Skip to main content

Faraoenes Egypt med Øystein Kock Johansen (8. - 20. mars 2023)


Reiseperiode 8. - 20. mars 2023

Få steder kan man føle fortidens storhet bedre enn i Egypt. Landets historie er som et visuelt og spektakulært eventyr. Med norsk fagekspert som cicerone, som snakker et språk alle forstår, inviterer vi til en unik reise i faraoenes fotspor. Unik, ikke minst fordi steder som vanligvis ikke inngår i tradisjonelle turopplegg er tatt inn i programmet, og på grunn av kvaliteten på hotellene og cruisebåten som benyttes under reisen.  

Høydepunkter 

  • Arkeolog og religionshistoriker Øystein Kock Johansens glitrende kåserier
  • Overnatting på 5-stjerners hoteller og båt
  • Det sagnomsuste Hotel Old Cataract
  • Alle frokoster, 1 High Tea, 8 lunsjer og 9 middager
  • Det egyptiske museet i Kairo
  • Giza-pyramidene og Sfinxen
  • Abydos og Dendera
  • Sakkara og Dashur
  • Karnaktempelet
  • Kongenes dal


Vår første base på turen er Kairo. Herfra gjør vi utflukt til pyramidene i Sakkara og Dashur, for der å se på forutsetningene for de mer kjente pyramidene på Gizaplatået i utkanten av Kairo. Her får vi selvfølgelig også med oss den gåtefulle Sfinxen. 

Etter å ha gjort oss ferdig med Kairo og omegn, flyr vi en times tid sørover til Luxor. Med base i denne byen besøker vi de berømte og imponerende templene Karnak og Luxor. Øyet og opplevelsessansene er neppe forberedt på hva man ser og det ciceronen kan berette! Vi besøker Kongenes dal, og går inn i noen av verdens mest utrolige og fargerike graver, som utrolig nok, tatt i betraktning at relieffene og fargene ser ut som de skulle vært gjort i dag, er 3500 år gamle. I tilknytning til Kongenes dal besøker vi Hatshephut-templet, Memnon-kolossene og arbeiderlandsbyen Deir el Medina, den unike 3500 år gamle landsbyen der arbeiderne som bygget faraones graver og dødstempler, bodde.

Vi drar på dagstur til Abydos og Dendera, som i årevis var vanskelig tilgjengelig pga. politiske forhold, og som derfor befinner seg utenfor den typiske turistløypa. De tidligere problemene er nå eliminert, og vi kan nå fryde oss over to åpenbaringer av egyptiske templer, som begge har en spesiell historie bak seg.

I Luxor sjekker vi inn på båten der vi skal tilbringe noen fredfylte dager på Nilen. Underveis på ferden sørover besøker vi det spesielle Kom Ombo-komplekset, krokodilleguden Sobeks særegne anlegg, med Nilometer og krokodillemumier. Fra soldekket får vi oppleve et landskap som i prinsippet ikke har forandret seg siden faraoenes tid. Våre øyne ser det samme landskapsbildet og folkelivet som faraoene skuet for 5000 år tilbake. På båtturen nyter vi god mat og drikke – ikke minst en iskald øl, en kjølig vin eller duggfrisk gin & tonic i en behagelig solstol på soldekket. På båten serveres også aftenoon tea hver ettermiddag.

Vel frem i Aswan, som er cruisets endestasjon, besøker vi det godt bevarte Philae-templet på den kunstige, oppdemmede Aswan-sjøen, vi besiktiger det mektige Aswandam-anlegget, og vi får med oss granittbruddet der oldtidens egyptere hugget ut de nærmest dimensjonsforbøffende obeliskene. Under oppholdet i Aswan skal vi også få med oss en felukkaseiling på Nilen.

Faglig guide og cicerone er professor, dr. philos. Øystein Kock Johansen. Han er arkeolog og religionshistoriker fra Universitetet i Oslo. Kock Johansen har endog to doktorgrader, og er den mest internasjonalt siterte norske akademiker de siste 25 år. Ragnhild Eikli er turens tekniske reiseleder. Hun er er til daglig førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Der Kock Johansen kan være en anelse professoralsk distré, har Eikli full oversikt, og sammen har disse to kjørt turer til store deler av verden for Temareiser Fredrikstad i 14 år. 

På denne reisen bor vi kun på femstjerners hoteller, som er blant de beste Egypt har å by på. Det samme gjelder båten til cruiset på Nilen. 

Pris og program under utarbeidelse

 


 

 

Dette sier kundene våre om turen til Faraoenes Egypt

"Løp og kjøp! Var med på samme reise vinteren 2019, en unik opplevelse! Ragnhild og Øystein er verdens beste radarpar, du vil få fantastiske dager i Egypt og helt spesielle minner for resten av livet! Kvalitet for alle penga! "

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Ellen Stigum


"Denne reisen er et eventyr fra start til slutt! Førsteklasses reiseledere, førsteklasses historiske hoteller i et utrolig interessant land. En eventyrlig reise på vakre Nilen som bare må oppleves! Garantert en tur du aldri vil glemme! Du får mye mer enn det du kan lese ut av programmet gjennom disse to fyrverkeriene av topp dedikerte reiseledere! Anbefaler denne turen på det varmeste. Bedre blir det ikke."

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Tordis Barhaugen


"Har vært med Øystein og Ragnhild på 5 turer. Det koster, men du verden det er litt av noen turer. Verd hver krone!!!"

                                                                                                                                                                                                                                                                 Reidulf Welde

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

6/9En historisk reise i middelalder-Norge i Kristin Lavransdatters fotsporFra 14 950,-