Skip to main content

Cinque Terre - en vandretur med Stefano Spinetti (1. - 5. oktober 2019)

Status:
Program/pris kommer

Reiseperioder:  1. - 5. oktober 2019

Bli med til Cinque Terre, dette fantastiske naturlandskapet hvor fjellene dykker ned i sjøen og hvor kyststripen fra tid til annen blir avbrutt av bitte små landsbyer. En gang tilfluktssteder for fiskere, fortsatt ikke tilgjengelig med bil, men bare av en effektiv jernbane og et nett av stier. En del av den italienske rivieraen, som strekker seg fra den franske grensen til La Spezia, med feriesteder, middelalderbyer og strender på rekke og rad. Vi fokuserer på det spesifikke området Cinque Terre (fem land).

Landskapet har inspirert Shelley, Byron og Francesco Petrarca, blant verdens mest elskede poeter. Områdets naturlige skjønnhet og fristende mat beruser fortsatt de som reiser hit. Fersk sjømat, hjemmelaget pasta og en medley av friske grønnsaker og aromatiske urter gir deg uforglemmelige matopplevelser. Vi må ikke glemme pestoen, laget av lokaldyrket basilikum eller den klassiske pastasausen, som ifølge de lokale er best i hele Italia. Sciacchetrà, en semi-søt dessert vin, er også en spesialitet. Produksjonen av denne vinen er begrenset på grunn av at druene kommer fra de gamle terrasserte vinmarkene.

Vår lokalguide på turen er Stefano Spinetti. Han kommer fra Abruzzo, sentralt i Italia. Han har store kunnskaper innenfor feltene biologi og arkeologi. Han har over 20 års erfaring som leder av fjellturer og vandreturer på alle kontinent. Stefanos kunnskaper, engasjement, formidlingsevne og smittende humør kommer alltid våre gjester til gode.

Under vandringene vil Stefano blant annet gi oss detaljer rundt områdets geologi, historie, mat, vin, fauna og flora.
På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng mellom 3,30 og 5 timer i 3 dager. Den lengste dagsetappen er på 12 km med en stigning på 550 meter. Men vær ikke redd, det er ingen villmark vi skal forsere, og vi unner oss rikelig med stopp underveis.

PRIS OG PROGRAM UNDER UTARBEIDELSE

Søk reise

Kart

Hotell

Reisekalender

29/11Adventstid i Roma, fra OsloFra 15 350,-
29/11Adventstid i Roma, fra StavangerFra 15 350,-
29/11Fotokurs i Laos - lær om visuell historiefortelling Fra 25 750,-
20/1Nelson Mandelas Sør-Afrika fra OsloFra 35 950,-
20/1Nelson Mandelas Sør-Afrika fra StavanerFra 36 875,-