Skip to main content

En musikalsk reise til Edith Piafs Paris med Pernille Heckmann og Bjørn Halstensen


Edith Piafs Paris

 

Reiseperiode: 19. - 22. april 2022
 


Paris kan oppleves på så mange måter. På denne turen skal vi bli bedre kjent med Edith Giovanna Gassion, bedre kjent som Edith Piaf, eller «Spurven» som hun også ble kalt. Hun ble født i fattigdom, og hadde et tøffere liv enn de fleste. Som hennes søster sa: «Hennes liv var så trist at det nesten er for nydelig til å være sant». 

 

Høydepunkter:

  • To av Norges beste Piaf-tolkere som underholder 3 dager
  • En hel dag i Piafs fotspor med guide, sang og historier
  • Tur til Versailles slottet
  • Hyggelig båttur på Seinen
  • 3 middager og 2 lunsjer inkludert

 

Hun la verden for sine føtter, men det var i Paris alt begynte for over 100 år siden. Vi skal rusle rundt i Piaf sitt nærmiljø i Rue de Belleville, snuse inn atmosfæren fra intime kafeer hvor musikken var en del av hverdagen. 
Med oss på turen har vi to av Norges beste Piaf-tolkere i Pernille Heckmann og Bjørn Halstensen. De har turnert Norge rundt med Piaf-konserter i 15 år, og i 2018 tok de med seg forestillingen til Chat Noir i Oslo. De har også turnert landet med Piaf i regi av Rikskonsertene. Heckmann formidler «Spurvens» liv med skjørhet og eleganse. Bjørn har med trekkspillet og det blir intimkonserter på Paris sine sjarmerende restauranter.
Det blir også besøk til det berømte slottet Versailles der Marie Antoinette og Ludvig den 14. levde sitt liv i gull og luksus mens folket i Paris sultet. Her møtes vi av guide inne på slottet og har også fått tilgang til den store hagen der fontenene danser i vakkert musikkspill.
Siste dag unner vi oss et hyggelig elvecruise før vi setter kursen mot flyplassen.

 

Bestill reise

Reiseperiode:

19 - 22 april 2022

Dager:

4

Reiseleder:

Pernille Heckmann og Bjørn Halstensen

Pernille er utdannet sangpedagog, og er en av Norges beste Piaf-tolkere. Bjørn er musiker og produsent, og har blant annet deltatt på TV2 sine VM sendinger med eget band.


Pris fra:
14 250,-

Søk reise

Program

Dag 1 – tirsdag 19.april

Måltider inkludert: M
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 11.05, med ankomst Paris kl. 13.20. Vi blir hentet med buss på flyplassen og kjører direkte til Montmartre, midt i hjertet av Paris. Der sjekker vi inn på Hotel Basss, et hyggelig hotell som ligger i et sjarmerende område et par minutter fra metro Abesses.  Moulin Rouge og basilicaen Sacre Coeur ligger rett i nærheten.
Vi går sammen til felles middag på Le Bon Stock, en restaurant som ligger ved foten av Montmartre i nærheten av Pigalle. Dette er en tradisjonell kunstnerrestaurant som startet i 1879 med autentisk interiør og hyggelig stemning.
Her har vi et eget lokale, og det blir utdrag fra Piaf Cabaret under middagen. 

Dag 2 – onsdag 20. april 

Måltider inkludert: F/L/M
Etter en god frokost legger vi ut på en tur i Piafs fotspor med lokal guide. Dette er en tur med kombinasjon av buss og vandring til fots, og vi skal få et bedre innblikk i «Spurven» sitt såre og dramatiske liv. 
Edith Giovanna Gassion alias Édith Piaf, ble født 19. desember 1915 i Paris, 72 Rue de Belleville i det 20. arrondissement.

Hun var født i fattigdom, og foreldrene tilhørte revyens og artistenes verden i to generasjoner. Edith Piaf var datter av Louis Alphonse Gassion, slangemenneske og sirkusartist, og Annetta Maillard, som var gatesanger.
Vi besøker gaten, Rue de Belleville, hvor hun ble født og hvor hun levde en del av sitt unge liv.
Historien sier at hun ble født under en gatelykt i Paris. Sangen var hennes trøst og styrke. 
Vi besøker Lyktestolpen i 72 rue de Belleville og den som vil kan gå innom Cafè Aux Folie der hun gjorde sine aller første opptredener. Dette er det ekte, gamle Paris, og det Paris som Piaf sang om og hentet sin inspirasjon fra.
I Belleville ligger også The Place of Piaf. Der er det en skulptur av Edith Piaf, laget av kunstneren Lisbeth Delisle i 2003. Statuen er omdiskutert, og flere mener at den ikke fremstår Piaf verdig. Andre mener den er ekte, jordnær og med det fremmer akkurat det Piaf sto for – enkelt, ekte og på fortauet sammen med folket. 
Den som vil kan også stikke innom Bar Edith Piaf som ligger rett bak statuen.
Vi stopper for lunsj i nærheten av Bastilleplassen.
Vi avslutter dagen med et besøk på den kjente kirkegården Père Lachaise. Der ligger det alltid friske blomster på hennes grav.
 
