Skip to main content

Cinque Terre - en vandretur

Pris fra:
15 950,-
Dager:5
Bestill reise

Reiseperiode:

2 - 6 oktober 2018

Stefano Spinetti

Profesjonell guide med 25 års erfaring som leder av fjellturer og vandreturer på alle kontinent.

Reiseperioder:  2. - 6. oktober 2018

Bli med til Cinque Terre, dette fantastiske naturlandskapet hvor fjellene dykker ned i sjøen og hvor kyststripen fra tid til annen blir avbrutt av bitte små landsbyer. En gang tilfluktssteder for fiskere, fortsatt ikke tilgjengelig med bil, men bare av en effektiv jernbane og et nett av stier. En del av den italienske rivieraen, som strekker seg fra den franske grensen til La Spezia, med feriesteder, middelalderbyer og strender på rekke og rad. Vi fokuserer på det spesifikke området Cinque Terre (fem land).

Landskapet har inspirert Shelley, Byron og Francesco Petrarca, blant verdens mest elskede poeter. Områdets naturlige skjønnhet og fristende mat beruser fortsatt de som reiser hit. Fersk sjømat, hjemmelaget pasta og en medley av friske grønnsaker og aromatiske urter gir deg uforglemmelige matopplevelser. Vi må ikke glemme pestoen, laget av lokaldyrket basilikum eller den klassiske pastasausen, som ifølge de lokale er best i hele Italia. Sciacchetrà, en semi-søt dessert vin, er også en spesialitet. Produksjonen av denne vinen er begrenset på grunn av at druene kommer fra de gamle terrasserte vinmarkene.

Vår lokalguide på turen er Stefano Spinetti. Han kommer fra Abruzzo, sentralt i Italia. Han har store kunnskaper innenfor feltene biologi og arkeologi. Han har over 20 års erfaring som leder av fjellturer og vandreturer på alle kontinent. Stefanos kunnskaper, engasjement, formidlingsevne og smittende humør kommer alltid våre gjester til gode.

Under vandringene vil Stefano blant annet gi oss detaljer rundt områdets geologi, historie, mat, vin, fauna og flora.
På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng mellom 3,30 og 5 timer i 3 dager. Den lengste dagsetappen er på 12 km med en stigning på 550 meter. Men vær ikke redd, det er ingen villmark vi skal forsere, og vi unner oss rikelig med stopp underveis.

Turene arrangeres i samarbeid med:

Søk reise

Program

Dag 1 - tirsdag 2. oktober
OSLO – PISA - MONTEROSSO

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 13.30 med Norwegian direkte til Pisa, hvor vi ankommer kl. 16.25. Vi tar tog fra flyplassen, bytter i Pisa, og deretter til Monterosso. Vårt hyggelige bosted, Hotel Villa Adriana ligger i nærheten av togstasjonen. Byen er delt i to - en historisk del og en nyere bydel - kun adskilt av en tunnel. Monterosso er den største og livligste av Cinque Terre-byene og har kystens beste strender. Vi møtes igjen til en velkomstdrink og felles middag på hotellet. (M)
 
Dag 2 – onsdag 3. oktober
MONTEROSSO - MADONNA DI REGGIO - VERNAZZA - CORNIGLIA - MONTEROSSO

Etter frokost snører vi sekken og starter vandringen direkte fra hotellet. Vi tar oppstigningen fra den gamle bydelen i Monterosso og blir belønnet med en fantastisk utsikt.  Vi inntar en lett lunsj i Madonna di Reggio. Etter pausen går vi videre mot Vernazza og deretter til Corniglia, som ligger høyt over havet på en stupbratt klippe. Byen er bygd i delvis svært bratt terreng og utsikten herfra er intet mindre enn fantastisk. Dette er den eneste av de fem landsbyene som ikke ligger nede ved havet.
Byen er anlagt på en klippe rundt middelalderkirken San Pietro, som ble oppført ca år 1330 og ligger på en høyde ca 100 m o h omgitt av vinmarker og terrasser med oliven- og sitrustrær. Vi tar en drink på en av de hyggelige utekafeene før vi tar toget tilbake til “vår” by Monterosso. Vi spiser middag på en hyggelig restaurant om kvelden.(F/L/M)
Distanse: 11,5 km. Varighet totalt ca 6 timer. Stigning fra Monterosso til Madonna di Saviore 500 m/2,75 km, ned de samme høydemeterne til Vernazza via vårt lunsjsted. Stigning fra Vernazza til Corniglia 200 m/3,45 km.

