Skip to main content

Fargerike Alsace med Grete Gulliksen Moe

Pris fra:
15 995,-
Dager:6
Bestill reise

Reiseperiode:

14 - 19 september 2018

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.

Hvert år kommer tusenvis av interesserte og vitebegjærlige quiltere til Val d‘Àrgent og Sainte-Marie-aux-Mines for å lære mer om patchwork og quilting. De ser utstillinger, går på kurs, handler stoffer og utstyr til lappeteknikk, hører foredrag og knytter vennskap på tvers av land og kulturer.
Og Alsace har også mye mer å by på! Vårt bosted er i Ribeauville - en av de vakre landsbyene i hjertet av Alsace. Vi ser vinranker så langt øyet rekker og det blir smaksprøver av de gode vinene som kommer fra området. Vi skal besøke et veveri og et tekstilfirma som lager vakre bomullsstoffer, Beauville. Det blir besøk på et antikkmarked, vi skal se et gammelt slott, Haut Koeningsbourg fra det 12. århundre og det blir guidet rusletur både i vår egen by Ribeauville, Kayserberg, Riquewihr og Colmar.
www.patchwork-europe.eu

Vår reiseleder Grete Gulliksen Moe er utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i nesten 20 år. Hun har skrevet 19 bøker innenfor kunst og håndverksfaget, og underviser både i USA, England og her i Skandinavia. Grete er vår reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer kunst/håndverk og husflid.

 

Søk reise

Program

Dag 1 – fredag 14. september
Vi reiser fra Gardermoen med Brussels Airline kl. 06.45, bytter fly i Brussel og ankommer Strasbourg kl. 14.40. Her blir vi møtt av vår flinke engelsktalende guide Heidi Dischinger.
Fra flyplassen kjører vi til patchworkfestivalen i Sainte-Marie-aux-Mines. Heidi forteller oss om Alsace på veien til festivalen. Vi tar et lite overblikk over festivalområdet, ser noen av utstillingene slik at vi vet hva som venter oss dagen etter. Deretter kjører vi til Ribeauville og sjekker inn på hotellet vårt De La Tour Hotel Ribeauville. Om kvelden går vi ut og spiser felles middag på en av restaurantene i byen, Au Lion Restaurant Ribeauville. (M)

Dag 2 – lørdag 15. september
Lørdag skal vi tilbringe hele dagen på festivalen. Vi skal se flotte utstillinger og se spennende demonstrasjoner av teknikker og nytt utstyr. Dykke ned i nye bøker og kose oss sammen med quiltere fra hele verden! Om kvelden tar bussen oss tilbake til Ribeauville, og vi går sammen ut og spiser middag på Au Cerf Restaurant Riebauville. (F/M)

Dag 3 – søndag 16. september
Søndag formiddag tar vår lokale guide, Heidi Dischinger oss med på en guidet runde til fots i vår egen by Ribeauville, som ligger ved foten av Vosges fjellkjeden og er en av de vakreste landsbyene i Alsace. Den ansees for å ha en historisk byggearv, og er en pittoresk middelalderlandsby. Her er det en fantastisk utsikt over Rhindalen, fra Alpene til Colmar. Det milde lokale klimaet er meget gunstig for dyrking av vinstokker som omringer landsbyen på alle kanter. Her finnes ruiner fra middelalderen og slottet Saint-Ulrich, også kjent som slottet i Grand-Ribeaupierre – ett av tre slott som dominerer byen Ribeauville i Haut-Rihn. Videre kan man se bindingsverkshus fra 1600-tallet som i dag er renoverte og i perfekt stand med balkonger, trapper, utformede vinduer og skodder med typiske dekorasjoner fra Alsace praktfullt dekorert med blomster. Massevis av flotte motiver for oss som liker å fotografere!
Vi skal besøke en vinhandler på vår rundtur, smake på noen gode viner og spise lunsj i byen, på Les Trois Chateaux Restaurant. Er vi heldige vil det være et antikkmarked i byen akkurat denne søndagen vi er her! (F/L)

Dag 4 – mandag 17. september
På mandag starter vi med et besøk hos Beauville som ligger i Ribeauville www.beauville.com Det er et stort tekstilfirma som lager fine stoffer som kan minne om de typiske Provence-stoffene vi kjenner.
Deretter besøker vi den vakre middelalderbyen Riquewihr. Her har husene det typiske utseende med bindingsverk, store bjelker, halmtak, fargeglade skodder og alle har disse fantastiske blomsterkassene overalt. Her er det mange små sjarmerende butikker og vi har satt av tid tid til en god felles lunsj på Resturant Brendelstub. Etter lunsj går turen videre til slottet Haut Koeningsbourg. Bussen kjører opp til slottet og vår guide viser oss denne unike middelalderborgen. Dette er det største slottet i Alsace, det ligger på vinveien ved foten av Vosges fjellkjeden. Slottets fasade er 270 meter høy. (F/ L)

Dag 5 – tirsdag 18. september
På tirsdag morgen tar bussen oss med til den hyggelige byen Colmar, som ble grunnlagt på 800-tallet. I denne byen kan man spasere i timevis og se historiske hus langs den vakre kanalen. Vår guide forklarer og forteller Colmars historie og vi avslutter sightseeingen med et besøk i den gotiske katedralen. Det blir tid til litt shopping og lunsj på egen hånd i Colmar. Om ettermiddagen drar vi tilbake til byen vår Ribeauville. Det blir felles middag på Auberge Au Zahnacker. (F/M).

Dag 6 – onsdag 19. september
Etter en god frokost på hotellet sjekker vi ut og har formiddagen fri i Ribeauville. Så kjører vi til flyplassen og reiser hjem til Norge. Avreise kl. 1510, flybytte i Brussel og vi ankommer Gardermoen kl. 22.50. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 15 995,-  som inkluderer:
- Flyreise Oslo-Brussel-Strasbourg t/r med Brussels Airline
- Flyskatt (kr 1 762 pr. november 2017) 
- Overnatting i dobbeltrom
- Måltider ifølge program (F-frokost, L-lunsj, M-middag)
- Entreer, transport og utflukter ifølge program
- Reiseleder Grete Gulliksen Moe

Tillegg for enkeltrom  kr 1 700,-

Tips ikke inkludert.

De La Tour Hotel Ribeauville  https://www.hotel-la-tour.com/en/hotel-de-la-tour
   
Påmeldingsfrist er 8. mai 2018
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.
Minimum antall deltakere er 20.
Husk reise- og avbestillingsforsikring - kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.
Tilslutningsbilletter med fly: Kontakt Temareiser Fredrikstad.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
14/9Grete Gulliksen MoeFargerike Alsace15 995,-Bestill