Bodensjøen og blomsterøya Mainau

Bestill reise

Reiseperiode:

9 - 14 september 2019

Dager:

6

Reiseleder:

Nils Morten Udgaard

Har vært en markant utenriksjournalist i Aftenposten hvor han også var utenriksredaktør i en lang periode. Var korrespondent i Moskva og statssekretær under Kåre Willoch. Et tidsvitne til Berlin-murens fall og Tysklands samling.


Pris fra:
21 610,-

Nils Morten Udgaard

Har vært en markant utenriksjournalist i Aftenposten hvor han også var utenriksredaktør i en lang periode. Var korrespondent i Moskva og statssekretær under Kåre Willoch. Et tidsvitne til Berlin-murens fall og Tysklands samling.

Reiseperiode:

9 - 14 september 2019

Reiseperiode 9. - 14. september 2019

"Bodensjøen" - Alpe-panoramaer og overdådig kirkekunst i Sveits, Østerrike, Tyskland - - og Lichtenstein. 

Høydepunkter:
• Vakre Bodensjøen som grenser både til Tyskland, Sveits og Østerrike
• Opplev Grev Bernadottes øyparadis, Mainau med sin fantastiske vegetasjon
• Besøke de storslagne klosterne i St Gallen og Salem
• La oss fascinerene av betagende alpelandskaper i Sveits og Østerrike
• Helpensjon på reisen
• Nils Morten Udgaards interessante foredrag
• Reiseleder fra Temareiser Fredrikstad som hjelper til med smått og stort

Vi drar rundt "innlandshavet Bodensjøen", som er halvannen ganger så stort som Mjøsa, opplever de storslagne klosterne i St. Gallen og Salem, den gamle romer-garnisonen Bregenz, de velholdte middelalderbyene Lindau og Konstanz, og får med oss betagende alpelandskaper i Sveits og Østerrike. Et stykke levende europeisk kunsthistorie, i et område der fire land land samarbeider og der vi også besøker Bernadottenes kjente blomsterøy "Mainau".

Bestill reise

Reiseperiode:

9 - 14 september 2019

Dager:

6

Reiseleder:

Nils Morten Udgaard

Har vært en markant utenriksjournalist i Aftenposten hvor han også var utenriksredaktør i en lang periode. Var korrespondent i Moskva og statssekretær under Kåre Willoch. Et tidsvitne til Berlin-murens fall og Tysklands samling.


Pris fra:
21 610,-

Program

DAG 1 - AVREISE - OG ALPE-PANORAMA OVER BODENSJØEN
Avgang med Lufthansa fra Oslo Gardermoen kl 07.40. Vi flyr direkte til München, hvor vi lander kl 09.50. Vi får en fin tur gjennom det grønne bayerske landskapet frem til Bregenz i Østerrike, ved bredden av Bodensjøen. Den omtales som et "innlandshav" og er halvannen gang så stor som Mjøsa. Etter en rundgang i denne gamle romerbyen, der vi skal bo, tar vi en gondolbane opp til fjellet Pfänder like over byen, og får en praktfull utsikt til Sveits og Alpene, til det sydligste Tyskland og ut over Bodensjøen. Felles middag i Bregenz på kvelden. Overnatting på Hotel Weisses Kreuz i Bregenz. (L/M)

DAG 2 - BESØK I KLOSTER OG BIBLIOTEK I ST GALLEN I SVEITS - OG I ET YSTERI I APPENZELL-DALEN
Etter en god frokost tar vi en kort bussreise over til det verdensberømte klosteret i St.Gallen i Sveits - på UNESCOs verdensarvliste. Vi får en omvisning i den store kirken og i det overdådige klosterbiblioteket med røtter tilbake tilbake til før år 1000. Etter lunsj i St. Gallen drar vi til Appenzell-dalen og besøker et ekte sveitsisk ysteri som fremstiller den poulære Appenzell-osten. Fra høydedragene skuer vi ut over det vakre sveitsiske landskapet og store deler av Bodensjøen.  (F/L/M)

DAG 3 - GJENNOM SVEITS OG TIL BERNADOTTEFAMILIENS BLOMSTERØY MAINAU
Vi reiser gjennom sveitsiske småbyer langs sjøens sydlige bredd, ser oss litt om i universitets- og kirkebyen Konstanz og drar videre til den overdådige blomsterøya Mainau. Den tilhører Bernadotte-familien, som har et slott her og driver denne attraksjonen, som trekker besøkende fra hele det sydlige Tyskland. 
(F/L/M)

DAG 4- LILLEPUTT-STATEN LICHTENSTEIN OG OPP I DET GRØNNE ALPELANDSKAPET. BÅTTUR TIL LINDAU.
Vi legger inn et kort besøk i lilleput-staten Lichtenstein like ved Bregenz, og drar så videre innover det grønne alpelandskapet som kalles Bregenzer Wald. I landsbyen Bezau tar en moderne Gondolbane oss opp til 1650 meter og en fjell-restaurant. Tid for en liten alpe-vandring, med en storslagen utsikt over disse grønne fjellområdene. På ettermiddagen/kvelden tar vi en båt  (30 minutter) over til den levende tyske middelalderbyen Lindau. Den ligger på en øy og er kjent for sine språkkurs og et sentrum for plastiske operasjoner. (F/L/M i havnen i Lindau)

DAG 5 - SLOTTET SALEM, MED VINKJELLER. BESØK PÅ ZEPPELIN-MUSEET.
Nå drar vi gjennom vin-landsbyer langs nordbredden av sjøen, stikker innom Zeppelin-museet i industribyen Friedrichshafen - og besøker klosterkomplekset Salem. Der finner vi en tysk "Eton" - en prominent skole der prins Philip var elev - besøker den moderne vinkjelleren og noen av klosterets gamle håndverksbedrifter som fremdeles er i drift. Anlegget drives nå av den tyske delstaten Baden-Württemberg, etter avtale med adelsfamilien som er de opprinnelige eiere. (F/L/M)

DAG 6 - HJEMREISE - MED BESØK PÅ SLOTTET NEUSCHWANSTEIN
Vi flyr fra München til Oslo tidlig kveld, og legger turen tilbake til flyplassen langs de tyske Alpene, med et besøk på slottet Neuschwanstein. Det er en av Tysklands mest besøkte attraksjoner, fra hele verden, og en inspirasjonen for Walt Disneys eventyrslott! Avgang med Lufthansa fra München kl 19.20 direke til Oslo, hvor vi ankommer kl. 21.30. (F/L)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 21.610,- som inkluderer:

- Fly direkte Oslo-München med Lufthansa tur/retur 
- Flyskatt
- Overnatting i dobbeltrom  
- All transport i flg. program
- Byvandringer, utflukter og kåserier i flg. program  
- Måltider ekskl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag)   
- Norske reiseledere (Nils Morten Udgaard og en praktisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad)

Tillegg for enkeltrom              kr  1.700,-

Tilslutning med fly til Oslo Gardermoen på forespørsel. 

Tuen arrangeres i samarbeid med A-kortet og det innrømmes en rabatt på kr 750,- pr person.


Hotel Weisses Kreutz i Bregenz (4*). Hotellet er et hyggelig familiehotell som ligger i sentrum av Bregenz, kun 10 min gange fra Bodensee-sjøen og et stenkast fra Breenze togstasjon. Hotellet har en restaurant og en bar. Det finnes 44 rom, alle med luftkondisjonering, flatskjerm-TV, WLAN, telefon, safe, radio, vannkoker og hårføner.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.


Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad