Skip to main content

Ibsens Italia med Erik Edvardsen (22. - 28. september 2019)


Reiseperiode 22. - 28. september 2019

"- - - Sydens skønhed, et forunderlig lyst skær, åpenbarede sig plutselig for mig og prægede hele min senere produksjon..." Slik skildret Henrik Ibsen selv sitt første møte med Italia sommeren 1864. Dikteren bodde selv i landet i 10 av sine 27 år i eksil og skrev sine gjennombruddsverker Brand og Peer Gynt her. Også de store realistiske skuespillene; Et Dukkehjem, Gjengangere, En folkefiende og Vildanden, som fremdeles spilles over hele verden, er påbegynt i Roma og flere av dem ble skrevet ferdig i småbyene ved Napolibukten.

Ibsenmuseet i Oslo, i samarbeid med Temareiser Fredrikstad, har gleden av å invitere til en reise i Ibsens fotspor sammen med museumsleder Erik Edvardsen, en av våre fremste kjennere av Ibsen og med gode kunnskaper om italiensk kultur.

Vi bor og vandrer rundt i det historiske sentrum av Roma, der Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Sigrid Undset, H.C. Andersen og mange andre nordiske kunstnere møttes og hygget seg sammen over hvitvinsglassene. Vi går i gatene rundt Spansketrappen, Ibsens lokalmiljø i alle hans romerår, ser på kirker og kunstverk som fikk avgjørende betydning for hans personlige og litterære utvikling.

Vi besøker noen av Italias aller mest sjarmerende småbyer; Sorrento, med utsikt over Napolibukten, Amalfi, der dikterens to små værelser fremdeles er bevart. Vi besøker Ischia, hvor Ibsen skrev Peer Gynt, og vi kommer også inom småbyene Frascati og Ariccia i Albanerfjellene, steder der Ibsen både fant arbeidsro og lokale vaner og viner i somermånedene. På kjøpet får vi dessuten selve Roma, keiserens, pavens og de store kunstnernes by, med Colosseum, Pantheon og Peterskirken.

Dagsprogram og pris under utarbeidelse

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Bosted

Reisekalender

25/3Zimbabwe, Zambia, Namibia og BotswanaFra 47 495,-
2/4Istanbul - der øst møter vestFra 13 350,-
3/4Hellas - klassisk rundturFra 17 700,-
4/4Roma for legeme og sjel - avgang StavangerFra 16 690,-
4/4Roma for legeme og sjel - avgang OsloFra 15 750,-