Det revolusjonære Zürich

Status:
Program/pris kommer

En reise til Zürich tilbake i tid

Reiseperiode 25. - 28. september 2020

Bli med Mímir Kristjánsson på en gruppereise bakover i tid til det revolusjonære Zürich. Vi besøker Cabaret Voltaire og spaserer i gatene hvor Lenin, Joyce og Einstein fikk sine store ideer. I tillegg blir det båttur på idylliske Zürich Zee og gåtur i de majestetiske fjellene som omkranser byen. 

Noen av høydepunktene på turen til Zürich:

  • Historiske byvandringer i fotsporene til bl.a. Albert Einstein, Rosa Luxemburg, James Joyce, Lenin og Thomas Mann
  • Cabaret Voltaire – der dadaismen så verdens lys i 1916
  • Marc Chagalls berømte glassmalerier i Fraumünster-kirken
  • Det majestetiske Rigi-fjellet og den fantastiske utsikten fra toppen Rigi Kulm
  • Besøk i pittoreske og historiske Luzern med båttur på den idylliske Luzerb-sjøen
  • Middelalderlandsbyen Rapperswil – med sine over 16000 roser, og båt over Zurich Zee tilbake til Zurich
     

I dag er Zürich mest kjent for sjokolade og store banker. Men for hundre år siden sydet byen av kreativ energi. Som nøytral oase i verdenskrigens Europa ble Zürich hjem for fritenkere og opposisjonelle fra hele kontinentet. På Cabaret Voltaire ble dadaismen født i 1916. Bare et steinkast unna satt Lenin i eksil og planla sin store revolusjon i Russland på byens offentlige bibliotek. På legendariske café Odeon vanket menn som James Joyce i krigsårene, og på byens universitet la Albert Einstein grunnlaget for sin relativitetsteori noen år i forveien. 

Reiseleder på denne turen er Mímir Kristjánsson. Han er forfatter av boka «I Lenins togspor», som ble til etter at han i 2017 reiste fra Zürich via Tyskland, Sverige og Finland til St. Petersburg. Mimir har i en årrekke jobbet som journalist og nyhetssjef i Klassekampen, og er kjent som en original og uredd samfunnsdebattant.  Han har skrevet en rekke bøker, blant dem «Hva ville Gerhardsen gjort?» og «Rosa Luxemburg. En biografi».

Status:
Program/pris kommer

Program

Dag 1 - fredag 25. september

Måltider inkludert: L/M
Avreise fra Gardermoen kl. 0950 med kurs for Zürich hvor vi ankommer kl. 1215. I dag er byen mest kjent for gjøkur, sjokolade og storfinans, men for hundre år siden var Sveits’ største by sentrum for opposisjonelle, dissidenter og revolusjonære. Albert Einstein, Rosa Luxemburg, James Joyce, Lenin og Thomas Mann er bare et knippe av dem som har hatt sine mest produktive år i Zürich. Vel framme i byen begir vi oss på en historisk byvandring i deres fotspor. Vi får også tid til et besøk på sagnomsuste Cabaret Voltaire, der dadaismen så verdens lys for 100 år siden. Det er valgfritt å smake på absinten!
Det blir både lunsj og middag i Zürich.

Dag 2 - lørdag 26. september

Måltider inkludert: F/L/M
Vi fortsetter vår historiske vandring i Zürich fra morgenen av, og beveger oss nå enda noen århundrer tilbake i historien. På 1500-tallet var byen sentrum for en religiøs vekkelse da Ulrich Zwingli startet den sveitsiske reformasjonen med sin “Zürich-bibel”. I tråd med dagens religiøse tema tar vi også Marc Chagalls berømte glassmalerier i Fraumünster-kirken i nærmere øyensyn. Etter lunsj blir det fri vandring rundt i byen, før vi møtes igjen til middag på kvelden. 
Det blir både lunsj og middag i Zürich.

Dag 3 - søndag 27. september

Måltider inkludert: F/L/M
Vi reiser fra Zürich Haubtbahnhof allerede klokka 0910 om morgenen med kurs for det majestetiske Rigi-fjellet. Det historiske tannhjuldrevne toget tar oss med 1797 meter over havet til fjelltoppen Rigi Kulm, der vi får utsikt til ikke mindre enn 13 ulike innsjøer. Det blir lunsj oppe i fjellene, der vi spiser den tradisjonsrike retten “alpenmagronen”, med makaroni, poteter, ost, løk og eplesaus. Vel nede fra fjellene krysser vi den idylliske Luzern-sjøen i båt. Der får vi noen timer i den pittoreske og historiske byen Luzern, der blant andre Richard Wagner og Mark Twain reiste for å la seg inspirere. Herfra reiser vi hjem til Zürich med toget.
Middag i Zurich.   

Dag 4 - mandag 28. september

Måltider inkludert: F/L
Zürich er kjent ikke bare for sine vakre fjell, men også for den flotte innsjøen Zürich Zee. I dag tar vi buss langs innsjøen til den lille middelalderlandsbyen Rapperswil, som er kjent som rosebyen på grunn av sine over 16.000 roser. Fra Rapperswil reiser vi med båt over Zürich Zee tilbake til Zürich, og vi spiser lunsj om bord. Vi blir kjørt til flyplassen og har avgang kl. 1635 og lander på Gardermoen kl. 1900. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 15 970,- som inkluderer:

- Flyreise Oslo – Zurich t/r med LX
- Flyskatt kr. 841 pr. januar 2020 
- Overnatting i dobbeltrom 
- All fellestransport under oppholdet ifølge program
- Byvandringer og utflukter ifølge program
- Full pensjon ekskl. drikke
- Reiseleder Mímir Kristjánsson
- Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

Minimum antall deltakere er 20.

Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Tillegg for enkeltrom kr 1 800,-

Husk reise- og avbestillingsforsikring - kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. 
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Hotel Montana, Zurich 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad