1 790,-
Tillegg for superior dobbeltrom/twinrom,pr. person    kr 1 300,-    

Tips ikke inkludert.

Hotell: 
De La Tour Hotel Ribeauvillé        

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring - kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.
Tilslutningsbilletter med fly: Kontakt Temareiser Fredrikstad. 
 
Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
13/9Grete Gulliksen MoeFargerike Alsace - med quiltefestivalen i Sainte-Marie-aux-Mines15 790,-Bestill

Bosted

Reisekalender

28/5Fargerike Baltikum - Latvia og LitauenFra 13 790,-