Skip to main content

Cuba med åpne sanser


Cuba med åpne sanser

Reiseperiode 25. november - 5. desember 2019

Cuba er framfor alt kontrastenes og, vil noen si, selvmotsigelsenes øy. Landet som i over femti år var styrt av en Castro, er myteomspunnet og omdiskutert, besunget og omdiktet. I løpet av denne reisen skal vi se på Cuba slik det var og Cuba slik det er i dag, og få noen innblikk i hvordan livet arter seg for folket her. Nå som begge Castro-brødrene er borte og nye krefter har tatt over, er Cuba et land i endring, og med forholdet til USA som en fortsatt viktig faktor, knytter det seg stor spenning til det videre veivalget for denne lille, men viktige øynasjonen.

 

Høydepunkter:

 • Hovedstaden Havanna 
 • “Sydens perle”, den vakre, franskinspirerte byen Cienfuegos
 • Kolonibyen Trinidad der tiden har stått stille
 • Møter med lokalbefolkningen
 • Fantastiske strender
 • Yrende musikkliv
 • Ragnhild Eiklis interessante foredrag og kåserier
 • Overnatting på gode hoteller bl.a. det sagnomsuste Nacional
 • Frokost hver dag, 6 lunsjer, 7 middager

 

Vi skal naturligvis til Havanna, som en gang var kjent som verdens vakreste by, og som på tross av forfall og slitasje fremdeles har en betagende skjønnhet. Vi skal oppleve det Havanna som forfatteren Ernest Hemingway la sin elsk på, og la oss henføre av det samme landskapet og de samme barene og restaurantene som han udødeliggjorde. Vi skal innom “Sydens perle”, den vakre, franskinspirerte byen Cienfuegos, og derfra videre til Trinidad. Dette er byen der tiden har stått stille, og der man kan vandre omkring i en by som ser ut akkurat slik den gjorde da koloniherrene bodde her, men som i dag fremstår med et yrende musikkliv. Og vi skal oppleve naturen, fra det vakre, tobakksdyrkende området i vest til de forlokkende strendene langs Det karibiske hav i sør. 

Først og fremst skal vi oppleve den helt spesielle atmosfæren på Cuba. Gjennom musikk og dans kommer den kubanske livskraften til uttrykk, og vi skal få med oss son, salsa og rumba der det spilles på konserter, barer og restauranter og overalt der folk ferdes. Forhåpentlig lar vi oss rive med av den forbløffende livsgleden som har overlevd fattigdom og kaos, og som gjør Cuba til et land å bli oppløftet av.

Vår reiseleder, Ragnhild Eikli, er Cuba-elsker og skjønnlitterær oversetter, og er førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Hun har mange års erfaring som reiseleder for Temareiser Fredrikstad. 

Siden vi flyr med KLM, vil det være mulig å fly fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim, direkte til Amsterdam tur/retur. Vi søker plass og pris på forespørsel.

Bestill reise

Reiseperiode:

25 november - 5 desember 2019

Dager:

11

Reiseleder:

Ragnhild Eikli

Førstelektor i litterær oversettelse og engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Skribent med litteratur, drama og kunst som tema.


Pris fra:
30 950,-

Søk reise

Program

Dag 1 – mandag 25. november

Måltider inkludert: M
Avreise fra Oslo Gardermoen med KLM kl. 09.20 til Amsterdam. Flybytte og videre til Havanna hvor vi ankommer kl. 17.15 lokal tid. Vi møtes av lokal guide og busser til vårt bosted de første fem nettene; på Hotel Sevilla, et godt hotell med sentral beliggenhet i gamlebyen. Velkomstmiddag på hotellet. 

Dag 2 – tirsdag 26. november 

Måltider inkludert: F / M
Vi begynner vårt opphold i Havanna med byvandring i gamlebyen og omvisning på rom-museet Havana Club. Vi tar lunsj på egen hånd, og så møtes vi igjen til felles middag før vi skal overvære den tradisjonelle kanonseremonien på festningen “El Morro”. 

Dag 3 – onsdag 27. november

Måltider inkludert: F / L / M
Et viktig tema for denne dagen er det moderne Cuba. Vi begynner dagen med et besøk på en sigarfabrikk før vi fortsetter til Revolusjonsmuseet. Så går turen videre til hjertet av Castros Cuba, Revolusjonsplassen. Vi avlegger et besøk hos mosaikkunstneren José Fuster, og spiser lunsj i hans atelier. Om kvelden spiser vi middag på Hemingway-restauranten La Bodeguita del Medio, og derfra spaserer vi hjem til Dulce Maria, som skal innvie oss i de kubanske dansenes krumspring på sin takterrasse. 

