Skip to main content

Faraoenes Egypt med Øystein Kock Johansen


Reiseperiode 27. februar - 11. mars 2019

Høydepunkter:
• Det egyptiske museet
• gravområdene Sakkara og Dahshur
• Giza-pyramidene
• Solbåtmuseet
• Sfinxen
• Karnaktempelet i Luxor
• Abydos og Dendera
• Kongenes dal
• Luxortempelet
• 3 dagers cruise på Nilen
• frivillig utflukt til Abu Simbel 
• besøke Philatempelet og det nubiske museet
• Frokost hver dag, 8 lunsjer, 9 middager
• 5* hoteller
• Øystein Kock Johansens interessante foredrag

Få steder i verden kan man føle fortidens storhet bedre enn i Egypt. Landets historie er som et eventyr, og med arkeolog og religionshistoriker Øystein Kock Johansen som veiviser, inviterer vi til en unik reise i faraoenes fotspor. Unik ikke minst også fordi Abydos og Dendera er tatt inn i det “tradisjonelle” programmet. 

Med base i Kairo besøker vi først Sakkara og Dashur for å se forutsetningene for de kjente pyramidene på Gisaplatået, hvor vi selvfølgelig også besøker det fenomenale Solbåtmuseet og den gåtefulle Sfinxen. I Kairo står også et av verdens aller mest interessante museer på programmet, Det egyptiske museet med sine fantastiske samlinger, deriblant Tutankhamons unike gravobjekter, gullrommet, mumierommet m.m.

Etter å ha gjort oss ferdig med Kairo med omegn forflytter vi oss til Luxor. Det innebærer også at vi forflytter oss i tid: Det faraoiske Egypts historie kan nemlig deles inn i tre hovedfaser; Det gamle riket, Mellomriket og Det nye riket, samt som en fjerde fase, hellenistisk eller ptolemaisk tid, som den yngste. I Kairo befinner vi oss i Det gamle rikets sfære, mens vi fra Luxor og videre sydover, ettersom vi seiler på Nilen, beveger oss stadig fremover i tid. Med base i Luxor besøker vi de berømte og imponerende templene Karanak og Luxor, vi besøker Kongenes dal og går inn i noen av verdens mest utrolige og fargerike graver, foruten å besøke arbeiderlandsbyen Deir el Medina, den helt unike fremgravde landsbyen hvor arbeiderne som bygget faraoenes graver og dødstempler bodde.

Vi drar på dagstur til Abydos og Dendera, som i årevis har vært vanskelig tilgjengelig pga. politiske forhold og sikkerhetsaspektet. Dette er nå mulig, fordi de politiske problemene er eliminert. Begge steder skal vi få se to åpenbaringer av egyptiske templer, som begge har en helt spesiell historie bak seg. I Aswan besøker vi det godt bevarte Philatemplet og granittstenbruddet hvor man hugget ut de monumentale obeliskene i den spesielle røde granitten. Vi nyter også noen dager med cruise på Nilen gjennom et vakkert og fredfylt landskap.

Bestill reise

Reiseperiode:

27 februar - 11 mars 2019

Dager:

13

Reiseleder:

Øystein Kock Johansen

Dr. Philos, arkeolog og religionshistoriker fra Universitetet i Oslo, med forsknings- og lederstillinger som professor og adm. dir. Han var i ca. 30 år Thor Heyerdahls medarbeider og ekspedisjonsdeltager. Han hatt hele verden som sin arbeidsplass og har vært i alle verdens land bortsett fra tre! Kock Johansen er meget glad i-og ser betydningen av folkelig formidling, noe som ligger til grunn for hans entusiastiske engasjement som cicerone for Temareiser Fredrikstad.


Pris fra:
30 985,-

Søk reise

Program

Dag 1 – onsdag 27. februar
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 11.40 med Turkish Airlines til Istanbul. Flybytte og videre med samme selskap til Kairo hvor vi ankommer kl. 20.25. Felles transport til vårt bosted; Hotel Marriott (5*).

