Pris fra:
31 495,-
Dager:11
Bestill reise

Ragnhild Eikli

Førstelektor i litterær oversettelse og engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Skribent med litteratur, drama og kunst som tema.

Reiseperiode 10. - 20. januar 2018

Cuba er framfor alt kontrastenes og, vil noen si, selvmotsigelsenes øy. Landet som i over femti år har vært styrt av en Castro, er myteomspunnet og omdiskutert, besunget og omdiktet.

I løpet av denne reisen skal vi se på Cuba slik det var og Cuba slik det er i dag, og få noen innblikk i hvordan livet arter seg for folket her. Etter at forholdet til USA gikk inn i en ny fase, og ikke minst nå etter Fidel Castros død, er Cuba et land i endring, og ingen som reiser til dette landet idag, kan unngå å legge merke til dette.

Vi skal naturligvis til Havanna, som en gang var kjent som verdens vakreste by, og som på tross av forfall og slitasje fremdeles har en betagende skjønnhet. Vi skal oppleve det Havanna som forfatteren Ernest Hemingway la sin elsk på, og la oss henføre av det samme landskapet og de samme barene og restaurantene som han udødeliggjorde. Vi skal til “Sydens perle”, den vakre, franskinspirerte byen Cienfuegos, og derfra videre til Trinidad. Dette er byen der tiden har stått stille, og der man kan vandre omkring i en by som ser ut akkurat slik den gjorde da koloniherrene bodde her, men som i dag fremstår med et yrende musikkliv. Og vi skal oppleve naturen, fra det vakre, tobakksdyrkende området i vest til de forlokkende strendene mot Det karibiske hav i sør.
Men først og fremst skal vi oppleve den helt spesielle atmosfæren på Cuba. Gjennom musikk og dans kommer den kubanske livskraften til uttrykk, og vi skal få med oss son, salsa og rumba der det spilles på konserter, barer og restauranter og overalt der folk ferdes. Forhåpentlig lar vi oss rive med av den forbløffende livsgleden som har overlevd fattigdom og kaos, og som gjør Cuba til et land å bli oppløftet av.

Vår reiseleder, Ragnhild Eikli, er Cuba-elsker og skjønnlitterær oversetter, og er førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Hun har mange års erfaring som reiseleder for Temareiser Fredrikstad.

Turen arrangeres i samarbeid med: