Skip to main content

En vandretur på vakre La Gomera


En vandretur på vakre La Gomera

 

Reiseperiode: 11. - 18. januar 2022


La Gomera er et eventyr av en øy med små fiskelandsbyer, bortgjemte daler, høye fosser, flott regnskog og en frodig natur du ikke venter å finne på et sted så langt mot syd. "En sunn sjel i et sunt legeme" , sa de gamle romere. Det er også tanken bak denne gruppereisen til vakre La Gomera, der vi vandrer sammen med folkeopplyseren, forfatteren og humoristen, Tommy Sørbø og funderer, filosoferer og fabulerer over livets små og store spørsmål. 

Noen høydepunkter på fotturen til La Gomera:
  • San Sebastian-dagen. En stor årlig folkefest
  • Båttur med mulighet for å se delfiner og hval
  • Vandring i Europas eneste regnskog, og annen vakker natur
  • Humoristiske foredrag med Tommy Sørbø hver dag

 

Vi bor på et spesielt hotell med en nydelig hage, svømmebasseng og trimrom. Anlegget minner faktisk om Kardemommeby. Frokosten kan inntas på en av terrassene med utsikt over havet. Alle middager er inkludert og det er også de fleste av lunsjene.

Turen blir et vandrende seminar, der Tommy Sørbø tegner og forteller i sin kjente, humoristiske og underholdende stil om utvalgte emner innen kunst, historie, kultur og filosofi, og gir oss smakebiter på øyas spennende historie. Det var for eksempel herfra Columbus reiste fra da han oppdaget Amerika, og det er her det kjente plystrespråket ble utviklet. Et språk som mange her fremdeles behersker.
 
Tanken bak turen er å kombinere den sunne, men akk så puritanske norske «ut-på-tur-aldri-sur-mentaliteten» med åndelig påfyll, god mat og estetiske opplevelser. Og alt dette i et behagelig, norsk sommerklima.

 

Bestill reise

Reiseperiode:

11 - 18 januar 2022

Dager:

8

Reiseleder:

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 


Pris fra:
19 750,-

Søk reise

Program

Dag 1 – tirsdag 11. januar

Måltider inkludert: M
Avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl 11.35 med ankomst Tenerife kl. 16.30. Her venter vår lokalguide, som loser oss videre til bussen som tar oss til kaien i Los Cristianos. Båtreisen fra Los Cristianos til La Gomera (San Sebastian) tar ca. 45 minutter. Noe ventetid kan forekomme før båtavgang.
Vel fremme på La Gomera busser vi videre til vårt hotel Jardin Tecina på Playa de Santiago. Her venter vår reiseleder Tommy Sørbø i resepsjonen.
Etter innlosjering blir det velkomstmiddag på hotellet. 

Dag 2 – onsdag 12. januar – San Sebastian dagen

Måltider inkludert: F/M
Etter en god frokost setter vi kursen mot San Sebastian og gjør oss kjent med denne hyggelige byen. Den er noe så sjelden som en komplett kanarisk havneby med gamle kirker og bygninger helt tilbake til Columbus sin tid. Det var nemlig herfra at Columbus reiste i fra da han trodde han skulle finne sjøveien til India, men i stedet oppdaget et nytt kontinent. Vi flanerer mens Tommy Sørbø kåserer. Vi spiser lunsj på en restaurant på kaien.
Resten av dagen går med til den store årlige folkefesten til ære for byens beskytter San Sebastian. Da er det opptog med folkedrakter og musikk fra hele øya, og et folkeliv som får vår egen 17. mai feiring til å fremstå som et gravøl. Festdagen avsluttes med middag på hotellet.

Dag 3 – torsdag 13. januar

Vandring Laguna Grande - Garajonay (Nedstigning 350 m/oppstigning 200 m/12 km/4,5 timer)
Måltider inkludert: F/L/M

Etter frokost tar bussen oss til startpunktet for dagens vandring som går fra Laguna Grande til La Gomeras høyeste punkt; Garajonay: Turen går sentralt på øya og vi starter på 1250 moh og ender på 1487 moh. Vi inntar lunsj på en hyggelig restaurant. Tema for dagen er: ”Hva er humor?”. Etter dagens vandring busser vi tilbake fra Santiago. Middag på hotellet.

