Skip to main content

Cremona - fiolinens hjemland med Arve Tellefsen (21. - 25. sept 2020)


Cremona - fiolinens hjemland

Reiseperiode 21. - 25- september 2020

Bli med vår egen Arve Tellefsen til fiolinens hjemland. Dette er en by som betyr mye for fiolinvirtuosen da de beste fiolinene har sitt opphav her. Cremona er en sjarmerende middelalderby i Nord-Italia med flott arkitektur. Tellefsen kjenner personlig en fiolinmaker som har eget verksted i byen og vi får komme på besøk! Vi skal selvsagt også innom Fiolinmuseet, og kanskje blir det også konsert.

Noen høydepunkter:

  • Besøk hos fiolinmaker Bruce Carlson i hans fiolinverksted
  • Fiolinmuseet
  • Cremona Cathedral
  • Omvisning i Milano
  • Arve Tellefsen med på hele turen
     

Fra det 16. århundre og fremover har Cremona vært kjent for sine musikkinstrumentmakere. Det startet med Amatifamilien, og fortsatte med Guarneri og Stradivari. Deres arbeider er fortsatt regnet som det ypperste i bygging av fioliner. Det sies at Cremona er «et must» for musikkelskere.Bortsett fra musikk har byen som nevnt også en veldig fin arkitektur, noe som viser seg både i byens katedral og det flotte klokketårnet som er byens kjennemerke. På veien gjør vi også et stopp i verdensbyen Milano. Her får vi en omvisning i byen og besøker blant annet Teatro alla Scala, bedre kjent som La Scala.

Arve Tellefsen var Norges første professor i fiolin ved Norges Musikkhøgskole i 1973. Han har vunnet en rekke internasjonale priser og har spilt med verdens ledende orkestre og dirigenter som Zubin Mehta, Herbert Blomstedt, Sergiu Celibidache, Esa Pekka Salonen, Genadi Rozhdestvensky, Kiril Kondrashin, Carlo Maria Giulini, Mariss Janson, Yehudi Menuhin og han har deltatt på de mest prestisjefylte internasjonale festivaler. I 1989 startet han Oslo Kammermusikk Festival. Festivalen var den første i sitt slag i Norge, og er en enorm suksess og tiltrekker seg hver sommer internasjonale toppartister fra hele verden. Arve Tellefsen har siden 1970 spilt på en Giuseppe Guarneri del Gesu fra 1742.

Program og pris under utarbeidelse.

Ønsker du å forhåndsreservere plass, kan du gjøre det ved å sende oss en e-post eller ringe oss på 69 31 26 21. Vi vil da ta kontakt med deg igjen når program og pris er klart.

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Kart

Reisekalender

21/2Fargerike India - kontrastenes landFra 26 670,-
4/3Faraoenes EgyptFra 36 975,-
5/3Argentina, Uruguay og Chile - I Evert Taubes fotsporFra 42 780,-
21/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 47 495,-
1/4Piafs ParisFra 12 750,-