Dag 3 – torsdag 4. oktober
CORNIGLIA - VOLASTRA - MANAROLA

Etter frokost og kanskje et forfriskende bad, tar vi fatt på dagens tur. Først den korte togturen fra Monterosso til Corniglia. Vi vandrer mot Volastra, tar oss god tid, nyter utsikten til Middelhavet og stopper for en lett lunsj på “Gli Ulivi” i Volastra. Etter pausen vandrer vi videre til Manarola. Vi bruker litt tid her før toget tar oss tilbake til Monterosso. Om kvelden møtes vi igjen til middag på hotellet. (F/L/M)
Distanse: 9,5 km - total stigning 410 m - varighet ca 4 timer

Dag 4 - fredag 5. oktober
RIO MAGGIORE/PORTOVENERE

Etter en tidlig frokost tar vi toget til Rio Maggiore. Deretter blir vi transportert til Colle Telegrafo, hvor vår siste etappe starter.
Snart har vi det veldige Middelhavet under oss, og hele kyststripen sørover.
Vi vandrer gjennom lett skogsterreng før horisonten åpner seg og vi ser La Spezia bukten på den ene siden og Middelhavet på den andre. Underveis inntar vi medbragt piknik-lunsj, før vi begynner nedstigningen til Portovenere. Etter å ha nådd vårt mål for dagen, smaker det ekstra godt med noe kaldt i glasset. Vi rekker også en tur rundt i Portovenere som ble grunnlagt i år 50 f.Kr. som Veneris Portus. Dersom været tillater det, får vi en fantastisk båttur tilbake fra Portovenere til Monterosso. Turen tar 1 time og 20 minutter. Er det for mye vind, får vi en ikke like fantastisk busstur til La Spezia, og tog derfra til Monterosso.
Avskjedsmiddag på en av byens hyggelige restauranter. (F/L/M)
Distanse: 10 km - total stigning 200 m - varighet ca 4 timer
 
Dag 5 - lørdag 6. oktober
MONTEROSSO – PISA - OSLO

Etter en lang og god frokost har vi litt tid til fri disposisjon. Ved 11-tiden tar tog tilbake til Pisa. Bagasjen blir kjørt i egen bil. Vi spiser felles lunsj og besøker Piazza dei Miracoli med Det skjeve tårn. Etter litt tid på egenhånd tar vi shuttletoget den korte veien til flyplassen. Avgang med Norwegian kl. 21.00 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 23.55. (F/L)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 15.950,-
- Fly Oslo-Pisa t/r med Norwegian inkl. flyskatt
- All fellestransport i følge program
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
- Utflukter i følge program
- Stefano Spinettis guiding og foredrag
- Måltider i følge program (F= frokost/L=lunsj/M=middag)
- Drikke: Vin/mineralvann/kaffe til middagene og vann til lunsjene
- Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

Tillegg for enkeltrom       kr 1.200,-
Fordelspris med A-kortet  kr 15.450,- 

Hotel Villa Adriana***Superior ligger i den nye bydelen i Monterosso. Alle rom med balkong, TV og aircondition. www.villadriana.info

Påmelding snarest og senest 31.8. kl. 1500.
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 20.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om endringer i programmet på grunn av vind og vær, prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.

Tilslutning med fly til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
2/10Stefano SpinettiCinque Terre - en vandretur
Fordelspris med A-kortet.
15 950,-Book på venteliste

Hotell

Reisekalender

20/9Val di Fiemme avg. ÅlesundFra 12 950,-