Pris fra:
19 795,-
Dager:6
Bestill reise

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.

Reiseperiode 24. - 29. april 2018

Den italienske halvøya har den vestlige verdens mest ruvende forhistorie. Dét er en viktig grunn til at så mange nordmenn besøker landet hvert år. Men Italia har også en nyere historie full av dramatikk og skaperkraft, svimlende paradokser og betydelige personligheter.
I april 2018 setter vi søkelys på «Det moderne Italia», og inviterer til en 6-dagers reise til Roma og Milano. Noen temaer for reisen: «Italia fødes – til operamusikk», «det rike nord og det fattige sør», «fremmede herrer og mafia», «Bella figura – prestisjen foran alt», «det gode liv i et vanstyrt land», og «hvorfor er det så vanskelig å forandre Italia?».
Ansvarlig for turen er journalist og forfatter Arnt Stefansen, som i en årrekke var NRKs Europa-korrespondent med ansvar for å dekke Italia.    
Han tar oss med på en annerledes Roma-vandring, der de berømte monumentene blir kulisser for et innblikk i dagens italienske samfunn. Roma-legenden Jan E. Hansen trekker linjer fra antikkens Roma til det moderne Italia. Og vi besøker Vatikanet og får kunnskap om den katolske kirkens enorme betydning for det italienske samfunnet.
Milano er selve symbolet på det moderne Italia, med sine elegante skyskrapere og sin berømte mote- og designindustri. I Puerta Nueva får vi et blikk inn i fremtidens byrom, med kulturaktiviteter, spisesteder og fontener. Og for den som vil, er det anledning til å oppleve en aften i verdens mest kjente operahus La Scala.

Høydepunkter på turen:
- Se Roma på en ny måte. Byvandring om det moderne Italia v/Arnt Stefansen.
- Topp hoteller midt i hjertet av Roma og Milano.
- Roma-legenden Jan E. Hansen trekker linjer fra antikken til dagens Italia.
- En vandring fra Pantheon til Peterskirken v/Jan E. og Arnt.
- Dagens og fremtidens Italia. En byvandring i Milano med stjerneguiden Fedra, som er født og oppvokst der.
- Topp gastronomi på utsøkte steder der gamle venner tar imot oss.
- Mulighet for å bestille en opera-aften på selveste La Scala.

Turen arrangeres i samarbeid med: