Skip to main content

Bodensjøen og blomsterøya Mainau


Bodensjøen og naturskjønne Mainau

Reiseperiode 7. - 12. september 2020

La deg imponere av Alpe-panoramaer og overdådig kirkekunst i Sveits, Østerrike, Tyskland og Liechtenstein. Bli med Nils Morten Udgaard på gruppereise til Bodensjøen og Grev Bernadottes anerkjente blomsterøy, Mainau. «Et stykke levende europeisk kunsthistorie, i et område der fire land samarbeider.»

Noen av høydepunktene på turen til Bodensjøen og Mainau:
 • Vakre Bodensjøen som grenser både til Tyskland, Sveits og Østerrike
 • Opplev Grev Bernadottes øyparadis, Mainau med sin fantastiske vegetasjon
 • Besøke de storslagne klosterne i St Gallen og Salem
 • De betagende alpelandskaper i Sveits og Østerrike
 • Nils Morten Udgaards interessante foredrag


Vi drar rundt «innlandshavet Bodensjøen» som er halvannen ganger så stort som Mjøsa, opplever de storslagne klostrene i St. Gallen og Salem, den gamle romer-garnisonen Bregenz, de velholdte middelalderbyene Lindau og Konstanz, og får samtidig med oss betagende alpelandskaper i Sveits og Østerrike. Vi skal også besøke Bernadottenes kjente blomsterøy «Mainau».

Denne turen er i samarbeid med:

Bestill reise

Reiseperiode:

7 - 12 september 2020

Dager:

6

Reiseleder:

Nils Morten Udgaard

Har vært en markant utenriksjournalist i Aftenposten hvor han også var utenriksredaktør i en lang periode. Var korrespondent i Moskva og statssekretær under Kåre Willoch. Et tidsvitne til Berlin-murens fall og Tysklands samling.


Pris fra:
24 500,-

Søk reise

Program

DAG 1: Mandag, 7. september - Alpepanoramaer over Bodensjøen

Måltider inkludert: M
Avgang med Lufthansa fra Oslo Gardermoen kl 11.35. Vi flyr direkte til München, hvor vi lander kl 13.50. Vi får en fin tur gjennom det grønne bayerske landskapet frem til Bregenz i Østerrike, ved bredden av Bodensjøen. Den omtales som et "innlandshav" og er halvannen gang så stor som Mjøsa. Vi tar en rundvandring i denne gamle romerbyen før middag på hotellet. Overnatting på Hotel Weisses Kreuz i Bregenz. 

DAG 2: Tirsdag, 8. september - Besøk til klosteret i St.Gallen 

Måltider inkludert: F / L / M
Etter en god frokost tar vi en kort bussreise over til det verdensberømte klosteret i St.Gallen i Sveits - på UNESCOs verdensarvliste. Vi får en omvisning i den store kirken og det berømte klosterbiblioteket med røtter tilbake tilbake til før år 1000. Etter lunsj i St. Gallen gjør vi en stopp i Appenzell. Tilbake til Bregenz på ettermiddagen og de som ønsker kan bli med opp til byfjellet Pfänder med gondolbanen. Der for vi en praktfull utsikt til Sveits og Alpene, til det sydligste Tyskland og ut over Bodensjøen. Felles middag i Bregenz om kvelden.

DAG 3: Onsdag, 9. september - Bernadottes blomsterøy, Mainau 

Måltider inkludert: F / L / M
Vi reiser gjennom sveitsiske småbyer langs sjøens sydlige bredd, ser oss litt om i universitets- og kirkebyen Konstanz og drar videre til den overdådige blomsterøya Mainau. Den tilhører Bernadotte-familien, som har et slott her og driver denne attraksjonen, som trekker besøkende fra hele det sydlige Tyskland. Vi får en guidet omvisning på Mainau etterfulgt av en deilig lunsj. Deretter tar vi båten fra Mainau tilbake til Bregenz. Hyggelig å sitte på dekk og ta inn over seg naturen rundt sjøen. Middag på hotellet i Bregenz om kvelden.

DAG 4: Torsdag, 10. september – Bregenzer Wald og Lindau

Måltider inkludert: F / L / M
Etter en deilig frokost kjører vi innover det grønne alpelandskapet som kalles Bregenzer Wald. I landsbyen Bezau tar en moderne Gondolbane oss opp til 1650 meter og en fjell-restaurant for lunsj. Deretter tid for en liten alpe-vandring, med en storslagen utsikt over disse grønne fjellområdene. På ettermiddagen/kvelden tar vi en tur til den levende tyske middelalderbyen Lindau. Den ligger på en øy og er kjent for sine språkkurs og et sentrum for plastiske operasjoner. Omvisning i Lindau før vi spiser en god middag i havnen. Buss tilbake til Bregenz etter middag.

DAG 5: Fredag, 11. september - Slottet Salem og Zeppelin-museet

Måltider inkludert: F / L / M
Nå drar vi gjennom vin-landsbyer langs nordbredden av sjøen, besøker Zeppelin-museet i industribyen Friedrichshafen og får en times omvisning der. Vi besøker også klosterkomplekset Salem. Der finner vi en tysk "Eton" - en prominent skole der prins Philip var elev - besøker den moderne vinkjelleren og noen av klosterets gamle håndverksbedrifter som fremdeles er i drift. Anlegget drives nå av den tyske delstaten Baden-Württemberg, etter avtale med adelsfamilien som er de opprinnelige eiere. På vei tilbake til Bregenz kjører vi innom den praktfulle kirken i Birnau med utsikt over Bodensjøen.
Middag i Bregenz om kvelden.

DAG 6: Lørdag 12. september - Hjemreise + besøk til slottet Neuschwanstein

Måltider inkludert: F / L
Vi flyr fra München til Oslo tidlig kveld, og legger turen tilbake til flyplassen langs de tyske Alpene, med et besøk på slottet Neuschwanstein. Det er en av Tysklands mest besøkte attraksjoner, fra hele verden, og en inspirasjonen for Walt Disneys eventyrslott! Fra parkeringsplassen og opp til slott Neuschwanstein kan man enten gå (30-40 min behagelig gange), ta shuttlebuss (man må belage seg på litt ventetid) eller hestedrosje. Det er adskillig lettere å gå ned fra slottet enn oppover. Lunsj før vi begir oss mot flyplassen i München. Avgang med Lufthansa kl 19.35 direkte til Oslo, hvor vi ankommer kl. 21.45. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person fra kr 24.500,- som inkluderer:

 • Fly direkte Oslo-München med Lufthansa tur/retur 
 • Flyskatt
 • Overnatting i dobbeltrom  
 • All transport i flg. program
 • Byvandringer, utflukter og kåserier i flg. program  
 • Måltider ekskl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag)   
 • Norske reiseledere (Nils Morten Udgaard og en praktisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad)

 

Turen arrangeres i samarbeid med A-kortet og det innrømmes en rabatt på kr 750,- pr person.

Minimum antall deltakere er 20. 

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Tillegg for enkeltrom              kr  2.500,-

Tilslutning med fly til Oslo Gardermoen på forespørsel. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Hotel Weisses Kreutz i Bregenz (4*). Hotellet er et hyggelig familiehotell som ligger i sentrum av Bregenz, kun 10 min gange fra Bodensee-sjøen og et stenkast fra Breenze togstasjon. Hotellet har en restaurant og en bar. Det finnes 44 rom, alle med luftkondisjonering, flatskjerm-TV, WLAN, telefon, safe, radio, vannkoker og hårføner.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
7/9Nils Morten UdgaardBodensjøen og blomsterøya Mainau
Fordelspris med Aftenposten A-kortet
24 500,-Bestill

Bosted

Reisekalender

2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-