Det gode liv på La Gomera

Bestill reise

Reiseperiode:

19 - 26 januar 2020

Dager:

8

Reiseleder:

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 


Pris fra:
19 495,-

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 

Reiseperiode:

19 - 26 januar 2020

En vandretur til vakre La Gomera

Reiseperiode: 19. - 26. januar 2020

"En sunn sjel i et sunt legeme" , sa de gamle romere. Det er også tanken bak denne turen til vakre La Gomera, der vi vandrer sammen med folkeopplyseren, forfatteren og humoristen, Tommy Sørbø og funderer, filosoferer og fabulerer over livets små og store spørsmål. 

La Gomera er et eventyr av en øy med små fiskelandsbyer, bortgjemte daler, høye fosser, flott regnskog og en frodig natur du ikke venter å finne på et sted så langt mot syd. Vi bor på et spesielt hotell med en nydelig hage, svømmebasseng og trimrom. Anlegget minner faktisk om Kardemommeby. Frokosten kan inntas på en av terrassene med utsikt over havet.
Alle middager er inkludert og det er også de fleste av lunsjene.

Noen høydepunkter:

  • San Sebastian-dagen. En stor årlig folkefest
  • Båttur med mulighet for å se delfiner og hval
  • Vandring i Europas eneste regnskog, og annen vakker natur
  • Humoristiske foredrag med Tommy Sørbø hver dag

 

Turen blir et vandrende seminar, der Tommy Sørbø tegner og forteller i sin kjente, humoristiske og underholdende stil om utvalgte emner innen kunst, historie, kultur og filosofi, og gir oss smakebiter på øyas spennende historie. Det var for eksempel herfra Columbus reiste fra da han oppdaget Amerika, og det er her det kjente plystrespråket ble utviklet. Et språk som mange her fremdeles behersker.
 
Tanken bak turen er å kombinere den sunne, men akk så puritanske norske «ut-på-tur-aldri-sur-mentaliteten» med åndelig påfyll, god mat og estetiske opplevelser. Og alt dette i et behagelig, norsk sommerklima.

Bestill reise

Reiseperiode:

19 - 26 januar 2020

Dager:

8

Reiseleder:

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 


Pris fra:
19 495,-

Program

Dag 1 – søndag 19. januar

Måltider inkludert: M
Avreise med Thomas Cook fra Oslo Gardermoen kl 09.50 med ankomst Tenerife kl. 14.30. Her venter vår lokalguide, som loser oss videre til bussen som tar oss til kaien i Los Cristianos. Båtreisen fra Los Cristianos til La Gomera (San Sebastian) tar ca. 45 minutter. Noe ventetid kan forekomme før båtavgang.
Vel fremme på La Gomera busser vi videre til vårt hotel Jardin Tecina på Playa de Santiago. Her venter vår reiseleder Tommy Sørbø i resepsjonen.
Etter innlosjering blir det velkomstmiddag på hotellet. (M)

Dag 2 – mandag 20. januar – San Sebastian dagen

Måltider inkludert: F/M
Etter en god frokost setter vi kursen mot San Sebastian og gjør oss kjent med denne hyggelige byen. Den er noe så sjelden som en komplett kanarisk havneby med gamle kirker og bygninger helt tilbake til Columbus sin tid. Det var nemlig herfra at Columbus reiste i fra da han trodde han skulle finne sjøveien til India, men i stedet oppdaget et nytt kontinent. Vi flanerer mens Tommy Sørbø kåserer. Vi spiser lunsj på en restaurant på kaien.
Resten av dagen går med til den store årlige folkefesten til ære for byens beskytter San Sebastian. Da er det opptog med folkedrakter og musikk fra hele øya, og et folkeliv som får vår egen 17. mai feiring til å fremstå som et gravøl. Festdagen avsluttes med middag på hotellet.

Dag 3 – tirsdag 21. januar
 

Laguna Grande - Garajonay (Nedstigning 350 m/oppstigning 200 m/12 km/4,5 timer)
Måltider inkludert: F/L/M

Etter frokost tar bussen oss til startpunktet for dagens vandring som går fra Laguna Grande til La Gomeras høyeste punkt; Garajonay: Turen går sentralt på øya og vi starter på 1250 moh og ender på 1487 moh. Vi inntar lunsj på en hyggelig restaurant. Tema for dagen er: ”Hva er humor?”. Etter dagens vandring busser vi tilbake fra Santiago. Middag på hotellet.

Dag 4 – onsdag 22. januar
 

Regnskog - Cedro (Nedstigning 580 m/oppstigning 400 m/16 km/ 5 timer)
Måltider inkludert: F/L/M
Vi starter også i dag med en transportetappe til startpunktet for dagens spennende vandring. Regnskogen på La Gomera er et av Europas mest fascinerende naturfenomen. Ja, det er faktisk kontinentets eneste virkelig komplette regnskog. I ca. fire timer vandrer vi gjennom en dampende jungel av trær, busker, blomster, bekker og små fosser. Dagens tema er tilasset den trollske skogen, og skal handle om forholdet mellom tro og viten.
Våre forfedre trodde på troll. Urinnvånerne på La Gomera, det gåtefulle folket, Guanchene, trodde på ånder, mens vi tror på vitenskapen og oss selv. Hva har vi vunnet og hva har vi tapt?
Lunsj med lokale spesialiteter på en hyggelig restaurant på El Cedro.
Transport fra Cedro tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

Dag 5 – torsdag 23. januar
 

Benchijigua – Pastrana - Santiago (Nedstigning 800 m/13,5 km/5 timer)
Måltider inkludert: F/L/M
Etter frokost blir vi transportert til startpunktet for dagens vandring, et minnesmerke etter et branner på øya, kalt «Degollada de Peraza». Dagens vandring er en fem timers tur, i nedoverbakke, og vi får oppleve vakker og svært varierende natur. Vi går via det forlatte jordbruksområdet Benchijigua, som en gang var et senter for produksjon av tomater og palmehonning.  Fra furuskogen på toppen går vi via den frodige regnskogen nedover i dalen og helt ned til fiskelandsbyen Santiago. Lunsj inntas underveis på en hyggelig restaurant. Tema for turen er: ”Hva er skjønnhet?”.
Middag på hotellet.

Dag 6 – fredag 24. januar
 

Vallehermoso (Nedstigning 630 m/10 km/4 timer)
Måltider inkludert: F/M
Vi skal ut på vår siste vandring, og dagens etappe byr på fantastiske utsikter i et litt åpnere terreng enn de andre dagene. Tema for dagen er ”in vino veritas” I vinen ligger sannheten, og handler blant annet om hvordan mennesket til alle tider har søkt innsikt om det hellige gjennom rusen. Vi får også høre om ”den gale” filosofen Friedrich Nietzsche, som nettopp likte å vandre og tenke høyt sammen med venner i vakker natur. Lunsj på egen regning denne dagen. Middagen på hotellet. 

Dag 7 – lørdag 25. januar - Båttur

Måltider inkludert: F/L/M
Fra Playa de Santiago går båten som skal ta oss ut på havet. Det er store sjanser for at vi får se delfiner og hvaler underveis. På turen tilbake kjører vi langs land, og det blir mulighet for et bad. Vi tar værforbehold denne dagen. Vi spiser lunsj ombord på båten.  Etter turen tar bussen oss tilbake til hotellet. Her får vi servert vår avskjedsmiddag. 

Dag 8 – søndag 26. januar - hjemreise

Måltider inkludert: F
Etter en tidlig frokost tar bussen oss til flyplassen. Flyavgang med Thomas Cook kl. 16.05, med ankomst Oslo Gardermoen kl. 22.35. (F)
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person, kr 19.495,- som inkluderer:

- Fly Oslo-Tenerife tur/retur med Thomas Cook, inkludert flyskatter
- Fellestransport ifølge program
- 7 netter i dobbeltrom på Hotel Jardin Tecina 4 *, http://www.jardin-tecina.com/ 
- Skogs- og byvandringer ifølge program
- Lunsjer og middager ifølge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
- noe drikke til måltidene
- Engelsktalende guide med på vandringene (møter gruppen på flyplassen på Tenerife)
- Norsk reiseleder; Tommy Sørbø (vil møte gruppen på La Gomera) 

Minimum antall deltakere er 18

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding

Tillegg for enkeltrom kr. 2.000,-

Vi skal vandre i oppover- og nedoverbakker i kupert terreng mellom 4 og 5 timer fire av dagene. Alternativt kan man slappe av å nyte bassenget og hotellområdet.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad