Skip to main content

Bli med på en reise til Ibsens - La Bella Italia

Pris fra:
17 950,-
Dager:7
Bestill reise

Reiseperiode:

23 - 29 september 2018

Erik Edvardsen

Museumsleder ved Ibsenmuseet i Oslo. En av våre fremste kjennere av Ibsen og med gode kunnskaper om italiensk kultur.

"- - - Sydens skønhed, et forunderlig lyst skær, åpenbarede sig plutselig for mig og prægede hele min senere produksjon..." Slik skildret Henrik Ibsen selv sitt første møte med Italia sommeren 1864. Dikteren bodde selv i landet i 10 av sine 27 år i eksil og skrev sine gjennombruddsverker Brand og Peer Gynt her. Også de store realistiske skuespillene; Et Dukkehjem, Gjengangere, En folkefiende og Vildanden, som fremdeles spilles over hele verden, er påbegynt i Roma og flere av dem ble skrevet ferdig i småbyene ved Napolibukten.

Ibsenmuseet i Oslo, i samarbeid med Temareiser Fredrikstad, har gleden av å invitere til en reise i Ibsens fotspor sammen med museumsleder Erik Edvardsen, en av våre fremste kjennere av Ibsen og med gode kunnskaper om italiensk kultur.

Vi bor og vandrer rundt i det historiske sentrum av Roma, der Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Sigrid Undset, H.C. Andersen og mange andre nordiske kunstnere møttes og hygget seg sammen over hvitvinsglassene. Vi går i gatene rundt Spansketrappen, Ibsens lokalmiljø i alle hans romerår, ser på kirker og kunstverk som fikk avgjørende betydning for hans personlige og litterære utvikling.

Vi besøker noen av Italias aller mest sjarmerende småbyer; Sorrento, med utsikt over Napolibukten, Amalfi, der dikterens to små værelser fremdeles er bevart. Vi besøker Ischia, hvor Ibsen skrev Peer Gynt, og vi kommer også inom småbyene Frascati og Ariccia i Albanerfjellene, steder der Ibsen både fant arbeidsro og lokale vaner og viner i somermånedene. På kjøpet får vi dessuten selve Roma, keiserens, pavens og de store kunstnernes by, med Colosseum, Pantheon og Peterskirken.

Søk reise

Program

Dag 1 - søndag 23. september 2018
Avreise med SAS kl 0920 direkte til Roma hvor vi ankommer kl 1225. Erik Edvardsen kåserer i bussen fra flyplassen til vårt bosted Hotel Santa Chiara. Vårt hotell ligger kun 100 meter fra Pantheon og midt i det historiske sentrum av Roma. Etter en liten siesta samles vi om ettermiddagen for en byvandring gjennom Ibsens nærmiljø i Roma; Trevifontenen, Piazza Barberini, Spansketrappen, Via Condotti, og ender opp ved Augustomausoleet. Vi avslutter dagen med velkomstmiddag i en familiedreven osteria. Middag inkludert.

Dag 2 - mandag 24. september 2018
Etter frokost samles vi for å besøke Skandinavisk Forening rett på den andre siden av Tiberen. Vi legger da turen om Pantheon og Piazza Navona, gjennom Campo di Fiori til Trastevere. Etter lunsj på en lokal trattoria er dagen fri til på egenhånd å oppleve Roma. Et tips: Forum Romanum og Colosseum ligger like i nærheten. Om kvelden møtes vi for felles middag på en av byens mange små og gode restauranter. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 3 - tirsdag 25. september 2018
Avreise med buss til Sorrento. På veien kjører vi innom Den ikke-katolske kirkegård og ser blant annet historikeren P.A. Munchs grav, der Ibsen holdt tale ved avdukingen av minnesteinen. Deretter kjører vi ut på Via Appia og svinger opp i Albanerfjellene, med stopp i de to sjarmerende småbyene Frascati og Ariccia, der Ibsen tilbragte sommeren. På veien videre spiser vi lunsj i nærheten av Montecassino. Vi kommer til vårt Hotel Ulisse tidlig på kvelden. Etter at vi er installert viser Erik oss litt av Ibsens Sorrento og Hotel Tramontano, der han skrev Gengangere. Dernest tar vi kveldsmåltiden sammen på en hyggelig restaurant i nærheten. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 4 - onsdag 26. september 2018
Dagen fri til egen disposisjon. Sorrento er en spennende by å gjøre seg kjent med, men for de som ønsker en utflukt på egenhånd kan vi både anbefale båt til Capri for å bese dr. Axel Munthes villa, San Michele, eller Den blå grotte, evnt. å ta metroen Circumvesuviana en halv times tur til Pompeii eller Herculaneum. Dagen avsluttes med felles kveldsmåltid. Frokost og middag inkludert.

Dag 5 - torsdag 27. september 2018
Med buss langs kysten til Amalfi. Kystveien mellom Sorrento og Amalfi går gjennom et dramatisk og vakkert landskap. Vi passerer den gamle fiskerbyen Positano, der flere norske forfattere har bodd. Derpå drar vi til Amalfi og Hotel Luna, et gammel ombygd kloster, der Ibsen skrev Et Dukkehjem. Rommene der familien Ibsen bodde, er bevart. Hotellet har en minneplate over Ibsen og et takkebrev fra ham. Vi inntar vår felles lunsj, og tar den indre vei tilbake til Sorrento, med utsikt mot Pompeii og Vesuv. Vi er tilbake på hotellet i god tid før kveldsmåltidet. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 6 - fredag 28. september 2018
Etter frokost tar vi hydrofoilen fra Marina Piccolo til Ischia med en rundtur på øya i buss. Da kommer vi også til Casamicciola, hvor Ibsen skrev ferdig det meste av Peer Gynt. Så tilbake til ferjestedet Porta d'Ischia hvor vi både kan anbefale bading, iskrem og lokale severdigheter.
Etter tilbakereisen samles vi for felles avskjedsmiddag i Sorrento. Frokost og middag inkludert.

Dag 7 - lørdag 29. september 2018
Etter en god og lang frokost gjør vi oss klar for avreise tilbake til Roma hvor SAS har avgang kl. 1845 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl 2155. Frokost inkludert.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 17 950,- som inkluderer:

•Flyreise Oslo - Roma t/r med SAS
•Flyskatt pr. mai 2018, kr 1291,- som ikke refunderes ved avbestilling
•Overnatting i standard dobbeltrom
•Måltider ifølge program (det står oppgitt på slutten av hver dag hvor mange måltider som er inkludert) 
•Transport som oppgitt i programmet
•Reiseleder Erik Edvardsen

*Tips er ikke inkludert

Tillegg for enkeltrom kr 2.250,-

Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge  kr 1.200,- (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel.

Våre bosteder:
Albergo Santa Chiara, Roma
Ulisse deluxe hostel, Sorrento

Påmeldingsfrist senest 20. juli 2018
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.
Minimum antall deltakere er 15 personer.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs.
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
23/9Erik EdvardsenIbsens Italia17 950,-Bestill

Hotell