Dag 2 – torsdag 28. februar
Etter frokost drar vi til Det egyptiske museet og får en innføring i faraoisk historie. Museet har en fantastisk samling av gjenstander fra den mange tusenårige egyptiske sivilisasjonen, blant annet Tutankhamons fantastiske dødsmaske, alle skattene og mumiesalen med den unike samlingen. Vi får også mulighet til å handle i basaren Khan el Khalili. Tilbud om felles middag vil bli gitt. (F/L)

Dag 3 – fredag 1. mars
Etter frokost reiser vi til gravområdene Sakkara og Dahshur. Sakkara var Memphis‘ nekropol, og her finnes graver fra hele den historiske periode. Nekropolen ligger høyt, og med flott utsikt over fruktbare områder. I Sakkara finner vi også verdens eldste pyramide. Etter lunsj fortsetter vi til Giza-pyramidene. Kheopspyramiden er den største og ble bygd ca. 2650 år f. Kr. av Kong Kheops, Khefrenpyramiden som er bygd av hans sønn Khefren, og Mykerinos den minste av dem bygd av Khefrens sønn. Mellom pyramidene ligger Solbåtmuseet – en fantastisk trebåt som var ment å skulle frakte farao sammen med solguden Ra gjennom dødsriket. Deretter fortsetter vi til Sfinxen – statuen med løvekropp og menneskehode. (F/L/M)

Dag 4 – lørdag 2. mars
Grytidlig utsjekk fra hotellet og avreise med fly til Luxor. Vi busser til Karnaktempelet, et kjempekompleks som ble oppført kontinuerlig av skiftende faraoer gjennom 2000 år. Deretter sjekker vi inn på Sofitel Luxor Winter Palace Pavillion (5*). Ettermiddagen er til fri disposisjon. (F/L/M)

Dag 5 – søndag 3. mars
I dag står bussutflukt til Abydos og Dendera på programmet. Det er lenge siden et norsk reiseselskap har hatt disse monumentene på programmet pga. politiske problemer.Det er synd at disse to stedene nærmest har vært “lukket” for turister, for, som vi skal se og erfare, er dette de kanskje best bevarte templene i hele Egypt. Vi skal beskue unike relieffer og malinger, forbløffende mysterier og høre om de spesielle historiske beveggrunnene for oppførelsen av de to templene, og hvorfor de ble anlagt der de de facto altså ble. Det er bare å glede seg til en unik opplevelse! (F/L/M)

Dag 6 – mandag 4. mars
Etter frokost busser vi Kongenes dal med 63 blottlagte faraograver, Hatshepsuths dødstempel og Memnonkolossene. Før lunsj sjekker vi inn på den 5-stjerners cruisebåten MS Salima, et helt nytt skip som stod ferdig i april 2018, og som vil være vår base mens vi utforsker templer og gravkamre langs Nilsen de nærmeste dagene. Om kvelden besøker vi det opplyste Luxortempelet. (F/L/M)

Dag 7 – tirsdag 5. mars
Formiddagen er til fri disposisjon. Båten legger fra kai midt på dagen, og vi beveger oss sydover via slusen i Esna. Vi nyter dagen på soldekket mens landskapet som ikke har endret seg mye de siste tusen år, glir forbi. Kvinnene vasker klær mens barna leker langs elvebredden. Mennene i sine kaftaner pløyer jordene som de alltid har gjort med håndkraft. Den grønne Nildalen mot den rødbrune ørkenen er et fantastisk skue! (F/L/M)

Dag 8 – onsdag 6. mars
Vårt elvecruise fortsetter videre sydover og kommer til Kom Ombo på ettermiddagen. Der besøker vi krokodilleguden Sobeks dobbelttempel, meget vakkert beliggende ved strandkanten. (F/L/M)

