Skip to main content

BLÅTUR - på jakt etter indigo i vårt eget land


BLÅTUR - på jakt etter indigo i vårt eget land

Fra Bjerkebæk til Rennebumartnan og Fosenhalvøya


Reiseperiode 14. - 17. august 2020

Bli med kunst- og håndverksspesialist Grete Gulliksen Moe på gruppetur i jakten på indigo! Fra Sigrid Undset’s Bjerkebæk på Lillehammer til Rennebumartnan – og blåfargeren Axel Becker på Fosenhalvøya. Kurs i blåfarging og pilfletting blir det også! Velkommen!


Noen av høydepunktene på denne turen til Bjerkebæk, Gamle Helset Gård og Rennebumartnan:
 • Bjerkebæk – Sigrid Undset’s hjem
 • Rennebumartnan
 • Gamle Helset Gård og kunstnerparet Ingrid og Axel Becker
 • Minikurs i enten blåfarging eller pilfletting
 • Trøndelag Folkemuseum med bl. a. trykkblokker og oppskrifter fra 1800-tallet 


I august 2020 tar vi dere med på en fargerik gruppereise med buss fra Oslo til Trondheim. Vi gjør en stopp på Lillehammer der vi besøker Bjerkebæk, forfatteren Sigrid Undsets hjem. Det blir omvisning i hus og hage. Vi reiser videre oppover Gudbrandsdalen til det vakre Quality Hotel Skifer på Oppdal. Etter en god natt søvn er vi klare for en spennende dag på Rennebumartnan - et av landets fineste markeder med mye flott kunsthåndverk av høy kvalitet. 

Fra Rennebu går turen til Trondheim og Fosenhalvøya. Vi skal besøke Helset Gård, der Ingrid og Axel Becker bor og arbeider. Ingrid er tekstilkunstner og en eminent kunsthåndverker som arbeider med flettverk i ulike naturmaterialer – Axel er en av de få i Europa som arbeider med ren indigofarging og blåtrykk i Europa, et fag som i november 2018 kom på UNESCO´s kulturelle verdensarvliste. Han vil fortelle om, og vise oss, veien han har vandret i de gamle blåtrykkernes fotspor for å finne frem til sitt eget utrykk der han skaper de vakreste tekstiler en bare kan drømme om - i indigoblått! På Sverresborg ligger Trøndelag Museum. Vi gjør et besøk her og vi skal bl.a. få se en flott samling av trykkblokker og høre historien om blåfargerenes liv i Trondheim fra midten av 1800-tallet og frem til 1950- og 60 tallet. 

Bestill reise

Reiseperiode:

14 - 17 august 2020

Dager:

4

Reiseleder:

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.

Om Grete Gulliksen Moe sier kundene våre:

"Grete Gulliksen Moe var en super reiseleder. Bestemt, inkluderende, kunnskapsrik, blid og hyggelig hele veien."

"Dyktig reiseleder, kan inspirere gruppen".

"Uovertruffen".


Pris fra:
11 450,-

Søk reise

Program

Dag 1 – fredag 14. august

Måltider inkludert: L/M
Vi starter fra Oslo Bussterminal kl.9.00. Etter ca. 3 timers kjøring med buss kommer vi til Lillehammer. Her ligger Bjerkebæk, Sigrid Undsets hjem, og vi skal få en omvisning. Vi avslutter besøket på Bjerkebæk med lunsj. Turen går videre til Oppdal. Her skal vi overnatte på Quality Hotel Skifer. Felles middag på hotellet. 

Dag 2 – lørdag 15. august

Måltider inkludert: F/M
Etter en god frokost på hotellet kjører bussen oss til Rennebu – og det legendariske «RENNEBUMARTNAN». Her får vi hele dagen til å kose oss og oppleve norsk husflid og håndverk av topp kvalitet og design. Rennebumartnan arrangeres i 2020 for 35. gang og er en spennende møteplass for 150 håndverkere, deres produkter, og over 10 0000 mennesker besøker markedet hvert år! I tillegg til flott håndverk krydres arrangementet med kulturopplevelser, håndverksdemonstrasjoner og tradisjonsmat. Vi reiser fra Oppdal ved fem-tiden og setter kursen mot Trondheim. Vi skal på hyggelige Scandic Bakklandet i to netter. Felles middag på hotellet.

Dag 3 – søndag - 16. august

Måltider inkludert: F/L/M
I dag reiser vi ut til Fosenhalvøya der Ingrid og Axel Becker bor og arbeider på gården sin, Gamle Helset Gård. Vi skal få være med å se Axel farge tekstiler med indigo-blått i fargebrønnen hans, høre han forklare om både trykk- og fargeprosessen, før han instruerer en gruppe i farging med naturlig indigo (Se gjerne: www.axel.blue, eller på Instagram: axelsindigo). Alle får så en omvisning i Ingrids fantastiske studio der hun fletter med ulike naturmaterialer, både bruksgjenstander- og kunstrelaterte objekter. (Se gjerne: www.ingridbecker.no). Vi kan her velge deltagelse i et minikurs i enten blåfarging eller fletting med pil. Lunsj på gården hos Axel og Ingrid. Tilbake til Trondheim om kvelden og middag på hotellet.

Dag 4 – mandag - 17. august

Måltider inkludert: F/L
Etter frokost tar bussen oss med til et besøk på Sverresborg og Trøndelag Folkemuseum. Her skal vi møte Axel Becker igjen der han vil vise oss deler av den store samlingen med trykkblokker som museet har. Han vil fortelle om hvordan han oppdaget trykkblokkene, men også gamle oppskriftsbøker og mye annet spennende etter Schjølbergs Fargeri i Trondheim. Denne oppdagelsen betydde for han personlig starten på hans 30 år lange blå reise. Vi spiser lunsj på museet.  Etter lunsj tar bussen oss tilbake til byen og vi får litt tid på egenhånd før bussen kjører oss ut til flyplassen på Værnes. Vi har flyavgang kl. 1820 og lander på Gardermoen kl. 1915. Så sier vi farvel her og vi håper dere har hatt noen flotte dager – i jakten på indigo!

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 11.450,- som inkluderer:

 • Buss fra Oslo Bussterminal til Trondheim
 • Flyreise Trondheim – Oslo med SAS
 • Flyskatt
 • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost 
 • All fellestransport under oppholdet ifølge program
 • Besøk og inngangsbilletter ifølge program
 • 3 x lunsj og 3 x middag (F-frokost, L-lunsj, M-middag)
 • Reiseleder (Grete Gulliksen Moe)


Tillegg for enkeltrom kr 1 650,-

Quality Hotel Skifer        

Scandic Hotel Bakklandet    

Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 20. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring - kontakt ditt forsikringsselskap!
 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
14/8Grete Gulliksen MoeBlåtur - på jakt etter indigo i vårt eget land11 450,-Bestill

Bosted

Reisekalender

2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-