Skip to main content

Cremona - fiolinens hjemland med Arve Tellefsen (mars/april 2022)


Musikkbyen Cremona

Et besøk til fiolinens hjemland med Arve Tellefsen

Reiseperiode: mars/april 2022

Bli med vår egen Arve Tellefsen til fiolinens hjemland. Dette er en by som betyr mye for fiolinvirtuosen da de beste fiolinene har sitt opphav her. Vi skal besøke Bruce Carlson som driver eget fiolinmaker verksted i byen, og som er en personlig venn av Arve. Det blir også flott kirkekonsert der Tellefsen har invitert med seg sin venn og kollega Kåre Nordstoga, domorganist i Oslo domkirke. Sammen skal de skape musikalsk magi i den lille fiolinbyen!

 

Noen høydepunkter på turen til Cremona:

  • Besøk hos fiolinmaker Bruce Carlson i hans fiolinverksted
  • Fiolinmuseet
  • Eksklusiv kirkekonsert med Arve Tellefsen og Kåre Nordstoga
  • Cremona Cathedral
  • Omvisning i Milano
  • Arve Tellefsen med på hele turen
     

Cremona er en sjarmerende middelalderby i Nord-Italia med flott arkitektur, og det sies at Cremona er «et must» for musikkelskere.
Fra det 16. århundre og fremover har Cremona vært kjent for sine musikkinstrumentmakere. Det startet med Amatifamilien, og fortsatte med Guarneri og Stradivari. Deres arbeider er fortsatt regnet som det ypperste i bygging av fioliner.
Bortsett fra musikk har byen også en flott arkitektur, noe som viser seg både i byens katedral og det flotte klokketårnet som er byens kjennemerke. Vi får en guidet omvisning blant perlene. På veien til Cremona gjør vi også et stopp i verdensbyen Milano. Her får vi en omvisning i byen og besøker blant annet Teatro alla Scala, bedre kjent som La Scala.

Kåre Nordstoga er en norsk musiker, med orgel som hovedinstrument. Fra 1984 har han virket som domorganist i Oslo domkirke.
På hjemstedet Notodden gikk han i lære hos Harald Aune og Odd Jakob Unhammer; senere gjennomførte han eksamen i kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole. Her hadde han Kaare Ørnung som lærer i klaverspill, og hans orgellærere var Søren Gangfløt, Magne Elvestrand og Bjørn F. Boysen.
I 1982 mottok han stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond som ga ham mulighet til videre studier hos David Sanger i London.
Han debuterte i 1978 i Oslo Domkrike der han ble assisterende organist i 1984, underviste en tid ved Norges musikkhøgskole, før han i 1994 ble domorganist på fulltid. Han har også mottatt spellemannspris for sitt virke innen klassisk musikk.

Ingen tilgjengelig avgang

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

13/9Norgestur i TelemarkFra 14 200,-
20/9En historisk reise i middelalder-NorgeFra 13 850,-
27/10Faraoenes EgyptFra 37 750,-
14/11Venezia - en hemmelig labyrintFra 17 100,-
24/4Hellas - fra Akropolis til eurokrisenFra 19 350,-