Skip to main content

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu - i Valdres

Status:
Program/pris kommer

Gjennom fire dager i august tilbyr vi en annerledes opplevelse av Valdres. Vi besøker steder og mennesker som alle har vært med i den suksessfulle TV-serien ”Der ingen skulle tru at nokon kunne bu”:
Kvitsyn, et høytliggende sted der det fargerike ekteparet Kirsten og Erik Rostbøll fra Danmark har slått seg ned og omskapt en geiteseter til et innbydende tun, som inkluderer et gårdskapell.
Vikabråten, et lite småbruk som Yvonne og Ole Jacob Christensen driver på samme måten som nordmenn i det gamle bondesamfunnet gjorde. En tur til seters, med ysting, kinning og mjølking for hånd, hører med.
Høvda er en fraflyttet husmannsplass som Inger Norunn og Rainer Solhaug reddet fra forfall, og bygde om til et eventyrsted. I de mange tømmerhusene er det aktivitet, som i en sølvsmie og et verksted for trearbeid. 
Et besøk i det yndefulle Lyskapellet i Erling Stordahls rike på Beitostølen hører også med.

Før og etter hver utfart holder kjentmann og programskaper, Oddgeir Bruaset, bildeforedrag om dem som har valgt å leve ”der ingen skulle tru at nokon kunne bu”.
 

Søk reise

Program

Fredag 10. august
Avreise frå Oslo Busstasjon kl. 1000 med kurs for Fagernes og Valdres. Vi gjør en stopp underveis for lunsj. Vi ankommer Fagernes og Scandic Fagernes Hotel hvor vi skal bo under oppholdet i Valdres. Her møter vi også vår kjentmann Oddgeir Bruaset. Før kveldens middag holder han et bildeforedrag om dem som har valgt å leve» der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Middag på hotellet om kvelden. (L/M)

Lørdag 11. august
Vi nyter en god frokost, før vi setter kursen for gården Kvitsyn i Røn. Vi møter Kirsten og Erik Rostbøll, et aldrende dansk ektepar som har slått seg ned på et småbruk høyt over Røn, hvor de har bygd et særegent hjem og et tun som m.a. rommer et selvbygd gårdskapell og en høyst uvanlig hage. Etter et hyggelig besøk på Kvitsyn er det tid for lunsj på Nedre Hande Gård. Nedre Hande gård ligger idyllisk til nede ved Slidrefjorden i Røn i Vestre Slidre. Fiskeoppdrett og salg av Hande Rakfisk er gårdens viktigste virksomhet, men har også ca. 100 vinterforede sauer, produksjon og salg av spekemat. Vi får servert en spekemattallerken som består av fenalår, spekepølse og spekeskinke med tilbehør som eggerøre, potetsalat,  rummegraut den ekte Valdres grauten. 
Etter en god lunsj fortsetter vi ferden og skal nå møte Yvonne Tonnaer og Ole Jacob Christensen, som driver det vegløse småbruket Vikabråten på samme måte som folk i det gamle bondesamfunnet gjorde. Etter en omvisning i tunet drar vi til seters (bilveg), hvor Yvonne og Ole Jacob holder liv i den gamle seterkulturen, m.a. med handmjølking og ysting, og slått med hest og slåmaskin. Det blir anledning til å kjøpe seterprodukter, som ost og spekemat. (F/L/M)

Søndag 12. august
Frokost og vi samles for et bildeforedrag før ferden går mot Beitostølen. Vi møter Inger Norunn og Rainer Solhaug på Høvda. Høvda var en veiløs, fraflyttet og forfallen husmannsplass da Inger Norunn og Rainer tok over. Gjennom årene har de bygd opp et praktfullt gårdstun av gamle tømmebygninger som var i forfall, dels fra gården, dels fra andre gårder i bygda. I et av husa driver Inger Norunn ei sølvsmie, og i et annet lager trekunstneren Rainer m.a. vakre treboller og fat. Det blir anledning til å kjøpe handverksprodukt som Inger Norunn og Rainer har laget. Lunsjen inntas på Beitostølen. Etterpå besøker vi Lyskapellet ved Helsesportsenteret. Kapellet er reist av midler som Anna og Erling Stordahl har testamentert, og det er utformet etter ideene til Kirsten Rostbøll på Kvitsyn. Vi returnerer til Fagernes og vårt hotell i god tid før kveldens bildeforedrag og avskjedsmiddag. (F/L/M)

Mandag 13. august
Etter en god og lang frokost gjør vi oss klar for hjemreisen til Oslo. Vi sier adjø til Oddgeir Bruaset og vår sjåfør og representant fra Temareiser bringer oss trygt tilbake til hovedstaden hvor vi ankommer rundt kl. 1300/1400. (F)

Praktiske opplysninger

A-kortpris pr. person kr 6.900,- som inkluderer:

-    Bussreise Oslo – Fagernes tur og retur
-    Representant fra Temareiser Fredrikstad som reiseleder
-    Overnatting i dobbeltrom på Scandic Fagernes Hotell. 
-    3 frokoster (F), 3 lunsjer (L) og 3 middager (M)
-    Alle utflukter som beskrevet i dagsprogrammet
-    Faglig reiseleder er Oddgeir Bruaset 

Tillegg for enkeltrom kr 1.295.-

Scandic Fagernes Hotell er et godt hotell som ligger i vakker natur med rolige omgivelser Hotellet har blant annet svømmebasseng, badstu og stor terrasse

Depositum kr 1.500,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt
påmelding. Minimum antall deltakere er 25.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Det tas forbehold om endring i program som følge av forhold som ligger utenfor
arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.