Dag 9 – torsdag 7. mars
Vi ankommer Aswan og starter dagen med et besøk i det godt bevarte Philatempelet som er tilegnet gudinnen Isis og granittstenbruddet hvor man hugget ut de monumentale obeliskene i den spesielle røde granitten. Her ligger fremdeles verdens største obelisk igjen i bruddet, og det er bare å gi seg over og la seg imponere over hva de gamle egyptere maktet å få til med enkle tekniske hjelpemidler. Om ettermiddagen seiler vi i Aswans skjærgård med en felukka, en av de tradisjonsrike, flatbunnede seilbåtene som man ser krysse elven i stort antall slik de har gjort i tusener av år, til den botaniske hagen. (F/L/M)

Dag 10 – fredag 8. mars
Cruiset på Nilen er over og vi sjekker ut av båten etter frokost. For dere som har bestilt dette, er det i dag utflukt til Abu Simbel. Turen starter tidlig om morgenen og dere er tilbake tidlig ettermiddag. Ingen av de norske reiselederne er med på denne utflukten, kun lokalguide. Vi andre har formiddagen til egen disposisjon. Det blir innsjekk på Sofitel Legend Old Cataract (5*) hvor berømtheter som Agatha Christie og Winston Churchill har bodd. Ettermiddagen fri, og vi kan velge om vi vil shoppe i Aswan by eller slappe av ved hotellets svømmebasseng ved Nilens bredder for å la turens mange inntrykk synke inn. En drink på terrassen mens solen går ned, er en opplevelse i seg selv. (F/M) 

Dag 11 – lørdag 9. mars
Dagen i Aswan til fri disposisjon, og man kan nyte det fantastiske hotellet som blant annet har en fin spa-avdeling. Om ettermiddagen går vi på det nubiske museet, og det blir «High Tea» på hotellet. (F)

Dag 12 – søndag 10. mars
Etter frokost flyr vi tilbake til Kairo, og overnatter på Intercontinental City Stars (5*). Her spiser vi også middag. (F/M)

Dag 13 – mandag 11. mars
Tidlig avgang med buss til flyplassen i Kairo for avreise med Turkish Airlines kl. 09.35 til Istanbul. Flybytte og videre med samme selskap til Oslo Gardermoen hvor vi ankommer kl. 16.30. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 30.985,- som inkluderer:

- Fly Oslo-Istanbul-Kairo tur/retur med Turkish Airlines
- Flyskatt (utgjør kr 2.308,- pr. juni 2018)
- Overnatting i dobbeltrom på 5-stjerners hoteller - Overnatting i utvendig dobbeltlugar på MS Salima
- All transport i flg. program
- Byvandringer, utflukter og kåserier i flg. program 
- Måltider ekskl. drikke ifølge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag) *
- Visum for nordiske og EU-statsborgere
- Lokal engelsktalende guide
- Norske reiseledere (Ragnhild Eikli og Øystein Kock Johansen)
- Tips til hotell, sjåfører og båten, men ikke til lokal guide og restauranter

 

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

Tillegg for enkeltrom / dobbeltlugar benyttet alene     kr 6.950,-

Tillegg for utflukt til Abu Simbel       kr 2.250,-

Kairo: Marriott Hotel 5*
Luxor: Sofitel Luxor Winter Palace Pavillon 5*
MS Salima 5*  
Aswan: Sofitel Legend Old Cataract 5*
Kario: Intercontinental City Stars 5* 


Påmelding snarest
Depositum kr 5.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.
Minimum antall deltakere er 20.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Tilslutningsbilletter med SAS til Oslo: Kontakt Temareiser Fredrikstad.

NB! Passet må være gyldig minst 6 måneder etter utreise fra Egypt.

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
27/2Øystein Kock JohansenFaraoenes Egypt
Vennligst send oss kopi av pass ved påmelding.
30 985,-Book på venteliste

Reisekalender

27/2Faraoenes EgyptFra 30 985,-