Skip to main content

Den store Italiareisen med Arnt Stefansen (mai 2023)


Reiseperiode mai 2023 - 8 dagers tur

Er Roma ditt favorittsted i Italia? Eller kanskje trives du best i det vakre Napoli-området? Eller foretrekker du magiske Sicilia – «øyenes øy» i Middelhavet. 

Alt dette kan du få oppleve i løpet av én reise – «Den store Italia-reisen».   

 

Vi flyr til Roma, og allerede før vi kommer inn til den italienske hovedstaden er vi i gang med opplevelsene. Første punkt på programmet er et besøk i Ostia Antica, som gir en enestående anledning til å forstå hvordan folk levde i antikken. 

I Roma bor vi på et tradisjonsrikt hotell med kort gåavstand til perler som Pantheon, Piazza Navona og noen av barokkgeniet Caravaggios mesterverker. Vi besøker Forum Romanum og Colosseum, og vi tar turen ut til keiser Hadrians Villa ved byen Tivoli.  

Deretter setter vi kursen sørover mot Napoli-området – det romerne kalte Campania Felix, «fruktbare landskaper». Etter en omvisning i Napoli, kjører vi til vårt hotell ved Pompeii – «vulkanbyen» som kanskje har lært oss mer om dagliglivet i antikken enn noe annet sted.  

En omvisning i Pompeii og en utflukt til de berømte greske templene i Pestum er blant høydepunktene i Campania. Deretter gjør vi som den kanskje mest berømte av alle Italia-farere, den tyske dikterhøvdingen Johan Wolfgang von Goethe: Vi reiser med båt til Sicilia! 

Som alle Sicilia-frelste vet: Middelhavets største øy er et oppkomme av historie, arkitektur, kunst og, ikke minst, gastronomi. Vi besøker «Sicilias mest idylliske by», Taormina, vi drar på utflukt til den berømte Tempeldalen ved byen Agrigento, og vi beundrer de utsøkte romerske mosaikkene i Villa del Casale. Bare for å nevne noe. 

På en ukelang reise gjennom noen verdens beste matområder står selvsagt gastronomien i sentrum. Vi skal nyte romersk tradisjonsmat på reiselederens favorittsted i Roma, vi byr på lunsj på selveste restaurant Sibilla i Tivoli, vi spiser pizza i pizzahovedstaden Napoli, og vi skal oppleve flere kulinariske høydepunkter på «matøya» Sicilia.  

Faglig ansvarlig for turen er Arnt Stefansen – tidligere Italia-korrespondent for NRK. 
 

Pris og program under bearbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Reisekalender

8/10I sporene etter den spanske borgerkrigen Fra 24 950,-
20/10Kunsttur til RomaFra 17 250,-
27/10Renessansebyen Firenze – i fotsporene til «De uskyldige»Fra 22 500,-
1/11Israel og PalestinaFra 42 275,-
25/11Gammeljul på VadstenaFra 8 490,-