Gjennom dagen, fra bussvinduet, vil vi også passere viktige monumenter i Paris som Notre Dame, Latinerkvarteret, Invalidedomen, Eiffeltårnet, Triumfbuen, Champs-Èlysèes, Concorde plassen, Tuileries Hagen og Louvre.

Om kvelden rusler vi fra hotellet og bort til den hyggelige restauranten Au Cadet De Gascogne. Og det blir selvsagt musikk! 

Dag 3 – torsdag 21.april

Måltider inkludert: F/M
Vi starter fra hotellet etter frokost kl 09.00 og kjører 20 km vest fra Paris for å beundre det berømte Versailles slottet, hvor Marie Antoinette og Ludwig den 16 levde sitt liv i gull og luksus mens folket i Paris sultet. Livet i Versailles ble beskrevet i filmen Marie Antoinette av Sophia Coppola. Her får et vi innblikk i det kompliserte livet ved hoffet, fylt med intriger og offisielle rutiner. 
Slottet ble bygget av Ludwig den 14. og alle andre hoff i Europa var fulle av beundring.
Dette var over alle grenser for hva som var bygget noe sted i verden på denne tiden. Altså en stor kontrast til livet som Piaf levde i sentrum av Paris over 200 år senere. 
Vi har også tilgang til den store hagen, der vi tar en spasertur med vår egen guide. Hagen er tegnet av Andrè Le Nôtre og har fontener som «danser» til lyden av barokkmusikk til glede for ører og øyne. Disse fontenene fungerer i dag på samme måte som de gjorde på 1700-tallet.
Denne dagen spiser vi lunsj hver for oss. På ettermiddagen blir det egentid hvor vi anbefaler en rusletur opp Champs-Élysées, der Eiffeltårnet ruver i flott fargespill. Om kvelden møtes vi til middag på La Crèmaillere 1900, med grand finale Piaf Cabaret!

Dag 4 – fredag 22.april

Måltider inkludert: F/L
I dag skal vi oppleve Paris fra vannet.
Etter frokost sjekker vi ut og setter bagasjen vår på hotellets bagasjerom.
Moderne og komfortable båter tar oss oppover Seinen. Alle vil få utdelt individuell audio-guide for turen. Båten har store panoramiske vinduer slikt at alle kan se ut, og sterke lyskastere lyser opp elvebredden slik at man ser under broene og kan se alle de spennende husbåtene som ligger langs bredden. Dette er den eldste delen av Paris som er bygget langs elven. Vi får se Invalidedomen, det franske stortinget, Notre Dame, Île de La Cité og Île Saint Louis, Louvre, Tuileriene, Grand Palais, frihetsgudinnen og selvfølgelig Eiffeltårnet. 
Etter båtturen spiser vi felles lunsj på Montmartre ca kl. 13.00
Så er det egentid frem til vi møtes på hotellet for avgang til flyplassen. Avreise kl. 19.35 med ankomst Oslo kl. 21.50.

Praktiske opplysninger


Pris pr. person, høst fra kr. 14 250,- som inkluderer:

-   Fly Oslo – Paris tur/retur 
-   Fellestransport flyplass – hotell tur/retur
-   Overnatting i dobbeltrom inkl frokost (F)
-   Byvandring  med guide og buss
-   Buss og inngang til Versailles
-   Båtcruise 
-   3 middager og 2 lunsjer
-  To musikalske norske reiseledere
- Teknisk reiseleder

Minimum antall deltakere er 20

Depositum kr 3000,- pr. person betales senest 10 dager etter påmelding

Tillegg for enkeltrom kr 2.595,-

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Her kan du lese mere om Hotell Basss

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
19/4Pernille Heckmann og Bjørn HalstensenPiafs Paris14 250,-Bestill

Bosted

Reisekalender

9/3EgyptFra 37 750,-
20/3Sigrid Undsets RomaFra 18 275,-
30/3CremonaFra 19 850,-
30/3Impresjonismens Paris Fra 21 250,-
8/4Jordan - sivilisasjonens vuggeFra 32 750,-