Skip to main content

En reise i Russlands historie


En reise i Russlands historie

Reiseperiode 5. - 15. juli 2019

En båttur på elver og kanaler fra Moskva til St. Petersburg er ikke bare en reise på Russlands store vannveier. Det er en reise i Russlands historie. Riktignok kommer vi ikke til landets aller første hovedstad, som var Kiev og som nå ligger i et annet land. Men Moskva vokste i løpet av 1300-tallet frem som rikets viktigste by og var hovedstad frem til 1713, da St. Petersburg overtok. Byen var Russlands hovedstad frem til 1918, da den statusen igjen gikk tilbake til Moskva. 

 

Høydepunkter:

 • Kreml og Den røde plass i Moskva
 • Eremitasjen/Vinterpalasset i St. Petersburg
 • Peterhof – Russlands Versailles
 • Peter-Paulusfestingen 
 • Klosterene St. Viril og Valaam
 • Kizhi med den flotte trearkitekturen
 • Elvecruiset gjennom vakker natur
 • Helpensjon (alle måltider) ekskl. drikke
 • 4-stjerners hoteller
 • Peter Normann Waages fascinerende foredrag

 

Men Russland er mer enn sine hovedsteder. På turen besøker vi en rekke små og store byer, kirker og klostre. Bortsett fra tiden mellom bolsjevikenes maktovertagelse i 1917 og frem til Sovjetunionens sammenbrudd i 1991, har Russland sett på seg selv som kristendommens fremste, ja, til tider eneste fanebærer. Det er en forestilling som i stadig sterkere grad også preger dagens Russland. Turen starter i forkant av cruiset med to netter på hotell ved Gorky-parken i Moskva, og avsluttes med to overnattinger på hotell like ved hovedgaten Nevskij Prospekt i St. Petersburg.

Russlandseksperten Peter Normann Waage vil hver dag ombord i båten og i Moskva og St. Petersburg kåsere om Russland i fortid og nåtid og kommentere de stedene vi besøker. Dette er en sjelden anledning til å bli kjent med det historiske så vel som dagens Russland. 

Bestill reise

Reiseperiode:

5 - 15 juli 2019

Dager:

11

Reiseleder:

Peter Normann Waage

Forfatter, frilans-journalist og oversetter, med 17 egne bøker bak seg. Han har hatt flere studieopphold i Italia og Russland og besitter store kunnskaper om begge land, noe som har resultert i flere bøker.


Pris fra:
28 750,-

Søk reise

Program

Dag 1 – fredag 5. juli

Måltider inkludert: M
Avreise fra Oslo Gardermoen med Aeroflot kl. 13.00 direkte til Moskva hvor vi ankommer kl. 16.40 lokal tid. Her venter en buss som kjører oss til vårt hotell de to første nettene; Hotel President. Vi spiser middag på hotellet.  

Dag 2 – lørdag 6. juli / Moskva

Måltider inkludert: F / L / M
Etter frokost starter Peter på sine foredrag om russisk historie og de stedene vi ser. Deretter tar vi en busstur gjennom byen for å få en oversikt. Blant attraksjonene vi besøker er den flunkende nye Zaradje-parken ved Den røde plass. Parken ble åpnet i september 2017 og gir en oversikt over hele Russland. Etter lunsj beser vi Kreml med dens storslåtte katedraler og ikoner. 

Dag 3 – søndag 7. juli / Moskva

Måltider inkludert: F / L / M
Etter utsjekking fra hotellet blir det tid til et besøk i Rustkammeret før vi sjekker inn på M/S Konstantin Simonov. Vi spiser lunsj og middag ombord. 

Dag 4 – mandag 8. juli / Uglitsj

Måltider inkludert: F / L / M
Vi ankommer byen Uglitsj. Den ble grunnlagt på 1200-tallet og var sentrum i et av de mange fyrstedømmene Russland på den tiden besto av. I 1591 ble Dmitrij Ivanovitsj, Ivan den grusommes yngste sønn, myrdet her, bare ni år gammel. Dermed var det slutt på Rurik-dynastiet, som hadde vært dominerende i Russland siden 800-tallet, og en forvirringens tid satte inn. Det ble først ro da en Romanov ble tsar. Det dynastiet han la grunnlag for, varte frem til 1917. Vi besøker byens Kreml og Dmitrijs blodskirke. 

