Skip to main content

England med Agatha Christie, Jane Austen og Downton Abbey med Ragnhild Eikli (12. - 18. august 2023)


En reise med slott og landsbysjarm, sylskarpe penner og stilfull krim

Reiseperiode 12. - 18. august 2023

 

Vi er mange som elsker britisk sjarm, med pittoreske små landsbyer og vakkert anlagte byer med historisk sus, grønne enger og frodige hager. Vi koser oss med engelsk landsbykrim og Agatha Christies kriminalgåter, og benker oss foran tv-skjermen for å følge Poirot og Miss Marple, så vel som Jane Austens rike persongalleri eller historiske serier som Downton Abbey.

 

Høydepunkter

  • Highclere Castle bedre kjent som Downton Abbey
  • Agatha Christies detektivunivers
  • Jane Austens verden
  • Romerbyen Bath og The Royal Crescent
  • Landsbyen Lacock med nonneklosteret Lacock Abbey
  • Lyme Regis
  • Herregården Stourhead 
  • Ragnhild Eiklis inspirerende kåserier

 

Det er ikke minst gjennom litteratur og film at mange av oss har fått et sterkt forhold til britisk litteratur, kultur og humor, natur og historie. På denne turen skal vi gå i fotsporene til noen av disse folkekjære forfatterne og filmatiseringene, og et av våre første mål er romerbyen Bath, som på Jane Austens tid var Englands mest populære kursted. Den elegante 1700-tallsbyen ble sentrum for en type sosietetsliv som Austen elsket å karikere i romanene sine. Baths arkitektur er svært godt bevart, og vi skal få med oss noen av de store severdighetene, og se hvordan fiffen bodde på sine opphold her. Fra Bath går turen videre til herregården Stourhead, der det verdensberømte hageanlegget var med på å definere prinsippene bak den engelske landskapshagen. 

Vi gjør et litterært og tidsmessig hopp inn i Agatha Christies detektivunivers, og begir oss til grevskapet Devon. Vi besøker Dartmouth og tar båten oppover elven Dart til krimdronningens frodige sommersted Greenway, som hun også brukte som setting i en av sine Poirot-romaner. Under oppholdet i Devon skal vi bo i Exeter og få en omvisning i katedralen her. Vi følger sørkysten bortover til den lille perlen Lyme Regis, og fortsetter oppover til Winchester, som blir vår base de to siste nettene. Denne byen fungerte som hovedstad i middelalderen, og var hovedsete for de angelsaksiske kongene før normannerne erobret landet. Vilhelm Erobreren reiste en av sine første borger her i 1067, og i restene av den finner vi det som etter sigende skal være det runde bordet til den legendariske kong Arthur og hans riddere; det er en røverhistorie, men bordplaten henger nå på veggen her. 

Winchester ligger en kort kjøretur fra den lille landsbyen Chawton, der Jane Austen skrev flere av sine mest kjente romaner. Vi skal besøke huset der hun bodde de siste årene av sitt liv, og se graven hennes i den normanniske katedralen i Winchester. 

Highclere Castle, bedre kjent som Downton Abbey, åpner sine dører for publikum noen få uker hvert år, og for mange vil sikkert turen hit bli selve rosinen i turpølsa vår. Highclere Castle er et gods med en innholdsrik historie: Det er fremdeles hjemmet til jarlen av Carnarvon, og det var den nåværende jarlens oldefar som sammen med arkeologen Howard Carter oppdaget Tutankhamons grav i 1922. På Highclere finner vi derfor også en egyptisk utstilling som vi skal få med oss, selvfølgelig i tillegg til rommene mange kjenner fra tv-serien. 

Rundt oss overalt på denne reisen har vi det erkeengelske landskapet med grønne enger og blomstrende hager, landsbyidyller med torvtekte hus og vindskjeve puber – det er bare å la seg sjarmere i senk! 
 
Vår veiviser er Ragnhild Eikli, førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo.  

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

29/1Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasseFra 42 395,-
8/3Faraoenes EgyptFra 44 750,-
9/3Renessansebyen Firenze - i fotsporene til 'De uskyldige'Fra 23 450,-
11/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 48 595,-
16/3Sigrid Undsets RomaFra 19 250,-