Dag 4 – torsdag 28. november

Måltider inkludert: F / L
I dag skal vi ut på bondelandet til det naturskjønne området Viñales, som er kjent for sine vakre fjellformasjoner og store grotter. Dette er et av de beste områdene for tobakksdyrking, og vi skal besøke en tobakksbonde og få et innblikk i produksjonen der. Vi spiser lunsj underveis og er tilbake til Havanna om ettermiddagen. Om kvelden vil det bli gitt tilbud om å være med på den berømte kabareten Tropicana (ikke inkludert). 

Dag 5 – fredag 29. november

Måltider inkludert: F / L / M
Denne dagen er viet den amerikanske forfatteren som la sin elsk på Cuba, Ernest Hemingway. Vi skal besøke hans hjem like utenfor Havanna, Finca La Vigía, og spise lunsj på hans stamsted i den lille fiskerlandsbyen Cojímar. Deretter besøker vi en skole i gamlebyen, og her får vi møte rektor, lærere og elever. Før vi spiser felles middag om kvelden, møtes vi på Hemingways berømte favorittbar, La Floridita, der han nøt sin spesielle daiquiri. 

Dag 6 – lørdag 30. november

Måltider inkludert: F/ L / M
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet i Havanna og setter kursen mot Trinidad. På veien tar vi et stopp i den vakre småbyen Cienfuegos, der vi tar en kort byvandring og spiser lunsj. Ved ankomst Trinidad sjekker vi inn på vårt vakkert beliggende hotell ved stranden, og de badelystne rekker trolig en dukkert i Det karibiske hav før middag. 

Dag 7 – søndag 1. desember

Måltider inkludert: F/ L / M
I Trinidad har tiden tilsynelatende stått stille. Byen står på UNESCOS verdensarvliste, og er en av Cubas vakreste byer. Vi begynner dagen med en vandring i smale, brosteinsbelagte gater mellom sukkertøysfargede hus, og skal bl.a. besøke en santero, en “prest” innen den cubanske religionen santeria. Vi skal også få et innblikk i det cubanske helsevesenet. Vi drar tilbake til hotellet og spiser lunsj, og ettermiddagen kan benyttes til sol og bad. Musikklivet i Trinidad regnes som noe av det beste på hele Cuba, og om kvelden tilbyr vi busstransport inn til sentrum for den som har lyst til å være med for å oppleve dette. 

Dag 8 – mandag 2. desember

Måltider inkludert: F/ L
Vi rekker en liten tur på stranden før vi sjekker ut og reiser tilbake til Havanna, der vi tar inn på det sagnomsuste hotellet Nacional, som skal være vår base de siste to nettene. Middag på egen hånd om kvelden. 

Dag 9 – tirsdag 3. desember

Måltider inkludert: F / M
Den siste dagen i Havanna er til fri disposisjon, men reiseleder er naturligvis tilgjengelig og behjelpelig med tips om mulige aktiviteter. Dagen kan for eksempel benyttes til museumsbesøk og andre severdigheter, shopping på marked eller et besøk til Havannas utmerkede strender – mulighetene er mange. Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag på en av Havannas fineste utsiktsrestauranter, La Torre. 

Dag 10 – onsdag 4. desember 

Måltider inkludert: F
Før avreise utpå ettermiddagen kan man ta en siste byrunde eller slappe av og la inntrykkene fra turen synke inn ved bassenget på hotellet. Felles transport til flyplassen og avreise fra Havanna kl. 19.15 med KLM. 

Dag 11 – torsdag 5. desember

Måltider: Flymat
Vi ankommer Amsterdam kl. 10.35, bytter fly og fortsetter videre til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 16.15. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 30.950,- som inkluderer: 

 • Flyreise Oslo-Amsterdam-Havanna tur/retur med KLM 
 • Flyskatt (utgjør kr 2.700,- pr. januar 2019)
 • Alle landarrangement og utflukter ifølge program
 • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost 
 • Måltider ifølge program (Frokost=F/Lunsj=L/Middag=M)
 • Tips på restauranter, men ikke til sjåfører og lokale guider
 • Norsk reiseleder (Ragnhild Eikli)

 

Tillegg for enkeltrom (meget begrenset)     kr 4.335,-  

Det er mulig å fly fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim, direkte til Amsterdam tur/retur. Vi søker seter på forespørsel.

Depositum kr 5.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

NB! Vi må ha kopi av passet som må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato!
Det er visumplikt for norske statsborgere til Cuba. Dette fås hos Cubas ambassade i Oslo.
www.embacuba.no
 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
25/11Ragnhild EikliCuba med åpne sanser30 950,-Bestill

Bosted

Reisekalender

23/7Opplev Andrea Bocelli i Toscana - med Stavanger AftenbladFra 16 995,-