Dag 5 – tirsdag 9. juli / Goritsy

Måltider inkludert: F / L / M
Vi ankommer landsbyen Goritsy. Herfra tar vi buss til byen Kirillov for å bese et av de viktigste ortodokse sentrene i det gamle Russland, klosteret St. Kiril ved Hvitesjøen. Det ble grunnlagt i 1397 og var lenge det største klosteret og den sterkeste festningen i Nord-Russland. Dets opprinnelige arkitektur kan beundres ennå i dag. 

Dag 6 – onsdag 10. juli / Kizhi

Måltider inkludert: F / L / M
I dag skal vi til et friluftsmuseum på øya Kizhi, nordøst i Onega-sjøen. Det inneholder omlag 90 bygninger som alle viser den russiske trearkitekturen: bolighus, badstuer, kirker og klokketårn. Her er også den eldste bevarte russiske trekirken, Lazarus' oppstandelseskapell, fra 1391. 

Dag 7 – torsdag 11. juli / Mandrogui og Svirstroy

Måltider inkludert: F / L / M
Turen går videre til Mandrogui, en rekonstruert landsby ved bredden av elven Svir, der håndverkere viser frem sine arbeider og arbeidsprosessen. Vi besøker også vodka-museet, med 250 forskjellige varianter av nasjonaldrikken. Her blir det tid til egen disposisjon før vi drar videre til Svirstroj, opprinnelig en bosetting rundt vannkraftverket. Landskapet her er meget pittoreskt. 

Dag 8 – fredag 12. juli / Valaam

Måltider inkludert: F / L / M
Vi reiser videre til Valamo, en øygruppe nord i Ladoga-sjøen. Her spaserer vi rundt på den vakre Valaam-øya og besøker det berømte Valaam-klosteret, som ble bygget på 1300-tallet. 

Dag 9 – lørdag 13. juli / St. Petersburg

Måltider inkludert: F / L / M
Nå ankommer vi reisens siste stoppested, St. Petersburg. Etter frokost sjekker vi ut fra båten og drar rett på en sightseeing i byen, der vi blant annet beser Peter-Paulusfestningen. Den har aldri vært brukt til annet enn fengsel, men er nå museum. Romanov-tsarene og deres familier er begravet i kirken her. Etter sightseeing sjekker vi inn på Hotel Oktyabrskaya, der vi også spiser middag. Etter middag er det folklore-oppvisning i Nikolaj-palasset. 

Dag 10 – søndag 14. juli / St. Petersburg

Måltider inkludert: F / L / M
Etter frokost avslutter Peter sin foredragsrekke. Deretter reiser vi til Peterhof, «Russlands Versailles». Det var Peter den store som fikk bygget anlegget, som også var hans sommerresidens. Parken er berømt for sine fontener og sitt intrikate landskap. Etter lunsj besøker vi Eremitasjen, en av verdens største samlinger av europeisk kunst. Middag spiser vi på hotellet. 

Dag 11 – mandag 15. juli

Måltider inkludert: F / L
Etter frokost har vi litt tid på egenhånd før vi spiser lunsj og deretter busser til flyplassen. Avreise med SAS kl. 16.25 til Stockholm. Flybytte og videre til Oslo Gardermoen hvor vi ankommer kl. 18.35. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 28.750,- som inkluderer:

 • Fly Oslo-Moskva/St. Petersburg-Stockholm-Oslo med Aeroflot/SAS
 • Flyskatt (utgjør kr 1.697,- pr. november 2018)
 • Overnatting i dobbeltrom/dobbeltlugar
 • Fellestransport ifølge program
 • Byvandringer, utflukter og kåserier ifølge program  
 • Helpensjon (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
 • Norske reiseledere (Peter Normann Waage og Bente Thorvaldsen)

- Tips er ikke inkludert

Tillegg for enkeltrom/enkeltlugar                kr   3.785,-
Tillegg for enkeltrom/dobbeltlugar benyttet alene        kr   5.585,-

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 20 personer. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. 
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Fly til Oslo: Kontakt Temareiser Fredrikstad.

Det er visumplikt til Russland.
Vi anbefaler at man søker via f.eks. www.visumservice.no eller www.visumexpert.no

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
5/7Peter Normann WaageEn reise i Russlands historie28 750,-Book på venteliste

Bosted

Reisekalender

24/6Yorkshire, Lake District og Hadrians mur - avgang StavangerFra 20 995,-