Dag 4 – fredag 14. januar

Regnskog - Cedro (Nedstigning 580 m/oppstigning 400 m/16 km/ 5 timer)
Måltider inkludert: F/L/M
Vi starter også i dag med en transportetappe til startpunktet for dagens spennende vandring. Regnskogen på La Gomera er et av Europas mest fascinerende naturfenomen. Ja, det er faktisk kontinentets eneste virkelig komplette regnskog. I ca. fire timer vandrer vi gjennom en dampende jungel av trær, busker, blomster, bekker og små fosser. Dagens tema er tilasset den trollske skogen, og skal handle om forholdet mellom tro og viten.
Våre forfedre trodde på troll. Urinnvånerne på La Gomera, det gåtefulle folket, Guanchene, trodde på ånder, mens vi tror på vitenskapen og oss selv. Hva har vi vunnet og hva har vi tapt?
Lunsj med lokale spesialiteter på en hyggelig restaurant på El Cedro.
Transport fra Cedro tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

Dag 5 – lørdag 15. januar

Vandring Benchijigua – Pastrana - Santiago (Nedstigning 800 m/13,5 km/5 timer)
Måltider inkludert: F/L/M
Etter frokost blir vi transportert til startpunktet for dagens vandring, et minnesmerke etter et branner på øya, kalt «Degollada de Peraza». Dagens vandring er en fem timers tur, i nedoverbakke, og vi får oppleve vakker og svært varierende natur. Vi går via det forlatte jordbruksområdet Benchijigua, som en gang var et senter for produksjon av tomater og palmehonning.  Fra furuskogen på toppen går vi via den frodige regnskogen nedover i dalen og helt ned til fiskelandsbyen Santiago. Lunsj inntas underveis på en hyggelig restaurant. Tema for turen er: ”Hva er skjønnhet?”.
Middag på hotellet.

Dag 6 – søndag 16. januar

Vallehermoso (Nedstigning 630 m/10 km/4 timer)
Måltider inkludert: F/M
Vi skal ut på turens siste vandring, og dagens etappe byr på fantastiske utsikter i et litt åpnere terreng enn de andre dagene. Tema for dagen er ”in vino veritas” ( I vinen ligger sannheten), og handler blant annet om hvordan mennesket til alle tider har søkt innsikt om det hellige gjennom rusen. Vi får også høre om ”den gale” filosofen Friedrich Nietzsche, som nettopp likte å vandre og tenke høyt sammen med venner i vakker natur. Lunsj på egen regning denne dagen. Middagen på hotellet. 

Dag 7 – mandag 17. januar - Båttur

Måltider inkludert: F/L/M
Fra Playa de Santiago går båten som skal ta oss ut på havet. Det er store sjanser for at vi får se delfiner og hvaler underveis. På turen tilbake kjører vi langs land, og det blir mulighet for et bad. Vi tar værforbehold denne dagen. Vi spiser lunsj ombord på båten.  Etter turen tar bussen oss tilbake til hotellet. Her får vi servert vår avskjedsmiddag. 

Dag 8 – tirsdag 18. januar - hjemreise

Måltider inkludert: F
Etter en tidlig frokost tar vi båt over til Tenerife og  busser til flyplassen. Flyavgang med  Norwegian kl. 17.20, med ankomst Oslo Gardermoen kl. 23.55. 
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person, kr 19.750,- som inkluderer:

- Fly Oslo-Tenerife tur/retur med Norwegian, inkludert flyskatter
- Fellestransport ifølge program
- 7 netter i dobbeltrom på Hotel Jardin Tecina 4 * 
- Skogs- og byvandringer ifølge program
- Lunsjer og middager ifølge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
- 1/2 liter vann og 1/4 liter vin til måltidene
- Engelsktalende guide med på vandringene (møter gruppen på flyplassen på Tenerife)
- Norsk reiseleder; Tommy Sørbø (vil møte gruppen på La Gomera)

Minimum antall deltakere er 18

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding

Tillegg for enkeltrom kr. 2.000,-

Vi skal vandre i oppover- og nedoverbakker i kupert terreng mellom 4 og 5 timer fire av dagene. Alternativt kan man slappe av å nyte bassenget og hotellområdet.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
11/1Tommy SørbøEn vandretur på vakre La Gomera19 750,-Bestill

Bosted

Reisekalender

29/11Førjulstid i RomaFra 15 150,-
11/1En vandretur på vakre La GomeraFra 19 750,-
20/3Sigrid Undsets RomaFra 18 275,-
30/3CremonaFra 19 850,-
19/4Piafs ParisFra 14 250,-