Skip to main content

England med Ragnhild Eikli og Øystein Kock Johansen

Pris fra:
20 995,-
Dager:7
Bestill reise

Reiseperiode:

30 mai - 5 juni 2018

Ragnhild Eikli og Øystein Kock Johansen

NORD-ENGLAND fra romere og vikinger til romantikkens mestere

Denne reisen til Nord-England byr på store opplevelser innen kultur, historie og natur. Vi skal ferdes i et område der romere og vikinger har satt sine spor, og i et vakkert landskap som har gitt inspirasjon til noen av Englands største forfattere. Vi skal til noen av de romerske befestningene og bosettingene langs Hadrians mur. I forbindelse med de romerske levningene har engelskmennene bygd helt nye, fantastisk fine og topp moderne museer som anskueliggjør romernes tilstedeværelse i England på en utsøkt måte.

Vi skal besøke klosterruinene ytterst mot havet i Lindisfarne, der vikingene først steg i land i denne delen av landet, og slottet Bamburgh, som ligger i omgivelser så spektakulære at det kan ta pusten fra en. Vi skal naturligvis besøke York, som en gang var kjent som vikingbyen Jorvik, og som visstnok ble grunnlagt av norske vikinger.

Videre beveger vi oss inn i forfattersøstrene Brontës ville og vakre Yorkshire, og vi besøker prestegården i Haworth, der de skrev noen av de mest lidenskapelige verkene innen engelsk litteratur. Vi skal innom den friske kystbyen Whitby, som Bram Stoker valgte som setting for sin Dracula. Vi avslutter rundreisen vår i det naturskjønne Lake District, der vi skal stifte bekjentskap med noen av dikterne som fant sitt hjem i dette området, og ikke minst skal vi oppleve det fine landskapet.

Våre veivisere er religionshistoriker og arkeolog Øystein Kock Johansen, og Ragnhild Eikli, førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Flere av våre reisende vil kjenne dem fra mange turer over hele verden for Temareiser Fredrikstad. På denne turen er de begge ansvarlige for innholdet. 

Turen arrangeres i samarbeid med:

Søk reise

Program

Dag 1 – onsdag 30. mai
Avreise fra Oslo Gardermoen med SAS kl. 10.50 direkte til Manchester hvor vi ankommer kl. 11.55, og setter umiddelbart kursen nordover mot den lille byen Haworth. Her spiser vi lunsj på en hyggelig pub, før vi besøker prestegården som var hjem for forfattersøstrene Brontë på 1800-tallet. Emily, Charlotte og Anne Brontë skrev noen av Englands mest leste romaner gjennom tidene, og vi skal få med oss historien om deres svært spesielle liv. Vi kjører videre til York, der vi tar inn på Double Tree by Hilton (tidligere Best Western Monkbar Hotel). Her spiser vi også felles middag om kvelden. (L/M)

Dag 2 – torsdag 31. mai
Etter frokost begir vi oss til Jorvik Viking Centre. Dette prisbelønte museet er bygd over vikingbyen som ble gravd ut av arkeologer på slutten av 1970-tallet, og gir et svært levende inntrykk av hvordan livet her artet seg for våre forfedre. York har naturligvis også mye mer å by på, og etter lunsj skal vi få med oss en omvisning i den berømte katedralen, York Minster. Det blir tid til litt fri om ettermiddagen, og kvelden er til egen disposisjon. Tilbud om felles middag vil bli gitt. (F/L)

Dag 3 –fredag 1. juni
Vi sjekker ut fra vårt hotell, og første stopp blir ved Stamford Bridge, der Harald Hardråde møtte sin skjebne i 1066, og dermed satte punktum for de norske vikingenes herjinger i det britiske øyriket. Ferden går videre til kystbyen Whitby, der vi spiser fish & chips på ekte engelsk vis og besøker de spektakulære klosterruinene som inspirerte Bram Stoker til vampyrromanen Dracula. Vi kjører til Durham, der vi tar inn på Best Western Manor Hotel som skal være vår base de neste to nettene. Middag på hotellet. (F/L/M)

Dag 4 – lørdag 2. juni
Etter frokost kjører vi til Holy Island, også kjent som Lindisfarne. På denne øya lå et av de tidligste og mektigste klostrene i England, og Lindisfarne var et av de første stedene som norske vikinger plyndret i 793, og er faktisk blitt symbol på vikingtidens begynnelse. Etter lunsj besøker vi Bamburgh Castle, som må være et av de mest spektakulært beliggende slott i England. Den opprinnelige borgen fra 500-tallet ble også rasert av vikinger i 993, og deretter gjenreist av normannerne. Vi kjører tilbake til Durham, og spiser middag sammen om kvelden. (F/L/M)

Dag 5 – søndag 3. juni
Vi sjekker ut fra vårt hotell, og begir oss nordvestover mot Hadrians mur, som tjente som romernes forsvarsverk mot de såkalte barbarene fra nord i tre hundre år. Her skal vi gjøre flere stopp: Vi begynner med utgravningene av fortet Housesteads, og fortsetter deretter til Vindolanda, som gir en formidabel innsikt i hverdagslivet ved et romersk fort. I 2011 ble det åpnet et nytt og usedvanlig vakkert museum her, som vi også skal se. Vi avslutter vår ferd i romernes fotspor med et besøk på Roman Army Museum, et topp moderne museum som også åpnet i 2011 og som allerede har rukket å vinne en rekke priser.  Etter besøket her fortsetter vi vestover, og ankommer den lille byen Grasmere i Lake District. Her tar vi inn på The Inn at Grasmere, der vi også spiser felles middag. (F/M)

Dag 6 – mandag 4. juni
Etter frokost går vi til Dove Cottage, som var hjemmet til en av Englands mest folkekjære diktere på 1800-tallet, William Wordsworth. Vi skal gjøre oss kjent med hans liv og diktning, og ikke minst med naturen som var en så stor inspirasjonskilde for ham og mange av de andre store poetene som kom til Lake District. Det blir tid til en god spasertur for den som ønsker det, og kanskje finner vi roen langs stiene rundt innsjøen Grasmere? For dem som ønsker, tilbyr vi en ekstra utflukt til den kjente barnebokforfatteren og -illustratøren Beatrix Potters Hill Top, som ligger ca. en halv time fra hotellet. (Betales på stedet.) Vi avslutter dagen med felles middag på vårt hotell i Grasmere. (F/M)

Dag 7 – tirsdag 5. juni
Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra vårt hotell og kjører til flyplassen i Manchester. Vi flyr med SAS kl. 13.10, og ankommer Oslo kl. 16.10. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 20.995,- som inkluderer:
- Fly Oslo-Manchester tur/retur med SAS
- Flyskatt (utgjør kr 1.345,- pr. juli 2017, og er ikke refunderbar ved evt. avbestilling)
- Overnatting i dobbeltrom
- All transport i flg. program
- Byvandringer, utflukter og kåserier i flg. program
- Måltider ekskl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag) *
- Norske reiseledere (Ragnhild Eikli og Øystein Kock Johansen)

- Tips er ikke inkludert

Tillegg for enkeltrom        kr  2.700,-
Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge  kr  1.200,- (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel.

A-kort rabatt kr 750,-

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

Best Western Monkbar Hotel i York http://www.bw-monkbarhotelyork.co.uk/ 
Best Western Derwent Manor Hotel i Durham http://www.bw-derwentmanorhotel.co.uk/ 
The Inn at Grasmere i Grasmere http://www.theinnatgrasmere.co.uk/ 

Påmelding senest 8. april 2018.
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.
Minimum antall deltakere er 20.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
30/5Ragnhild Eikli og Øystein Kock JohansenNord-England
Fordelspris med A-kortet. Oppgi ditt A-kort nummer i kommentarfeltet.
20 995,-Book på venteliste

Hotell